Yrla sa for siden:
Ikke greit om man er vant til streng lavkarbo og komme til sykehus, vel? Noen historier? Her er en.www.kostdoktorn.se/lchf-och-glukosdropp-pa-sjukhus
Yrla sa for siden:
Ikke greit om man er vant til streng lavkarbo og komme til sykehus, vel? Noen historier? Her er en.www.kostdoktorn.se/lchf-och-glukosdropp-pa-sjukhus
silje21 sa for siden:
[color="Red"][/color]Nei skal tydeligvis ikke være lett det der. Selv har jeg aldri ligget på sykehuset, men kan fortelle om et møte med min (tidligere) diebetes-sykepleier, det var da på sykehuset kontoret hennes er.
Jeg kom til kontoret hennes i den troen/håpet at hun kom med omtrent samme råd som legen min, som er for "ren, naturlig mat, med så lite tilsatt sukker som mulig.", og som anbefalder meg å ikke spise så mye potet, pasta og ris, men heller bruke mye grønnsaker.
Så feil kan man ta. "kari" kan jeg kalle diebetessykepleieren, husker ikke navnet hennes i farten. Kari spurte meg om matvanene mine, og jeg fortalt kort at jeg hadde fulgt legens råd, og kuttet ut poteter, pasta, ris og godterier. Og at jeg hadde et problem med å kutte lettbrusen.
Da fikk jeg med en gang beskjed om at jeg kunne da ikke kutte ut potet! og at vi hadde alle godt av potet, pasta og ris i kostholdet vårt. At kroppen trengte de karbohydratene for å fungere. Og at for å få ned blodsukkeret igjen så måtte vi jo bare trene, eller trene mere. Og at hvis det ikke var nok, så kunne vi jo bare øke medisindosen min.
Etter det var det en litt mere klein samtale, jeg er ikke flink til å snakke for meg selv, så jeg stort sett bare jattet med resten av samtalen. Som stort sett gikk ut på: spis mindre, oftere, tren mer og husk karbene...
Har ikke vært der siden det, men har et godt samarbeid med legen mitt istedet, som jeg er svært fornøyd med :)
BenteR sa for siden:
Det er faktisk mitt store mareritt; at jeg skal havne på sykehus og at de gir meg glukose.
Som type 1 diabetiker som ikke kan bruke insulin, kan det bli katastrofalt.
Ellers lærte jeg da jeg lå inne ei uke i april i fjor at jeg må ha med egen mat på sykehuset. Maten jeg får der, når jeg plukker vekk alt jeg ikke kan spise pga for høyt karboinnhold, gir alt for lite fett, og jeg ender opp med masse stygge følinger og mye epilepsi. Når jeg nå skal på sykehus, tar jeg med meg en boks med hjemmelagede knekkebrød og noen bokser tomatfisk......
På Rikshospitalet tilbød de lavkarbomat; det bestod av 1 kokt egg til frokost og en kjedelig a la gatekjøkkensalat (altså kinakål og et par biter tomat), ville jeg ikke ha suppe til lunsj (betasuppe med masse poteter ene dagen og tomatsuppe med krutonger dagen etter) fikk jeg en ny salat lik den til frokost, middagen var helt vanlig og de husket faktisk og gi mer grønnsaker i stedet for poteter, men det var amerikansk grønnsakblanding med mais..... Til kvelds var det nok en gang tilbud om salat....
Carisma sa for siden:
Det er ikke min erfaring med riksen! Da jeg lå på barselavdelingen fikk jeg tilnærmet fedonkost da jeg ba om lavkarbo. Ost, skinke, egg og knekkebrød (riktignok vanlig som jeg byttet med mitt eget) med mye agurk og paprika til frokost, ordentlig smør, lunsjen var varmmat ala middag, f.eks laks med linsestuing (den var med på ca alt, men var heldigvis god), karbonader med stuing osv, med feit saus på. Og grønnsaker til.
Kveldsmat var som frokosten, og kom i to runder. Også fikk jeg vannmelon og jordbær i stedet for puddingen og geleen de vanlige fikk til dessert.
Yrla sa for siden:
Rart at rent kjøtt, som er den sunneste kjøttmaten, ikke finnes på et sykehus. At mat ikke prioriteres nok penger til , mat som er så viktig for god helse, er merkelig. Lavkarbomat kan jo lages veldig enkelt, så kokkekunnskap kan det ikke stå på.
Sanney sa for siden:
Hva er billigst, kneip eller biff...
jeg fikk og sukkervann og insulingvann under blindtarmoperasjonen, og de sleit veldig med å få sukkeret mitt ned igjen... og dia2 diagnosen har jeg jo, så var jo ingen bombe. men selv etter nesten 24 timer urfrivillig faste hadde jeg jo blodsukker på rundt 20... aldri hatt det så høyt før.
Dolsi sa for siden:
Jøss, det er da allment kjent at diabetikere bør ligge unna poteter, pasta og andre ting med raske karbohydrater. Det har iallefall jeg visst i mange, mange år pga jeg har en venninne med diabetes 1 og en mann med diabetes 2.
Dolsi sa for siden:
Havnet på sykehus etter en plastikkoperasjon for et par år siden da jeg gikk på lavkarbo jeg.
Hadde da gått på lavkarbo i 2-3 mnd. Våknet etter en akuttoperasjon med intravenøs næring i armen og den måtte jeg ha i 5 dager mens jeg var der, ikke snakk om annet.
Resultate ble at jeg hovnet veldig i kroppen og det så ut som jeg hadde lagt på meg mange kilo :eek:
Cyan sa for siden:
Da jeg lå på obs.post. før fødselen på riksen (med sv.skapsdia) fikk jeg sukkerfritt syltetøy til frokost/kvelds og frukt til dessert, og det var liksom den eneste forskjellen på min diakost i forhold til den vanlige ... Ellers fikk jeg det samme som de andre, dvs brødskiver, poteter, pasta, risgrøt osv. Så jeg var ikke imponert over kosten.
nellie sa for siden:
Der jeg jobbet på sykehus var det ikke noe problem for pasientene å spise lavkarbo.:)
Photobscura sa for siden:
Har som regel fått egg, grønnsaker og sånn- Helt greit, men ikke særlig imponerende ... Og når jeg har sagt at jeg skal ha saltløsning i dryppet, har det aldri vært noe problem, ettersom jeg står oppført på metformin, så går de vel ut fra det også.
Dog, da jeg, med dette som utganspunkt, lå i fire dager etter en operasjon av spiserøret hadde de INGENTING jeg kunne spise! Ingenting! Ikke kunne jeg spise fast føde heller, og de visste ikke hva de skulle gjøre, og kom til slutt med en "nærignsdrikk" med nesten halvparten sukker i seg. :p Ikke fikk jeg drikke kaffe, men cola light var greit. :rolleyes: Endte med at jeg stavret meg laaangsomt i lettere morfinrus til Kiwien på området med venoflonen og alt mot alles gode råd ... Stilig. De har for all del velviljen, men ofte ikke kunnskapen på Ullevål, i alle fall. Men så var det stort sett bare studenter jeg så snurten av på den tida jeg var på post-op.
Kanutten sa for siden:
Pasientene der jeg lå hadde buffet. Og vi kunne spise når vi ville! Det var vakumpakkede osteskiver, småbokser med syltetøy, makrell i tomat, leverpostei, ymse type oster, ++. Helt greitt!! :ja:
BenteR sa for siden:
På sykehushotell er det oftest buffet, men ikke når jeg har ligget på avdelinger.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.