< Tilbake til oversikten

Røsti av sellerirot

#1

Photobscura sa for siden:

En av få potetting jeg pleide å like, røsti-poteter, har jeg funnet en hva jeg anser som fullgod erstatning for! Dette ble skikkelig bra! :D

Du trenger:

  • Ca en kvart sellerirot
  • En halv gul løk
  • Et egg
  • En skvett olje (jeg brukte oliven)
  • En ts fiberhusk
  • Masse pepper, og salt etter smak

Riv sellerirota og løken på rivjern (ev. maskin som gjør tilsvarende jobb). La det ligge i en bolle en stund, inntil mesteparten av den overflødige væsken har rent ned i bunnen. Hell det ut, og klem på resten for å få ut litt mer.
Bland inn egg, fiberhusk og salt og pepper, rør godt, og la stå i ca fem minutter (så massen får bundet seg), før du steker dem i stekepanne på middels varme, og så freser dem litt ekstra på høyere varme til de er gylne.

PS: For de som spiser meieriprodukter går jeg ut fra at både egget og fiberhusken kan erstattes med revet ost.


#2

Kanutten sa for siden:

Dette er snaddermat! :sikle: HER er en variant med ost. NYDELIG! :sikle:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.