< Tilbake til oversikten

Shailenes lavkarbopizza med lys bunn

#1

shailene sa for siden:

Dette ble den desidert mest vellykka lavkarbopizzaen jeg har laget hittil! Bunnen blir ikke sprø som italiensk pizza, men myk og luftig som den typisk "norske" pizzaen. For de som er kresen på slikt har den ingen bismak, og blir ikke tørr, eggete eller fettete som mange lavkarbopizzaer. Jeg liker pizzaen min med tynn bunn, allikevel ble denne bunnen fast nok til at du kan holde pizzastykkene i hånda uten noe problem (iallefall med mindre du overlesser pizzaen med tungt fyll). Kjevler du ut deigen slik at den dekker hele stekebrettet får du altså en ganske tynn bunn, så hvis du liker pizza med tykkere bunn lager du en mindre pizza, eller øker oppskriften.

Pizzasausen min består av 150 g tomatpure, 2 ss kremfløte, 2 ss Sukrinmelis, 0.5 ts salt, 0.5 ts hvitløkpulver, og 3 ts pizzakrydder. Du må gjerne smake til med krydder selv, men unngå å gjøre sausen for tynn, eller å bruke for mye saus på pizzaen, ellers risikerer du at bunnen blir bløt. Av samme grunn bør du unngå å bruke for mye "vått" fyll på pizzaen.

Du trenger:

  • 4 egg
  • 100 g kesam
  • 100 g creme fraiche
  • 2 ss olivenolje
  • 40 g whey proteinpulver / Bakepro
  • 20 g Pofiber
  • 20 g Fiberhusk
  • 2 ss Sukrinmelis
  • 0.5 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • Valgfritt, etter smak: pizzakrydder, oregano, hvitløkspulver, parmesan, etc.

Slik gjør du:

  • Still ovnen på 200 grader.
  • Bland de tørre ingrediensene i en bolle.
  • Pisk sammen egg, kesam, creme fraiche og olivenolje, og bland med det tørre.
  • La deigen tykne noen minutter.
  • Ha deigen over på et stekebrett, med bakepapir under. Riv opp en stor brødpose, slik at du kan dekke deigen og hele stekebrettet med plast (evt. kan du bruke 2 mindre poser, eller plastfolie). Kjevle eller press deigen flat, og dra vekk posen. Du kan evt. bruke slikkepott for å spre deigen utover stekebrettet, men for å få en pen pizzabunn med jevn tykkelse er det best å bruke plastpose og kjevl.
  • Forstek bunnen i 10 minutter.
  • Ha på ønsket fyll, og stek videre i ca. 12-15 minutter.

#2

min_kamp sa for siden:

Den såg utrolig god ut.den skal eg prøve å lage en dag. :-)


#3

Moogie sa for siden:

Høres godt ut! Skal prøves ut :) Takk for oppskrifta!


#4

Ktotheaia sa for siden:

Denne så kjempe deilig ut :-) Den vil jeg lage i dag!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.