Hei folkens, savnet sushi så googlet det store internettet og fant oppskrift :_punk: så her følger oppskrift på sushi maki med blomkålris.
Du trenger
1 stort hode blomkål
75g smør
Fersk laks (jeg brukte Salma)
1 stk agurk
1 avokado
5 ark med nori
1 spiseskje riseddikk
Litt wasabi
slik gjør du
Rasp blomkålhodet på et rivjern, smelt smør i en kjele og la det surre på middels varme i ca 7 minutter. Ta kjelen av platen og tilsett risedikk. Dette holdt til ca 5 maki ruller for min del. La risen bli lunken før du utfører resten.
La så ut arken med nori på en fjøl tok blomkålrisen oppå 2/3deler av arket. laget med blomkålris var ikke tykt, ca 1mm høyt. la så strimler med laks, avocado og agurk på tvers av arket. Smurte inn litt wasabi på laksen. Rullet sammen og fuktet siste del med vann. La rullen med skjøten ned. Når alle rullene var ferdig lot jeg dem stå i kjøleskapet slik at de fikk satt seg.
YouTube har veldig god oppskrift på hvordan å lage maki ruller. Så om denne var forvirrende så søk opp der :-)
Chilimajonesen laget jeg av 3ss majones og 1ts cayennepepper
Jeg har bare spist sushi to ganger. Første gangen var den lagd av og med venninne. Jeg tygde og tygde... de grønne arkene var seige og tykke...
Så fikk jeg for meg at jeg skulle teste butikkjøpt sushi for noen uker siden. Altfor mye ris, men elsket smakene og her var ikke nori-arkene på langt nær så tykke og seige. Made the whole difference.... med blomkålris i tillegg må det jo bli bra. Men hvor kjøper dere nori-ark som ikke må tygges og tygges og tygges.... :)
Gjett om det gjorde! Takk!!!! Fikk ikke andre her til å smake så jeg klarte ikke alt. Går kanskje greit å fryse den siste fiskeresten, eller ta sjansen på at den holder seg til i morgen... Har en uoppskjært "rull" igjen. Klarte to til middag. Det er jo avokado og agurk inni den så håper det holder seg til i morgen med mindre jeg får lyst på kveldsmat...
Jeg som var temmelig lunken første gang jeg smakte sushi... Not anymore! Såå bra at det kan lages med blomkålris! Det går med litt så om man lager til flere så bør man vel ha minst et stort blomkålhode. Jeg hadde et som ikke var så stort.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.