< Tilbake til oversikten

Barnemishandling...?

#1

Summer sa for siden:

"Fri og bevare meg for den barnemishandlingen det blir bedrevet i dette landet, og alle andre "siviliserte" land. Det er jo forbudt å slå de små. Såpass vet både de og vi, etterhvert. Men å flatkjøre kjemien, slå ut blodsukkerbalansen og hive dem opp i koffeinkick når som helst, det gjør vi uten å blunke...."

Måtte bare sitere noe jeg leste i en bok... Synes bare det var knallbra formulert! :)

Matintaket til barna er vårt ansvar. Uheldigvis forer mange barna sine med mat som gir dem sykdommer som før var aldersbetinget før de i det hele tatt er kommet ut av puberteten...


#2

Iset sa for siden:

haha den var knallbra!!
det som er så trist, er at vi som mener dette, blir sett på som skikkelig overhysteriske. det vet du nok fra nybaktmamma;) jeg har fått passet mitt påskrevet flere ganger på dinbaby. jeg er visst utrolig overhysterisk, og stakkars ungene mine som ikke få boller, sjokolade og cola hver lørdag fra de er et år gamle. :rolleyes:
men jeg bryr meg ikke, det er jeg som sitter med ansvaret for veslas helse!


#3

Kristian sa for siden:

Hei Iset, kan ikke du gi meg en link til babysiden så skal jeg støtte deg. Dette er viktig propaganda. Du vet det er mange som holder på med usunt kosthold til daglig og ikke bare på lørdagene.
Jeg syns også det er barnemishandling å røyke sammen med barna. Heldigvis så er det flere og flere som er oppmerksom på dette.


#4

Summer sa for siden:

Iset: Ja, de sier faktisk det. "Stakkars **** som ikke får spise noe som er godt! :eek: Faktisk to fam. medl. som har sagt det rett ut slik....:rolleyes:

Men stakkars barnet mitt? Nei, han har det så godt så; - To reflekterte foreldre som gjør så godt de kan med å gi ham en god start på livet og holder blodsukkeret forholdsvis stabilt! :D

Kristian: Tror det er komt en lov som sier omtrent det samme ;) (røyking)


#5

MHM sa for siden:

Jeg har ikke fått så mye negative kommentarer på at barna spiser så sunt. Mer undring som ikke er vondt ment: "Spiser de aldri godterier?" osv. Selvfølgelig gjør de det, men de tåler det dårlig. Blir agressive og sure.

Historie fra adventskalenderen for 2 år siden: Jeg skulle være grei, og hadde godteri i adventspakkene på lørdager (dvs 4 pakker av alle 24). Dattera mi var da 4 år, og stod opp før oss i helgene for å se på barne-tv. Hun hadde spist dette godteriet før vi stod opp og da vi kom ned til henne i stua, var hun helt hyper, kjeftet og var skikkelig amper. Jeg spurte henne om hun var sint inni seg, og det var hun. "Vet du hvorfor?" spurte jeg. "Ja, det er denne godisen - SÅ HVORFOR GIR DU MEG DET DA?" Jeg ble svar skyldig.... :o Jeg spurte om jeg skulle ta bort de andre pakkene det var godis i, og det takket hun ja til. Hun angert etterpå - hun synes jo det smaker godt selvfølgelig - men der og da var det ikke fristende for henne å oppleve den samme uroen igjen.


#6

Summer sa for siden:

MHM: Det var flink jente det!!! :)

Når det gjelder slike kommentarer; så er det fra de nærmeste vi får høre det...:rolleyes: fremmede og venner er mer positive! :)


#7

Fedonisten sa for siden:

Dere er jo så flinke alle sammen!

Jeg har nå slitt lenge med egen karboavhengighet, og enten jeg liker det eller ikke så ser jeg at min datter er på god vei til å få den samme avhengigheten. :( Vet at ansvaret her ligger på oss som foreldre, og det ansvaret skal jeg ikke løpe fra heller.

Men jeg kunne tenke meg noen råd for hvordan jeg skal gå fram for å endre rutinene/vanene til jenta mi som nå er 4 år. Vi snakker en del om hva som er godt for kroppen vår - og hva kroppen ikke liker, men det er et veldig langt stykke igjen altså.

Har dere alle vært superflinke med barna deres helt fra de var født? Eller er det noen der ute som har vært gjennom det jeg må; nøste inn en til tider spinn-vill jentunge som kan vekke mamma'n sin kl. 0530 fordi hun bare MÅ ha godteri?

Gode råd mottas med takk - men ikke skyt meg da...... ;)


#8

MHM sa for siden:

Det blir som med voksne....en tøff avvenning må kanskje til. Men husk at det er mer enn sukker som fører til svingende blodsukker og gir barna lyst på søtt. Kanskje er vanlig brød for mye karbohydrater for et følsomt barn. :eek:

OG: Det er mye lettere å si nei dersom det ikke finnes i huset i det hele tatt. Det være seg syltetøy, potetgull, kjeks, is m.m. Slike ting man kanskje har "i tilfelle det kommer gjester". :rolleyes:

Noen ganger overrasker barna. Jeg kunne IKKE tenke meg å ta Udo's choice på skje (orker ikke konsistensen :o ). Men jeg spurte 6-åringen om hun ville smake sunn olje, og det ville hun gjerne. Den var god! Og da 6-åringen vil, så vil i HVERTFALL 2-åringen... :D

4 år er forsatt en alder hvor man kan påvirke ganske mye. Og dersom man gir gode vaner hjemme, så får det stå sin prøve når de blir ungdommer og kjøper seg ting selv. Da har de en ballast som øker sannsynligheten for at de faller ned på den kosten de har vokst opp med. Og i mellomtiden har barna vært friskere og mer harmoniske. :)

Et siste råd: Involver barna i matlagingen - med råvarer. De blir nysgjerrige, og man spiser jo den maten man selv har laget! ;)

Alt for barna :love: :love: :love: :love: :love: :love:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.