< Tilbake til oversikten

Sara Bernard sjokoladekrem?

#1

Moogie sa for siden:

Noen som har prøvd å lage denne? Når jeg søker på nett finner jeg utrolig mange ulike oppskrifter. Noen som vil dele sine erfaringer? Hvordan laget du og hvordan blei konsistens? Har planer om å ha den på en kaka til 17.mai


#2

Yonah sa for siden:

Jeg synes denne kremen er knallgod på sjokoladekake, erstatning for smørkrem.

3dl fløte varmes opp til kokepunktet, knekk i 50g sjokolade. Avkjøles helt, gjerne over natta i kjøleskap( eller sett kjelen i kaldt vann i kummen og rør helt til den blir kald også litt i kjøleskap). Når den er helt kald pisker du den opp som om det var krem( noe det for så vidt er), det går fort.
Til en stor rund kake som skal fylles med et lag og pyntes bruker jeg krem av 6dl fløte og 100g sjokolade. Hender jeg har litt ekstra søtning i. I dag laget jeg av 86%sjokolade, så da hadde jeg i 2ss sukrinmelis og noen dråper stevia.
Kremen kan fint brukes i Sarah Bernard også.


#3

Chamomilla sa for siden:

Denne kremen har jeg brukt mye også! Veldig god!


#4

Moogie sa for siden:

Takk for tipset, Imse! Hvordan blir denne kremen i konsistens? Som vanlig krem? Så at noen brukte smør oppi, eller eggeplomme. Men du bruker altså ingen av delene? Det er til en sjokoladekake jeg har tenkt denne kremen. For jeg huska at jeg spiste en sjokoladekake en gang for leeeenge sia og hun som bakte den sa at det var Sara Bernard sjokoladekrem, men jeg husker jo ikke selvsagt hvordan hun sa hun laget den....


#5

Yonah sa for siden:

Den blir ikke som vanlig krem, mere som smørkrem. Den er veldig god på sjokoladekake. Jeg skal lage en kake med den kremen i dag.


#6

Moogie sa for siden:

Gaaaah! At det går an! Kremen min skilt seg :( nå når jeg skulle piske den så blei den plutselig småklumpete og det blei bare tynt og litt tykt i to ulike farger. Hva i alle dager gjor jeg galt? Nå må jeg lage alt på nytt.


#7

Chamomilla sa for siden:

Det skal veldig lite til før det blir krem av fløte/sjokoladeblandingen... går MYE raskere enn å vispe vanlig krem. Du må stoppe piskingen mens kremen fortsatt virker mer flytende enn om du skulle vispet bare fløte. Ihvertfall min erfaring. Så kjipt at den skilte seg!


#8

Moogie sa for siden:

Hm...mer flytende? Hvordan skal den da fylles i kaka? Jeg vil jo pynte med sånn kakesprøyte.


#9

Yonah sa for siden:

Går fint an å bruke kakesprøyte på denne kremen. Men det er superviktig at kremen er helt nedkjølt før du pisker den, ellers skiller den seg.


#10

Moogie sa for siden:

Det må være derfor den skilte seg. To ganger blei det en fiasko! Sikkert fordi den var ikke helt kald. Skal prøve å la den stå til dagen etter neste gang. Inatt i 3 tia måtte jeg bare jukse. Laget en ostekrem med litt av denne kremen oppi. Funket fint. Resten brukte jeg til å bake muffins og lage konfekt. Kunne jo ikke kaste 1 liter fløte og 200 sjokolade, selv om det haddet skilt seg, hehe. Funket jo fint til andre formål, enn det jeg egentlig hadde tenk meg.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.