< Tilbake til oversikten

Deilig rekesalat

#1

kjemi sa for siden:

I dag har jeg laget mammas hjemmelagede rekesalat, og det er så godt at jeg må dele med dere andre. Skikkelig sommermat! At den er ekstremt enkel er også en fordel!

Dette blir en diiiger porsjon, så man kan godt halvere den en og to ganger, men i vår familie er den populær blant alle sju, og en bolle blir borte i løpet av kort tid. Mamma lager den alltid til jul, påske og av og til som helgekos i ferien, og den passer også godt som en rett i et koldtbord. Vi bruker den jo vanligvis som pålegg, men den er god uten skive også..

28 karber i hele oppskriften, og det er en diiger oppskrift, som sagt.

12 egg, kokt
En halv kinakål, rå
En dobbelpakning mills majones
Ett beger seterrømme TINE
En stor eller to små pakker reker i lake (ca 800g netto)

Hakk kinakålen i små biter. Rør sammen med majones, rømme, reker (klem laken godt ut av rekene) og biter av kokt egg. La stå og trekke minst et par timer. Den er best dagen etterpå.


#2

Tone-G sa for siden:

mmmmm hørtes godt ut :love:


#3

synsegulla sa for siden:

Men ikke noe krydder? Jeg elsker rekesalater :)


#4

kjemi sa for siden:

Vi bruker ikke krydder, men du kan ha i det du vil, om du liker det best. Vil tro den blir god med litt gressløk, eller vårløk i. Kanskje jeg skal prøve det i morgen. :) Oppskriften er jo veldig enkel i seg selv, men da kan man tilsette det man ønsker selv. Synes den er god som den er jeg da. :)#6

Sivensvans sa for siden:

NAM! Takk for oppskrift! Skikkelig godt!


#7

Momse sa for siden:

Ååå, naaaaam :love:


#8

Katti66 sa for siden:

Takk for fin oppskrift. Bruker mye oppskriften "egge salat" så dette var et nytt alternativ og bytte på med. Velger og halvere den


#9

Minni1 sa for siden:

Denne så høres veldig god ut.
Må handle inn til denne i morgen .


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.