kjemi sa for siden:
I dag har jeg laget mammas hjemmelagede rekesalat, og det er så godt at jeg må dele med dere andre. Skikkelig sommermat! At den er ekstremt enkel er også en fordel!
Dette blir en diiiger porsjon, så man kan godt halvere den en og to ganger, men i vår familie er den populær blant alle sju, og en bolle blir borte i løpet av kort tid. Mamma lager den alltid til jul, påske og av og til som helgekos i ferien, og den passer også godt som en rett i et koldtbord. Vi bruker den jo vanligvis som pålegg, men den er god uten skive også..
28 karber i hele oppskriften, og det er en diiger oppskrift, som sagt.
12 egg, kokt
En halv kinakål, rå
En dobbelpakning mills majones
Ett beger seterrømme TINE
En stor eller to små pakker reker i lake (ca 800g netto)
Hakk kinakålen i små biter. Rør sammen med majones, rømme, reker (klem laken godt ut av rekene) og biter av kokt egg. La stå og trekke minst et par timer. Den er best dagen etterpå.