< Tilbake til oversikten

Litt spørsmål fra en fersking som prøver seg på ketolyse

#1

Elliseia sa for siden:

Hei!

Helt fersk på ketolyse, og prøver og google meg fram , men utrolig nok har ikke google svaret på alt..

Første dagen på ketolyse i dag, har nettopp vært på 14 dagers ferie, og føler jeg trenger en "opprensk".
Veier pr dags dato ca 82 kg, og ønsker minst å ned på 75.

Første dag på diett ble det spist:

Frokost: omelett av to egg og et par skiver westfalerskinke
Lunch : to grillede kyllinglår
Mellommåltid: et halvt beger CC
Middag: indrefilet av føll, blomkål, brokkoli og bladspinat surret i fløte

Er det OK dagsinntak?

Noen spørsmål;
Kan man spise natreen/sukrin eller andre kunstige søtningsmiddel i ketose?
Hva med mandelmel, johannesbrødkjernemel el.l , om man skulle ønske seg pizza, pannekaker, vafler o.l? Har prøvd å google, men finner ikke noen konkrete svar.
Skal man helst avstå fra grønnsaker som tomat, paprika, løk, purre osv under ketolyse, eller kan man spise litt?
Hvor mye karbohydrater er "max" pr 100 g som bør være i en matvare?
Hva med f.eks fettrike greier som pesto? Der er det 5 g KH pr 100 g vare. Er det for mye til at man bør spise det?
Vaniljeessens som søtning i f.eks CC , er det "lov"?
Kan man spise alt av krydder, f.eks kvernet hvitløk, paprika osv?

Mange spørsmål fra en fersking, håper noen tar seg tid til å svare :=


#2

kamp sa for siden:

Har du lest boken?


#3

Inguz sa for siden:

Indrefilet av føll???
Er det en tasteleif, eller mener du føll? Hesteføll?

(Jeg er BARE nysgjerrig, altså, skal ikke komme med noen iiiiik-reaksjon)


#4

mettings sa for siden:

tror jeg hadde lagt til noe mer grønt muligens på frokost å lunsj.. uten grønnsaker går man ikke ned:( men det er meg da, er jo individuelt;)

Noen spørsmål;
Kan man spise natreen/sukrin eller andre kunstige søtningsmiddel i ketose? jeg bruker lite sånn,men har brukt splenda.
Hva med mandelmel, johannesbrødkjernemel el.l , om man skulle ønske seg pizza, pannekaker, vafler o.l? Har prøvd å google, men finner ikke noen konkrete svar. du kan bruke det på ketolyse
Skal man helst avstå fra grønnsaker som tomat, paprika, løk, purre osv under ketolyse, eller kan man spise litt? jeg spiser paprika uten masse hemninger. men begrenser tomat å løk og purreløk..
Hvor mye karbohydrater er "max" pr 100 g som bør være i en matvare? jeg har en regel på max 5 pr 100 g på det jeg spiser..
Hva med f.eks fettrike greier som pesto? Der er det 5 g KH pr 100 g vare. Er det for mye til at man bør spise det?spiser du 100 gram pesto får du i deg 5 karber da.. så lenge det ikke er sukker i den høres da det greit ut.
nå er jeg ingen ekspert så andre kan si noe annet:p
Vaniljeessens som søtning i f.eks CC , er det "lov"? prøv fun light for smak, vet ikke om det går ann å bruke essens..
Kan man spise alt av krydder, f.eks kvernet hvitløk, paprika osv? tja.. skal jo ha lite salt da, men ellers tror jeg rene krydder er greit.. bruker ikke blandete krydder for dem er det ofte sukker i..


#5

Elliseia sa for siden:

Takk for svar så langt. :)

Og ja, føll som i hesteføll. Fantastisk godt kjøtt! Veldig god smak, og så mørt at det omtrent smelter på tungen.
Har nettopp vært på Island , så det ble med hjem i kofferten derifra. :)
Utrolig synd at det er vanskelig å oppdrive her hjemme.


#6

Elliseia sa for siden:

Etter 2 døgn på diett, er nå ketostixen ganske så lilla :)

Har for det meste levd på omelett, blomkål/brokkoli, spinat, litt paprika, kjøtt og CC.

Har nå handlet inn mandel- og kokosmel, samt det lavkarbobrødet fra funksjonellmat. Tenkte å prøve meg litt på pizza og vafler/pannekaker.

Kan jeg bruke sukrin? Vil det påvirke ketosen?
Ser at mange skriver om opplevd stagnert vektnedgang om man får i seg kunstig søtning.


#7

Spinnerette sa for siden:

-Du kan bruke kunstig søtning, men vær obs på at det kan bidra til stopp i vektnedgang. Det ligger mange tråder her inne som forklarer hvilke søtstoffer som er OK, og hvilke man bør styre unna. Sukrin og Stevia er vel det tryggeste, men bruk så lite som mulig.

-Du kan bruke mandel- og kokosmel, ketolyse bakemix etc, men ville holdt meg unna det i starten. Det ligger en oppskrift på "verdens beste rundstykker" her inne, som fungerer helt topp som pizzabunn; helt uten mel.

  • Du kan spise masse paprika, men løk og purre bør man begrense.

  • Tommelfingerregelen er 5kh/100g som øvre grense på ketolyse. Pesto er lov! :)

-Er usikker på vaniljessensen :/

  • Du kan spise rent krydder. Styr unna alt som heter "grillkrydder", "biffkrydder" osv, ferdigmiksene er nesten alltid fulle av sukker. Og for all del, lag ditt eget tacokrydder. Oppskrifter finner du her inne :)

#8

Spinnerette sa for siden:

Et velment råd; hold deg unna alt av brøderstatninger og søstsaker, iallefall de første ukene, du gjør deg selv bare en bjørnetjeneste. De første par ukene blir litt som detox, og det å spise lavkarbobrød og lavkarbovafler "bare fordi jeg kan", er å lure seg sjøl, og vil kun gi mersmak for ekte vare. Hold deg til egg, rent kjøtt, grønnsaker og melkeprodukter enn så lenge, ellers er det svæææært lett å dette av vogna. Og siden ketolyse er en diett for deg, så hold deg unna det helt, til du er på ønsket vekt. DA kan du sakte legge inn lavkarbobrød og andre "erstatninger", og legge om til moderat lavkarbo for opprettholdelse av vekta.


#9

Elliseia sa for siden:

Tusen takk for et veldig fint svar Spinnerette :)

Ble pizza til lørdagskos i dag, bunn av egg, ost, bakepulver, fiberhusk og mandelmel.
Fyllet ble kjøttdeig, paprika, litt løk og noen ss hakkede tomater ( fra boks, er det ok i små mengder? 3,6 g KH)

Er det pga "brødhungeren" jeg bør holde meg unna i starten, eller kan det forstyrre kroppen i å komme ordentlig "i gang" ?


#10

Spinnerette sa for siden:

Begge deler :) Etter min erfaring går jeg mye saktere ned om jeg har i meg nøtter, korn og for mye meieriprodukter. Men, alle er forskjellige, så umulig å si om nettopp du reagerer som meg, men, om du skal følge ketolyse, er det vel litt nei å spise brøderstatninger med det første.

Tomat er OK i små mengder.


#11

TrillTrall sa for siden:

Har alltid sagt at jeg kunne tenkt meg å smakt hestekjøtt, men hadde jeg visst at jeg fikk biff av et lite islandshestføll så tror jeg at jeg hadde fått litt problemer med å få det i meg... Lille nurket...


#12

Yonah sa for siden:

Purre bør begrenses? Hvorfor det? Dette var nytt. Purre inneholder 3.6 g karbo. Aldri hørt om å begrense purre. Ja, jeg spiser ikke en hel gul løk, men noen cm purre veier ikke mange grammene.
Hovedinnlegger her kan nok trygt spise purre. 100g purre er ganske mye.


#13

Elliseia sa for siden:

Flott, purre er godt i omeletten! :)

Men brøderstatninger ala vaffel, pannekaker, pizzabunn osv bør jeg være forsiktig med?
Har prøvd å lage "lapper" av egg, CC og rømme, men det blir litt vel "eggete".


#14

Elliseia sa for siden:

Kalv, lam, føll, spegris.....
"Barn" er "barn".
Personlig synes jeg det er bedre å spise produksjonsdyrene mens de er små, så de slipper å leve gjennom det å bli "voksen kotelett".

Og på Island er det mange gårder som avler hest til kjøttproduksjon på lik linje som vi avler andre dyr her. Bruksdyr, ikke kjæledyr ;)


#15

Carisma sa for siden:

Men jeg går ut fra at du spiser kylling? Hva er egentlig forskjellen? Bortsett fra at føllet går for å være søtere?


#16

TrillTrall sa for siden:

Jeg er gammel hestejente og i tillegg til fjordhest er islandshest den hesterasen som ligger mitt hjerte nærmest og som jeg har drevet mest med. Jeg er klar over at man på Island driver hesteoppdrett til kjøtt.


#17

Spinnerette sa for siden:

Du har helt rett! Beklager feilen :)


#18

Echo sa for siden:

Bare så det er sagt, sukrin er ikke kunstig søtning. Det er visst 100 prosent naturlig:D


#19

Yrla sa for siden:

Om man bør begrense løk kommer an på hvor mye karbo man får i seg fra annen mat. jeg velger løk fremfor bakst og fløte, rømme etc. alt med måte er ok. bakst dgl er kanskje i overkant


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.