< Tilbake til oversikten

Rask og god ostekake

#1

skrulla30 sa for siden:

Her må man nesten bruke de mengdene man ønsker selv og bare prøve seg frem, men denne kaken er gjort på 15 min. Og bør stå kaldt en stund før servering (minst en time, gjerne flere eller over natten) slik at ostemassen stivner.

Bunn:
Nøttermengde etter hvor stor kake an vil ha. Her har jeg brukt på slump. (jeg har brukt mandler, men her kan man nok velge etter smak og behag) finmales og blandes med ca 50 g smeltet smør. Hvis ønskelig med søt bunn kan man blande i litt valgfri søtning. Dette fordeles ut i formen. Kle gjerne med bakepapir eller smør godt. Fester seg lett til bunnen.
Sett kaldt

Fyll:
Mengde kan man jo prøve seg frem til etter ønske. Skriver det jeg har brukt.
1 pk fløte piskes til krem (bør være litt stivpisket)
1 pk kremost naturell 200 g.
Sukrinmelis, eller sukrin + (jeg tok litt av hver dan jeg synes det er litt bismak av bare den rene sukrinen). Vet ikke helt mengden, prøvde meg frem til det var passe, er jo litt smak og behag hvor søtt man liker.
Jeg hadde i en dæsj rømme for litt friskere smak.

Dette legges oppå bunnen når den er kald.

Toppes med bær etter ønske. Jeg brukte en pakke slike ferske blåbær og bringebær som er i alle butikker nå før 17 mai. De var ganske søte, så ble helt nydelig på toppen. Settes kaldt til servering.

Superenkel og nydelig til 17 mai. Ingen som gjetter at den er sukkerfri, blir bare et friskt innslag på kakebordet :)


#2

skrulla30 sa for siden:

Litt skrivefeil i innlegget ser jeg... Sånn går det når man taster på ipad:eek:

Glemte å skrive at litt kanel i bunnen er kjempegodt:)


#3

Camomilla sa for siden:

Åh, jeg elsker ostekake, så denne skal jeg prøve :)


#4

skrulla30 sa for siden:

Nå har jeg laget den en gang til med litt annen vri på bunnen. Brukte da smeltet mørk sjokolade, en plate på 100 g. Litt smør og ca 150 g mandler til bunn. Nok til standard rund form. ble ganske tynn bunn, men kraftig smak så mer enn tykk nok ;) Og samme topping. Ble kjempegodt :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.