ja! dette blir en perfekt 15 sekunders is :) Jeg kjører det med en stavmikser og noen ganger har jeg litt kakao oppi :) Så blir det sjokoladeis.
Det gjelder egentlig å fine noe sunne godbitter som gir vellvære følelse og ikke nødvendigvis så søte egentlig.
Cocosa konfekt fungerer supert ved søtsug. Jeg lager dem med like deler av kokosolje og sjokolade (f.eks. Premium 86% for minst mulig karbo). Smelte de sammen, ha noen droper stevia og/eller natreen oppi og ha de i sjoikoladeformer (ev. isbiteformer) så fryser jeg dem. Tar et par-tre-fire sånne små konfekt når behovet melder seg. De gir jo en god tilskudd av en det gode fettet også :) Og nok med fett er viktig i dagen med eggeløsning eller mensen, har jeg erfart. Ellers kan det være lurt å lage f.eks. sjokolademousse av avocado :)
Jeg bruker egg i sjokolademoussen også lager jeg vaniljesaus til så blir det synsikt godt!
1 moden avocado
3 ss kakao
2 egg
2 ss kokosolje
søtning etter smak (jeg bruker sukrin og tagatose i sausen og flytende stevia og natrin i moussen)
ca 2 dl kremfløte
ca 30 g meieresmør
vaniljestang eller essens
Lager først sausen, gjerne dagen før jeg lager moussen. Bland fløte og 2 eggeplommer sammen med søtning og vanilje. (smak frem hva de liker) Varm opp under omrøring nesten til kokepunktet, det skal så vidt nå det, men ikke koke. Ta av platen og ha kjøleskapkaldt smør i terninger i sausen og rør godt til alt er smeltet. Sett sausen til avkjølling.
Pisk de 2 eggehvitene, gjerne til de er helt stive. Mos avocadoen med stavmikseren til den er helt myk og luftig. Bland eggehvitene og avokadoen sammen med søtning og kakao og smeltet kokosolje. Jeg bruker stavmikser til blanding også. Sett det i kjøleskapet. Spis sammen med sausen avkjølt. Dette smaker faktisk enda bedre dagen etter. Rør godt i moussen før den ev. servers dagen etter.
Jeg er jo superglad i avocado så jeg bruker ikke så mye søtning. Da blir det jo en perfekt frokost :) Avokado med ekstra kokosolje oppi, sammen med fløte, egg og smør? Ikke verst forkost, eller hva? :D Man trenger bare litt av en slik mousse og saus for å bli met. Det blir vell rundt om 3-4 porsjoner av denne oppskrifta. Jeg lager som oftest dobbelt og da er det nok til hele familien min på 6.
Jeg spiser Freias 70% Premium sjokolade. 30 gram karbo pr plate, så noen biter om dagen går greit for min del i alle fall. 86% blir for bitter for min smak....
wow.. takk for super tips... dessverre så ble det ett par biter 86% sjokolade sammen med kaffe.. har ikke kjøpt alt som trengs til lav-karbo dessert enda :(
men nå vet jeg hva jeg skal spise når søtsuget melder seg igjen
lagde bringebær smoothie med kokosmelk, fløte, frosne bringebær og litt sukrin.. nam nam
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.