< Tilbake til oversikten

Litt om egg

#1

Carisma sa for siden:

Egg er jo stadig et tema, f.eks holdbarhet og oppbevaring. Denne artikkelen er både informativ og hyggelig lesning: www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.10963083

Har selv begynt å oppbevare egg i en bolle på benken, og de er faktisk både bedre og lettere å jobbe med.


#2

Yonah sa for siden:

Her oppbevares egg på benken i en skål. Har jeg mange egg havner gjerne noe i kjøleskapet med påskrevet leggedato. Men jeg passer på å tømme skåla før jeg legger i nye, her kan det i perioder bli MYE egg.. Ja, vi har høner.


#3

Sanney sa for siden:

eggene ligger i kjøleskapet her.. for jeg er veldig flink til å glemme å bruke dem. eller når jeg kjøper egg på tilbud pga dato


#4

Photobscura sa for siden:

Jøss, det var smart! trenger mer benkeplass


#5

Yrla sa for siden:

Det står at de ikke er holdbare mer enn et par dager etter koking, i kjøleskap. Ei her inne sa de varte lenge om man tok av skallet etter koking og oppbevart i kjøleskap. Jeg har fulgt det som en sannhet og spist kokte egg som har vært i kjøleskapet i mange dager. Hm??


#6

Kitt sa for siden:

Jeg oppbevarer eggene i en sånn hengekurv- ting på kjøkkenet og har kun en gang opplevd dårlige egg.
Kokte egg holder seg mye lenger enn et par dager. Mener det var ca 6 uker jeg fant ut at gikk fint!

Kjøper også ofte egg som går ut på dato. Holder seg alltid i månedsvis i år kaldkjeller!:)


#7

Lava sa for siden:

Jeg kjøper brett med egg, og det står fremme på benken :ja:


#8

senka sa for siden:

Samme har alltid :)


#9

amritam sa for siden:

Interessant. Er det noen som vet hvor lenge de holder i romtemperatur i forhold til datomerkingen? Jeg kjøper allitd mye egg og har i kjøleskapet fordi de alltid går ut på dato for meg, og ettersom jeg vet at de holder mye lenger bekymrer det meg ikke, men holder de lenge etter datoen også i romtemperatur? Noen som vet?


#10

TrillTrall sa for siden:

"Det er fargen på et lite bein i øret på høna som avgjør fargen på eggene hun legger."
Jøss! Så pussig! Skal tro hva som egentlig er sammenhengen der...


#11

Julie sa for siden:

Ja, ikke sant? :p


#12

Cyan sa for siden:

Så lenge du ikke har blitt dårlug av det har det jo gått helt fint :) Jeg har ved flere anledninger spist opptil en ukes gamle kokte egg. Null problem.

#13

Nannah sa for siden:

Kjøper 2 brett egg om gangen av en bonde og oppbevarer de på benken i en stor bolle. Der kan de godt bli stående både to og tre uker. Har aldri fått ett dårlig egg. Så lenge skallet er helt og sprekkfritt er egget nærmest hermetisk derinne:)


#14

Lillemy71 sa for siden:

Om du er usikker på om egget er godt eller ei, knekk det og lukt. Kjenner med en gang om det er blitt dårlig :eek:

Jeg bruker mye egg som ofte er langt over dato enten de har vært i kjøleskap, bod eller benk. Det eneste jeg har merket noen ganger er at når de begynner å bli gamle er de ikke alltid så lette å stivpiske, men fungerer utmerket i omelett og slikt.


#15

Photobscura sa for siden:

Sjelden egg rekker å stå så lenge her. Men det gamle egg i vann-trikset bør da fortsatt være gangbart, er man i tvil?! (Om det flyter, er det blitt danna gass i det, og ubrukelig, synker det er det i orden).


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.