S&U sa for siden:
Hva bruker man det til?
Og hvordan vet jeg hvilket jeg bør kjøpe?
Det finnes jo så sinnsykt mange forskjellige.
Er i Sverige, og vi skal innom Svinesund på vei hjem.
Bør jeg kjøpe der? Og hvor i så fall?
S&U sa for siden:
Hva bruker man det til?
Og hvordan vet jeg hvilket jeg bør kjøpe?
Det finnes jo så sinnsykt mange forskjellige.
Er i Sverige, og vi skal innom Svinesund på vei hjem.
Bør jeg kjøpe der? Og hvor i så fall?
Moogie sa for siden:
tja... bør og bør.... Det er ikke noe nødvendighet med noe tørt proteinpulver til f.eks. shaker. Man skal klare helt fint dekke kroppens proteinbehov med vanlig sunn kost. Stor ulempe med disse pulver til shaker er jo at de ofte inneholder mye karbo, så de blir lite lavkarbovennlige. Tenker meg andre har noe mer å si om dette og mer utfyllende.
Det kan være greit å ha noe proteinpulver til bakst, men absolutt ikke nødvendig. Fungerer fint-fint uten også. Jeg kan bare si for meg selv hva jeg syns fungerte for min del. Til søtbakst har jeg brukt whey protein (valleprotein). Veit de har flere bakemiks i Sverige med valleprotein, mener å huske at BakePro var laget i Sverige? Så kanskje det er billigere der. Ellers kjøpte jeg det på iHerb. Til brødbakst og pizza og andre ting har jeg brukt erterprotein, også kjøpt på iHerb. Det jeg veit er billig er soyaprotein, det veit jeg kjøpte i Sverige en gang. Og den er jo grei å ha til bakst. Men når det er sagt så mener flere at man burde unngå for mye soya i kosten.
Yonah sa for siden:
Dersom du ikke vet hva du skal bruke det til, så har du kanskje ikke bruk for det?
Jeg har spist lavkarbo i flere år og er det en ting jeg i allefall ikke trenger så er det proteinpulver. Se det an litt du.
S&U sa for siden:
Takk for svar.
Bare huska at noen av oppskriftene jeg har hatt lyst til å prøve var med proteinpulver. Men fant dem ikke igjen nå. Lagret dem sikkert ikke fordi jeg ikke hadde pulveret.
Dersom jeg har tenkt til å lage f.eks en kake hvor det står at det skal være i - kan jeg da bare droppe det eller må man erstatte det med noe annet?
Yonah sa for siden:
I så måte er det kanskje Bakepro du evt skal ha. Jeg har ikke hatt bruk for det, men så lager jeg ikke de oppskriftene med slikt i. Jeg lager forsvinnende lite bakst, så jeg er nok er dårlig referanse.
Det er i hvertfall ikke et proteinpulver med jordbær, sjokolade el.l. smak du skal ha. Bakepro er det mange bruker til slikt og det fås i allefall på sunkost har jeg sett.
Moogie sa for siden:
Som oftest kan det erstattes med noe. Du må nok se på hver oppskrift og ev spørre om hva som kan brukes der. Bakepro kan du selvsagt se etter i Sverige. Kan være veldig greit å ha til bakst.
taraquin sa for siden:
hvis man daglig spiser endel proteinrike matvarer som kjøtt, fisk, egg, skalldyr, fugl, nøtter, belgfrukter eller meieriprodukter så greier man seg fint uten. det meste av proteinoulveret inneholder svært lite karbo. typisk rundt 5%. om en trener endel eller går hurtig ned i vekt så kan proteinpulver fungere bra.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.