Jeg må bare dele denne opplevelsen, da jeg syntes at skrelt, kokt KNUTEKÅL må få litt skryt for sine gode egenskaper. Det har kun 3 g karbohydrater per 100 g, ser ut som en potet og smakte forbløffende likt. :-)
I dag hadde jeg en skikkelig god opplevelse ved kjøkkenbordet nemlig! En av mine livretter er og vil nok alltid være frikadeller i kraftsaus. "Problemet" med denne retten er at den tradisjonelt sett serveres med gulrøtter og poteter til, som de fleste gode gammeldagse "kånemiddagger" gjør. Så jeg lagde frikadeller i lavkarbokraftsaus, kokte poteter og gulrøtter til min samboer og tok en råkjangs på å koke et skrellt knutekål til meg. Jeg hadde aldri smakt knutekål før, så var litt spent på resultatet. Ågudhjelpedemeg! Dette var akkurat som å spise potet! :-D dette blir nok min nye favorittgrønnsak! Begynner å bli grådig lei blomkål nå :-p
Helt enig! Knutekål er bare såååååå godt! Jeg elsker den! Både kokt i biter, most til mos, råkost, i skiver/stenger med dipp til, til wok +++ Bare synd at de har dårlig kål nå for tia i butikkene. Det var mye godt på høsten.
Så klart det er nøye, men trenger man påpeke det så offentlig at noen har gjort en grammatikkfeil? Det hadde kanskje holdt å sende en PM? Men helt enig at en skal skrive så riktig som en kan.
Ok, la meg forklare! :) Jeg retter mer enn gjerne opp feil, altså. Det tar ikke lang tid, og er faktisk noe av det jeg gjør mest av her som moderator. Grunnen til at det er litt ekstra nøye når det kommer til titler er at store deler av forumet er søkbart for alle, og hele forumet for alle medlemmer. Med feilskrevne titler blir det mye vanskeligere å søke.
Var det jeg som hadde skrevet feil? Tenkte ikke over det. Syntes det høres litt morsomt ut med "knutekålen". Tenkte vel et kål-kålet-flere kål-alle kålene, Derav Knutekålet. =)
Har endelig kjøpt knutekål i dag,så spennende :D skal ha den til
middag i morgen.Ble forbauset at den var rimelig dyr :mad:
Kjøpte den på invandrerbutikk.
Håper at jeg liker den :confused:
Du tenkte sikkert på et kålhode. :)
Men petimetri burde unngås. Hvorfor skal man få være pedantisk på rettskrivning og ikke på andre ting? Hva hjelper det om man kan sin grammatikk eller kokebok hvis man ikke har evne til å være generøs på andre områder?
Akkurat i denne saken var det faktisk jeg som ble usikker på om jeg hadde tatt feil, at det faktisk het et knutekål.
Men på generelt grunnlag er rettskriving viktig, fordi det f.eks kan oppstå misforståelser om alle skriver slik de selv vil. Ref alle dialektinlegg i nettdebatter som er totalt uleselige for alle som ikke snakker samme dialekt. Man skriver jo for leseren, ikke for seg selv (for det meste).
Jeg har alltid blitt kalt ei nepe av mine nærmeste - ergo; jeg er go':rolleyes:
Får lete etter denne kålen... :D:D:D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.