I dag har jeg vært ute på min første treningstur siden jeg begynte med ketolyse for 12 dager siden. Turen hjemmefra, videre gikk den opp Kjøsterudjuvet (google it det er fantastisk) og ned slalombakken.. Denne turen har jeg tidligere klart på 2 timer. I dag tok det tre timer og på toppen av det hele så kastet jeg opp halvveis.. Kan jeg skylde på ketosen? Samt at kroppen ikke har lært seg å brenne nok fett??
Jeg hater å være kvalm, stakkars stakkars meg.. :helsesjek:wacko:
De første tre mnd på ketolyse klarte jeg så vidt gå opp bakken til jobben. Tror fint du kan skylde på ketosen, ja. Man kan bli utrolig lett sliten i starten, men det går over.
Kjenner meg godt igjen! Første gang jeg gikk på ketosediett ble svimmel, kvalm og helt utslitt bare av å gå til butikken. Er skikkelig jævlig, jeg vet... Men det går seg til! Faktisk har det blitt motsatt for meg nå, merker at kroppen blir mye sterkere og mer utholden i ketose. :)
Du har nok rett i at kroppen ikke har lært seg helt å bruke fett som brennstoff enda, er litt individuelt hvor lang tid det tar. Kan også være at du spiser for mye eller for lite fett, begge deler kan gjøre at man føler seg ekstra dårlig i overgangsfasen.
Tror nok det er en vanlig misforståelse at "jo mer fett dess bedre", var ihvertfall den feilen jeg gjorde i starten. Pøsa på med mest mulig fett i maten og spiste kokosolje med skje! Hvis det bare var den ene gangen du ble dårlig og formen ellers er bra, er det sikkert greit det du spiser nå da, kroppen er som regel flink å si ifra. :)
Ahh takk for tips, min forrige runde med ketolyse innebar ikke trening før det hadde gått 4mnd, så ganske uerfaren når det kommer til trening tidlig i kuren.. Takk for tips, skal ut å teste marka på tirsdag så får sjekke kroppen da. Spyr jeg så eter jeg for mye fett :_oy:
Følte for å skrive litt mer til deg ,en tidlig morgen stund.Som du jo sikkert vet er kroppen din nå i ferd med å gå over fra karbo som drivstoff ved trening,til fett som drivstoff.For at kroppen skal greie å bruke fett som drivstoff trenger den ulike enzymer som den selv må produsere.Det greier den helt fint, men i overgangen fra det ene til det andre kan det butte litt og det er nok det du opplevde på din tur.
Hvor lang tid det tar før kroppen er helt tilpasset fett som drivstoff er nok individuelt, virker det som på fortellinger her inne.
I overgangen ,når kroppen venner seg til,må du gi den litt slakk.Kjenn litt etter ,ikke prøv å sette ny pers denne uka,slapp av litt,det kommer til å bli helt fint.
Selv opplever jeg at det ikke er noe problem å løpe når som helst,spiller ikke noe stor rolle når jeg spiste sist,er heller ikke hysterisk av sult etter løpetur og det er delig.Synes jeg trenger litt lengere oppvarming før de tyngste turene.Ellers merker jeg lite forskjell fra tidligere kosthold.Men overgangen var frustrerende,det er vell ingen løpere som liker å plutselig få elendige tider.
Men ,som sagt,det er en overgang!
Ikke for å kvele entusiasmen, men det kaloriforbruket der er neppe riktig. En person på 70 kg forbrenner ca. 384 kcal på en times rask gange og det er rundt 10.000 skritt etter min erfaring... Ifølge kaloritelleren på trimsyklene mine bruker jeg langt over dobbelt så mange kalorier som bl.a. denne tabellen viser:
Så kaloritellere er ikke mye å bry seg om egentlig, kanskje på de dyre pulsklokkene der man legger inn vekt og sånt, men ellers ikke. Min erfaring i alle fall.
Det var gode ord så tidlig på morgenen (selv om de ikke ble lest før nå) Skal ta ordene til etterretning og skru ned forventningene et hakk frem til kroppen begynner å venne seg noe mer til fettforbrenningen ;-)
Jeg trener en drøy time hver dag. For ca. to uker siden startet jeg en lavkarbokur og ligger på 30-40 gram karbohydrater hver dag (jeg veier alt jeg spiser). Dette er ikke stort å løpe på for en mann på 100 kilo. Det er ingen overdrivelse å si at treningsrunden min (11 km) tar 50% lengre tid nå. For sykling er det ikke så stor forskjell, men motbakkene er tunge.
En times rolig trening forbruker kanskje 400-500 kcal, tilsvarende 100 gram karbohydrater. Når dagsinntaket av karbohydrater er under halvparten av dette, må energien skaffes til veie ved forbrenning av fett. Fett forbrennes løpende og energien lagres som glukose i musklene. Etter å ha forbrent glukosen, noe som tar 20-30 minutter, kan du ikke yte mer enn energien fra den løpende fettforbrenningen. Denne gir ikke energi like raskt som forbrenning av karbohydrater og farten blir heller dårlig :)
Jeg håper - som andre tråddeltakere - at kroppen venner seg til det lave inntaket av karbohydrater og produserer energi fra fett mer effektivt etterhvert. Men jeg tror nok samtidig at ytelsen under trening forblir lavere enn ved forbrenning av karbohydrater.
Likevel mener jeg det er meningsfullt å trene. For det første forbrenner det kalorier og bidrar slik sett under slankekuren. For det andre tror jeg du stadig har et treningsutbytte og kommer i bedre form.
Det er mange som har oppnådd veldig bra resultater i sport på et lavkarbo kosthold (Bjørn Ferry og noen fotballag). Det tar nok mer enn 2 uker for kroppen til å omstille seg til en ny energikilde.
Jeg kommer akkurat tilbake fra min vanlige løpetur , den er på ca 10 km og tar meg mellom 60 og 70 min avhengig av dagsform. Merker ingen forskjell etter 30 min eller så hvor karbo lagrene , etter din teori , skulle være tomme . 60-70 min på en mil er ikke voldsomt raskt, men helt ok for en dame i 50 åra, løp ikke fortere på hveteboller:D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.