I D2 på fredag fikk jeg endelig se oppskrift på Kafé Bacchus' fantastiske Kahluakake. Kaken er nå testet ut i vanlig høykarboformat, men det må da gå an å få den over i en lavkarbovariant, eller?
Problemet er hva i alle dager jeg skal bytte ut brunt sukker med. Det er brunt sukker i bunnen (som er en marengsbunn med ca 30 g brunt sukker per eggehvite). I tillegg er det brunt sukker i kremfyllet (like mengder brunt sukker, smør og kremost, samt nesten dobbel mengde kremfløte).
Det er snakk om 4cl - ca 40 g Kahlua. I underkant av halvparten er karbohydrater, så da tilsvarer det i underkant av 20 karbohydrater. Kremfløten tilfører også rundt 20 karbohydrater. Det betyr at kaken dessverre ikke går i null hva angår karbohydrater, men jeg tenker at det uansett er akseptabelt.
Eventuelt kan man jo, som du påpeker, lage sukkerfri kaffelikør. I oppskriften er alternativet å bruke sterk espresso, så det går visst det også.
Finnes det noe brunn sukker alternativ på iHerb? Har akkurat tentk å sende inn en bestilling i nærmeste dagene.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.