Er sukrin melis bedre til baking enn sukrin sukkeret? Bestilte melisen nå. Vil gjerne unngå den kalde smaken som sukrin medøfrer og tenkte kanskje melisen var bedre?
Jeg har også kjøpt sesam mel, da jeg syns soya og mandel ikke har no`god smak og jeg liker sesamfrø veldig godt. Aldri prøvd melet. Vet dere karbo på den? Stod ikke oppført på nettsiden.
Eneste forskjellen på Sukrin og Sukrinmelis er at melisen løser seg lettere opp i bakst o.l., mens den vanlige versjonen egner seg best som strøsukker. Sukrin+ er den som visstnok har mindre kaldsmak (det er altså blanding av Sukrin og stevia). "Nøkkelen" for å unngå kaldsmak når du bruker vanlig Sukrin eller melis, er å la den stå for maks 1/3 av søtsmaken, og heller bruke andre søtstoffer i tillegg. :)
Hmm.. Vanlijedråper? Mener du steviadråper med vaniljesmak..? Det går fint ja, men jeg er ikke så glad i stevia i bakst... Det er bare en smakssak da, så du kan jo prøve deg fram og se hva du selv syns. Selv foretrekker jeg å kombinere med Tagatesse. Men du får nok brukt opp melisen din uansett altså, bare å kombinere med hva som helst annet søtt, så syns jeg det blir veldig bra. :)
Ok, tusen takk. Stevia, ja :) Men hvis det ikke er godt med stevia dråper med vanilje i bakst, hva bruker man det så til?
Syns disse sammensettingene av ingredienser er så vanskelig! Jeg forventer meg liksom noe bra, og så blir det virkelig ikke godt.
Mandel mel får alt til å se ut som leverpostei og løsner opp, og for mye egg og cottage cheese blir jo ikke bakst.
Vet at det er en grunn til at det ikke smaker høykarbo, skal jo være sunt, men en pizzabunn uten soya- og mandelmel som faktisk holder sammen og smaker ok? Eller matmuffins som ikke ser ut som våt leverpostei, er det å finne?
Får dere andre til noe dere kan kalle "god bakst" og jeg er ubrukelig på lavkarbobakst, eller er det dette jeg skal forvente?
De andre gangene har jeg aldri lagd mye bakst. Mest knekkebrød og brød. Denne gangen vil jeg har fler variasjoner. Skjønner ikke helt hva jeg gjorde de andre gangen i over 6 mnd hver gang?! Hva spiste jeg hver dag.?
Sukrin smaker bedre enn melisen, synes jeg, i hvert fall i hjemmelaget sjokolade, mer fyldig smak, kanskje? men melis kan være lurt pga konsistensen i visse ting man skal lage hvor sukrinkorna ikke løser seg opp. I marsipan og marshmellows tror jeg det brukes melis. Sedsam-mel inneholder vel det samme som frø hvis det kun er sesam du har fått.
Jeg bruker stevia mest for å søte melkeprodukter, og i te. Veldig godt i cottage cheese, med vaniljestevia, fløte og lettsyltetøy blir det skummelt likt rislunsj!
Anbefaler absolutt at du skaffer deg Pofiber, det gjør baksten mer luftig og lys, og gir mindre bismak. Jeg er også veldig kresen på sånt, syns heller ikke bakst med mye mandelmel eller soyamel blir noe godt i det hele tatt... Kombinasjoner av forskjellige meltyper funker som regel best etter min erfaring (Pofiber, mandelmel og wheyprotein går det mest i her). Du finner nok mange gode oppskrifter her på forumet hvis du leter litt. Har også lagt ut de mest vellykka eksperimentene mine i bloggen under her, hvis du vil ta en titt der. :)
Sesammel er kjempe god i bakst! Syns ikke den fungerer noe bra aleine, men blandet sammen med noe annet. Jeg blander med alt mulig! Valleprotein og erteprotein og kokosmel og mandelmel til søt bakst. Kan også blande med malte solsikker og linfrø til rundstykker ol. Aleine gir sesammel litt sånn rar nøtteaktig oljesmak.
Ellers er jeg enig med dem over: bland flere forskjellige søtningsmiddel for best mulig smak :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.