Jeg merker at når jeg tenker salat og tilbehør, så vokser det i halsen min. Jeg går på Ketolyse- kuren, og skal da ikke ha i meg mye karbo om dagen. Jeg trenger innspill til hva jeg kan spise til lunsj og middag, som ikke omhandler så mye salat og grønt. Er det i det hele tatt mulig?
Lasagne/grateng, chiligryte, tomatsuppe, spicy kyllingsuppe? Et eller annet "druknet" i ost og/eller krydder burde vel være effektivt for å glemme om det evt også er grønnsaker inni der. :p
Har hatt omlett til frokost i en uke nå. Men jeg kan jo variere med hva jeg har i den da! :) Frokosten i dag blir 2 speilegg, 2-3 skiver salami og hvitost.
Hvor mye salat og grønnsaker du spiser er vel strengt tatt helt opp til deg selv? Prøv en periode med mindre grønt, så går det seg nok til etter hvert!
Hvorfor går du egentlig på ketolysekuren med såpass lav BMI som du har? Jeg har inntrykk av at denne er mest effektiv for de som er svært overvektige, og at man med lavere BMI har mer nytte av et lavkarbokosthold med noe mer karbo? Det vil jo i så fall også gi flere muligheter til variasjon i kostholdet, slik at du ikke like lett går lei av ting...
Jeg har en liten kick- start på lavkarbo, og jeg har planer om å øke til litt mer karbohydrater etterhvert. Jeg har funnet en pizza- bunn jeg skal prøve i dag, fyller den med kjøttdeig og annet godt. Håper den blir god!
Jeg har og dager hvor tanken på blomkål gir meg helt krampe.. Så det jeg gjør, er å "gjemme" den i maten de dagene :) I går, for ekesempel, lagde jeg "lasagne" (det vil si, karbonadedeig med løk, tomatpurè, CF, krydder, fløte og ost, ikkeno pasta :p), og strødde en god håndfull revet rå brokkoli og blomkål mellom to lag. Det ble faktisk veldig godt! Ellers er blomkålmos en god erstatning, har man i litt sellerirot, og koker grønnsakene med buljong, så tenker iallefall ikke jeg på at jeg spiser grønnsaker. Eller stekt sellerirot/sellerirot-fries? Meged godt til hjemmelaget burger, løvbiff o.l. :)
Jeg har alltid gått lei ting. Særlig egg, salat og ost, men er veldig mange her inne som har vært flinke og delt oppskrifter.
Jeg syns også lasagne er supert, og ender ofte opp med å spise middagsrester til lunsj. Har du i en del grønnsaker, trenger ikke salat inkorporeres hver dag.
Jeg lager lasagne med squash istedenfor pasta og det er veldig godt.
Samt chili gryter, det er også veldig godt dagen etter. Putter du i paprike, aubegrine, squasj og annet snadder, så smaker du det ikke, men det er fortsatt med i røra :)
Du må ikke spise salat. Kjøtt, fisk, egg og ost(og/eller andre melkeprodukter) er hoved-maten, tenker jeg og så tilsetter jeg fettkilder (som avokado, smør eller olje) og grønnsaker, og da selvfølgelig de jeg liker best. Er du lei alle grønnsaker holder du deg bare unna de til du savner noen av dem.
Nøyaktig hva slags grønnsaker er det du spiser og er lei? Det høres ut som om du spiser salat 3 ganger om dagen.
15karbo i grønnsaker er fort gjort å bruke opp egentlig..
100g paprika= 4.6g karbo
-100g tomat(1 vanlig stor tomat)= 2.5g karbo
100g hvitkål=5.2
-50g løk= 2.8
Til sammen er dette nesten 16g karbo
Da kan du for eksempel kokte egg med 1/2paprika og 1/2 tomat til frokost, kyllinglår med paprikastaver og en halv tomat( eller Cherry tomater) til lunsj og karbonader med hvitkålsgrateng( kål, løk og fløte). Da ender du opp på mere enn 15g karbo også om du lager grateng med fløte.
En ting er sikkert: du trenger ikke å lage salat til hvert måltid. Her har jeg som regel skåler med agurkstaver, paprikastaver, cherrytomater og gulrotstaver(til ungene) i kjøleskapet, som settes frem til hvert måltid slik at alle kan forsyne seg. Salat har vi på bordet sjeldnere enn en gang i uka, men vi spiser grønnsaker til hvert måltid.
Om du noen dager føler for å ikke ha så mye grønnsaker, så går nok det helt fint. Venn deg til å spise grønnsaker i ditt tempo, et og et måltid.
Jepp! Del selleriroten i tynne staver, sleng dem i stekepanne med en god smørklatt i, la dem surre på ganske god varme i 20 min, pass på at de ikke blir brente. Snu litt på dem av og til. :sikle: Jeg bruker ikke ketchup på for de blir søtere enn pommes frites - og myyyye bedre synes jeg! :ja:
Tomat og løk har jeg ikke i salaten, mye karbo. Går i litt salat, agurk, paprika og sjampingong. Legger inn tallene på diett.no, og følger med karboene.
I dag har jeg ikke hatt noe salat eller grønnsaker. Frokost: 2 speilegg, 3 skiver salami og 6 skiver norvegia. Lunsj: Avocado med reker og hvitløksmajones. Middag: Pizza. Fant en god lavkarbo oppskrift på bunn, og laget hjemmelaget tomat- saus og brukte kjøttdeig, litt løk her, sjampinjong og krydder. Og ost på toppen. :)
Nammis, dette skal jeg prøve i morgen. Eneste som er dumt med lavkarbo nå, er at jeg har visning på leiligheten og alt med lavkarbo må lages. Oppvask passer ikke inn. hehe. Men i morgen blir det fries, driter i visning :p
Tusen takk :) Frityrkoker høres fin ut!
Ja, man finner ut masse nytt etter hvert. Jeg prøvde meg frem med mye forskjellig og har funnet masse nytt. Bare å finne ut alt man kan spise og så blande, steke, koke og smørre-opp :D
Fikk brått skikkelig lyst på sellerirotfries etter jeg kom på det, stekte de i smør, med paprikakrydder, salt og pepper. Liker de med ketchup til, jeg da. Slang på en biff i tillegg, god og mett or rimelig fornøyd nå, ja :D
Det er forresten utrolig mye grønnsaker du kan ha i tomatsaus, enten i biter eller most med stavmikser og brukt på enten pizza eller i for eksempel kjøttsaus. Eller i tomatsuppe, utrolig godt med både løk, selleri, squash, paprika osv i tomatsuppe, kjør glatt med stavmikser. Masse grønnsaker som bare blir borte i suppa.
Hei. Ser ut som om du har fått gode råd og ser litt lysere på det med grønnsaker. Mitt råd er å ha de i supper, f.eks tomatsuppe, champingjongsuppe, fiskesuppe, indisk eller thai kyllingsuppe osv. Det er ikke nødvendig å spise salat hver dag, og det er lurt å prøve nye grønnsaker/ evt nye sammensetninger av grønnsaker. Sellerirot og squash er eksempler på grønnsaker jeg ikke pleide å bruke før ketolysekuren. Masse lykke til :)
Hvis du ønsker å variere grønnsakene mer, ta en titt på bloggen Lilalife. Dessverre er bloggeren syk og ikke så aktiv for tida, men du finner mange oppskrifter som du kan bruke. Oppskriftene er kanskje ikke helt ketolyse, men du vil finne masse tips, bl.a. å variere grønnsakene så det ikke blir kjedelig. Hennes "Crispy blomkål" er verdt å prøve.
Jeg lagde blomkålrisotto i går (stek hakket løk, tilsett raspet blomkål og litt kyllingbuljong. Damp under lokk. Tilsett litt smør og masse parmesan - og sopp). Serveres med litt bacon. Er nydelig - og ikke salat. ;)
Herre! Om denne oppskriften ikke ligger ute her på forumet, så må den bli det! Helt sinnsykt godt, og ikke "her siter jeg og spiser grønnsaker.. Igjen.."-følelsen :D
Jeg spiser litt opp og ned, jeg blir så sykt lei grønnsaker at jeg dropper de noen ganger.
Den siste tiden har jeg fått helt dilla på kulling fileet, og den er like god kald som varm, stek den hurtig på høyvarme i panna med godt krydder. sett stek ovnen på 225 grader, snitt opp fileen og put en feit skive med brie ost inni og surre 2-3 baconskiver rundt. Legg dette på stekepapir og stek dem til baconet begynner å ta godt farge, slenger noen skiver med brie mellom fileene på bake arket og de surrer litt i dette bacon fettet og er aldeles nydelig<3 bruker noen ganger blomkål ved siden av med litt gastromat krydder på bare for å få litt smak:)
Jeg var også veldig lei grønnsaker og egg. Har derfor laget lavkarbo knekkebrød og grove lapper, spiser dem til frokost og lunsj med ost, skinke og gjerne litt paprika og agurk.. Deilig :-)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.