< Tilbake til oversikten

Marianns fløtegratinerte klippfisk

#1

Mariann S sa for siden:

Dette har eg tenkt på å lage lenge, og jammen var det godt.
Og veldig enkelt å lage, en må berre tenke på det dagen i forveien.
For klippfisken må leggast i vatn.

[LEFT] [/LEFT]

Til ei form, 4-5 porsjonar.

400 g klippfisk

Denne brukte eg, vatna den ut 14-15 timar, skifta vatn en gong.

[LEFT] [/LEFT]

Ei stor sellerirot
Knapt 2 pk fløte
3-4 gode ss creme fraiche
3-4 fedd kvitløk
salt og pepper

2-300 g bacon, i terningar

Dei grønsakene du ønskar, eg brukte blomkål og brokkoli

  1. Legg klippfisken i vatn kvelden før

[LEFT] [/LEFT]

  1. Trekk klippfisken i vatn - 10-15 minutt.

  2. Kutt sellerirota i skiver. Ha fløte, cf og kvitløk (pressa eller
    finkutta) i ei panne. Koke det opp, og ha i sellerirota. Lat dette
    putre til sellerirota er mør, og fløten har fått tjukne en del.
    Det kan godt vere bra med fløte her, for vi vil ikkje at fisken
    skal bli tørr.
    Om du vil, kan du ause opp litt av fløten og vispe inn ett egg
    eller to og tilsette dette igjen rett før du slår sellerirot og fløte
    klippfisk i forma. Det må ikkje koke i panna etter at egga
    er tilsett.

  3. Legg klippfisken i botnen på forma.

[LEFT] [/LEFT]

  1. Slå sellerirota over fisken.

[LEFT] [/LEFT]

Steikes ca 30 minutt på ca 200 grader.

Mens du ventar på forma i ovnen, steiker du baconterningane.

Velbekomme.

[LEFT] [/LEFT]


#2

Festina lente sa for siden:

Å! Den såg deilig ut! Skal prøvast ved anledning :)


#3

Jeiform sa for siden:

Dette er helt klart lørdagens middag!! Takk for tips!!


#4

Jeiform sa for siden:

Glemte å skrive, men den stod på menyen i dag også! Helt nydelig :-D


#5

Gekke83 sa for siden:

Jeg som nylig kjøpte klippfisk, hah!
Her fant jeg lørdagsmiddagen! :)


#6

Gekke83 sa for siden:

Nå står den i ovnen, og lukter nydelig!


#7

BenteR sa for siden:

"slafs"
Det såg og hørtes helt nydelig ut!


#8

Jeiform sa for siden:

Denne burde dyttes opp altså



#10

Butterfly83 sa for siden:

Tror jammen dette blir fredagsmiddag :)


#11

Momse sa for siden:

Mmmmm, dette må prøves :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.