< Tilbake til oversikten

Hjemmelaget solbærtoddy basert på tørket solbær

#1

Yonah sa for siden:

Jeg tørket 500g solbær for noen uker siden. Planen var å enten ha de i pemmikan eller prøve å lage solbærtoddy.

Jeg er forkjøla og skeier ut med en porsjon solbærtoddy.

Solbær tørkes i stekeovn på varmluft 50-60grader og med en skje el.l. i åpningen. Dette tar ca 1døgn. Dette er basis for all tørking av grønnsaker her i huset( til turmat, altså mat til bruk på turer på opptil flere uker).
Bærene ble malt i kaffekvern og 500g bær endte opp på 90 g tørket pulver.

Jeg delte de grammene på 20 porsjoner(tilsvarer 50g bær pr porsjon, ca 4g karbo).
Ca 2ts tagatesse eller passe mengde av annet søtstoff blandes med pulveret og hell på varmt vann og vent til blandingen er passe temperert.

Når man først har tørket pulveret er det kjapt å lage. Tørkingen går av seg selv.


#2

Moogie sa for siden:

Det var en god ide å lage pulver selv! Veit ikke om jeg ville orket å tørke bærene selv, hehe.


#3

Yonah sa for siden:

Bærene tørker seg selv:p Spørsmålet er om du holder ut å høre på susingen fra ovnen. Her går den i perioder så mye at vi absolutt burde investere i dehydrator.


#4

Moogie sa for siden:

det er jo akkurat den sussingen, og passe konstant at ikke de to minste stikker fingrene i ovnen. For å ikke snakke om energi som blir brukt. Kanskje like greit å kjøpe ferdig tørka bær fra iHerb? Disse Crunchies er jo helt fantastiske! Ren bær som er tørket helt så det går an å male til pulver. Jeg har malt noe og brukt som strø på kakene og konfekt. Nam! Men de blir jo så klart ikke akkurat billige i lengden....


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.