I går startet min 19 år gamle sønn å spise smartkarbo.
Jeg har bestilt boka til Fedon, men har ikke fått den enda. Jeg vet jo hva man kan spise på både lavkarbo og når man lever slik Fedon anbefaler, men jeg sliter litt med hva jeg kan lage som tilbehør til middagen.
Min sønn har asberger og er ganske så sær i matveien.
Han spiser ikke grønnsaker i noen form.
Elsker pasta og ris, men det er jo ikke noe han skal ha nå, så jeg trenger alternativer til hva jeg kan lage til han.
Han spiser blomkålsuppe, så i går laget jeg blomkålpure som jeg serverte sammen med biff. Han spiste litt av det, men han kan jo ikke spise dette hver dag heller.
Noen som har tips til tilbehør jeg kan servere ? :)
Mulig at pure kunne være noe,det ligner jo på potetstappe i utseende.
Kok sellerirot eller jordskokk i vann,hell av vann,Moss,tilsett fløte salt og pepper.
Alle her hjemme liker sellerirotmos og tenker ikke på det som grønnsak.
Ellers er jeg enig med Index i at stekt sellerirot er godt,jeg deler den i staver og steker i ovn i en illfast form med litt smør/olje i.
Jeg tenker også at det viktigste er at dere finner noe han liker,ikke at det er hyper lavt i karb.Har jo en liten utfordring når man ikke liker grønnsaker ;)Lykke til med å finne på noe lurt.
Steker selleriroten i stekepannen i staver. Steker den lett brun på begge sider. Smaker godt, bedre enn potet!
Noen ganger skjærer jeg opp sellerirot, paprika, blomkål, brocolli, fennikkel, stangselleri etc. og steker dette i en ildfast form i stekeovnen hvis jeg skal ha annet som stekes i ovn. Koteletter f.eks. Veldig godt og lettvint tilbehør. Toppes gjerne med litt bernaisesaus laget på fløte og smør ved servering.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.