Yrla sa for siden:
Tarmfloraens betydning for insulinsensitivitet, betennelser i kroppen og overvekt
Moogie sa for siden:
Intressant studie! Det er jo godt å lese at noen begynner å snakke høyt om fedme som symptom og ikke årsak til sykdommer. Men jeg må jo bare undres merkelige konklusjoner de kommer med. Først så sier de
og seinere foreslår de løsning:
Hvordan henger det sammen? Når karbohydrater skaper problemer foreslår de at karbohydrater skal være løsningen? De sier jo selv at bakteriene bryter ned karbohydrater. Fiber fra grove kornprodukter jo ingen ting annet enn karbohydrater. Og frukt da? meget lett tilgjengelige karbohydrater igjen. Fortsatt så tør ikke disse fedmeforskere tenke på en reduksjon av karbohydrater som første steget.
Men uansett! Bra at temaet blir forsket på :)
Yrla sa for siden:
Fordi det er forskjell på fibrene. Noen fiber kan ikke benyttes som næring for bakterier mens andre kan det. Om du kjenner til quest barene fra iherb f.eks, der er det en haug med fiber som ikke opptaes men som likevel gir kalorier fordi bakterier i tykktarmen frigjør fettsyrer etter å ha spist de som kroppen opptar og bruker som energi. Det finnes fordøyelige og ufordøyelige fibre m.a.o. Og forskjellig mat gir grobunn for forskjellige bakterier som i sin tur har forskjellig påvirkning på kroppen. Dessverre er det fortsatt lite kunnskap om bakterier men jeg tror vi får vite mer snart fordi jeg tror det undersøkes mye på det området nå.I reklamen for questbarene sies det fibrene gir grobunn(mat) for de gode bakteriene, men det er vist at de også gir næring til dårlige bakterier, de som kan avgi giftstoffer, som i sin tur kan fremme vektøkning. Ikke en questbar til i min kropp.
Moogie sa for siden:
Det er nå en ting med forskjellige typer fiber. Men det dem referer til er fortsatt den samme type karbohydrater som blir fordøyd og bryt ned til glukose. Havre og annet korn er jo fulle av disse. Og frukt ol. Noe er nok litt bedre, da f.eks. grove kornprodukter inneholder jo også de ufordøyelige fiber som gjør at kroppen bare bruker lengere tid på å bryte ned de fordøyelige fiber. Men det kommer jo samme mengde med glukose ut av de uansett. Så det gir fortsatt ikke noe mening :) fettredde forskere prøver desperat å finne en karbohydratrik løsning på karbohydratoverskudds problemet. Litt dumt...
Yrla sa for siden:
Jeg tenkte det samme selv da jeg leste det.
smgj sa for siden:
En til - som går en del lenger
www.economist.com/node/21560523?frsc=dg|a
Yrla sa for siden:
Det er så interessant at man kan bli fet av dårlige bakterier, eller er det avfallsstoffene fra disse som er årsaken? kan man få disse dårlige bakteriene via grønnsaker, kjøtt, ost, egg og smør eller er det bare sukker og?? ja hva må vi unngå?
smgj sa for siden:
Tatt i betraktning at de fleste naturfolk har holdt seg jevnt slanke på naturlig kost så er det nok noe som tilhører det moderne livet/maten som er problemet. :)
Yrla sa for siden:
tydeligvis lite forskning gjort for å besvare mitt spørsmål natgeo.no/vitenskap/kroppen-sinn/tarmflora-hvordan-pavirker-kosthold-og-livsstil-din-tarmflora