Har et lite problem.. når jeg er på skolen, så sitter jeg konstant med en sultfølelse, og skal ikke mye til før magen begynner å rumle HØYT... Noen tips? har prøvd forskjellige frokoster til å holde metthets følelsen lengre, men det funker ikke uansett hva.. Når jeg ikke er på skolen, så kan jeg gå ganske mange timer før jeg blir sulten igjen
Har vært veldig lat meg frokost for tiden, men spiser gjerne 2 lavkarbo knekkebrød som jeg baker selv, og da har jeg ofte bare baconost på. Så har jeg alltid en stor kopp med te om morningen. Jeg har en BMI på 29 og er 172 høy.. så går på lavkarbo for slankingen sin del
Få i hvertfall i deg mere protein, to knekkebrød med baconost høres ut som litt lite protein. Har du regnet på det? Slik at du vet om du får i deg nok protein pr måltid? Protein metter. Jeg hadde i allefall blitt hullsulten av den frokosten. Med et par kokte egg på( som du koker på forhånd og har ferdigkokt i kjøleskapet) holder jeg lenge.
Regn på hva du spiser og skrive gjerne ned her hva du spiser og hvilke mengder.
De atkinsbarene er nok å be om sultfølelse og søtsug. Spis skikkelig mat og ikke maltitol og tilsetningsstoffer. De er ikke ment som mat i det daglige. Lag deg en god mettende kyllingsalat, evt noen nøtter til mellommåltid. Men obs på at mellommåltidsbehov kanskje kommer av for lite mat/feil sammensetning på hovedmåltidene.
Kan du ikke skrive ned mengdene du spiser da? Mye mat som er OK, i riktige mengder. Det er sjelden ok å spise 2dl rømme til middag.
Agurk og salat er nok gjerne mere fyllmasse enn næring. Få gjerne med litt paprika, løk, purre osv,
Nytter lite å skrive hva slags mat du spiser når du ikke nevner mengder.
Høres ut som om du får i deg alt for lite fett. Proteiner i for seg er viktig å få nok av og de metter til en viss grad, men det er fettet som skal være hovedenergi til kroppen og da høres det ut som om du trenger det. Har du prøvd med egg eller salat med egg (og gjerne majo og rømme i salaten, som f.eks. tunfisksalat, kyllingsalat osv) til forkost? Metter mye mer enn bare knekkebrød. Ev. kan du prøve med en-to ts med f.eks. kokosolje i teen som tilskudd til frokosten. Den gir en god boost og holder mett lenge! Hva med heller annen pålegg på knekkebrød? godt med smør på og ost, skinke ol. på? Baconost er jo egentlig både relativt mager ost og ikke så mye proteiner i den heller (16 g protein, 18 g fett mot Norvetia 27 g protein, 27 g fett). Eller er det taffelost du spiser, ikke smørbar? Du får i deg for lite energi og det er derfor du føler deg sulten, trur jeg. Som Imse sier så er mye av agurk og salat er bare "fyll" lite næring.
Hvilke andre frokostalternativer har du prøvd? Forkostpannekaker? eller muffins? Fortell. :)
Min erfaring er at alt av brød, knekkebrød osv. metter ganske dårlig, selv om det er lavkarbo.. Hvis du har dårlig tid om morgenen er jo en idé å lage en stor ovnsomelett med f.eks. brokkoli, creme fraiche og ost, det syns jeg metter veldig bra. Da har du solid frokost for hele uka (holder seg opptil 5 dager i kjøleskap).
Helt enig i dette. Ser ut som du får i deg alt for lite fett Eirin91. Det står også LCHF i kostholdsboksen din. Dette betyr jo Low Carb, High Fat. :smile:
Kok opp noen egg og legg dem i kjøleskapet, så kan du ta deg et egg eller to før du går om morgenen. Dette metter lenge, slik at du holder deg mett frem til lunch;-))
Takk for gode tips! :)
I går prøvde jeg meg på frokostpannekake, og det fungerte ganske bra! Ble litt sulten utpå dagen, og da tok jeg meg et knekkebrød med smør, ost og skinke :) Må bli flinkere til å planlegge måltider rett og slett. Sitter på skolen store deler av dagen, og da blir det ikke mye tid til matlaging for å si det sånn! Muffins har jeg ikke prøvd enda! Er det sånne eggmuffins du mener da?
Planlegging er en viktig ting! Jeg sitter store deler av dagen på skolen jeg også, hehe. Og når jeg ikke er på skolen er jeg på jobb eller hjemme og ordner med ungene. Dårlig tid, med andre ord. Men jeg har lært at det kan lønne seg å lage litt ulike ting på forskudd i helga f.eks. eller en kveld i uka jeg har overskudd. Så jeg baker og lager litt og fryser, gjerne i små matbokser (om det er noe jeg skal bare varme opp, en gryte, f. eks.) Så har jeg lunsj ev. forkost til resten av uka. Steiker sånne frokost pannenkaker eller tykke lapper/amerikanske pannekaker med masse godt i og fryser de i bokser med 3-4 stk. Har litt smør i boksen og ev. litt bær og rømme til når det er behov. Og vips ;) lettvint frokost eller lunsj. Varmer opp alt som er i boksen i microen og tar en klatt rømme til. Muffins kan man lage utalige varianter av! Eggemuffins med salami, skinke, grønnsaker ol. Matmuffins av sesammel, kokosmel, linfrømel, nøttemel ol med egg og ost krydder og ev. skinke eller salami. Bare fantasi som setter grenser ;) Eller bare kokosmel eller mandelmel muffins med f.eks. bringebær oppi. Smaker nam-nam og er super frokost eller lunsj :)
som Imse sier: ikke noe med lavkarbo å gjøre ;) Jeg personlig har lært at kroppen har det best av en type drivstoff. Når vi lærer kroppen å kjøre på fett som drifstoff er det lite lurt å forvirre med pese på med karbohydrater en gang i uka. Det tar tross alt flere uke å komme i en god fettforbreningsprosess, så å forvirre vil jo gjøre det bare vanskelig.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.