Hvis du også er lei smakløse og tungspiste frøblandinger som erstatning for müsli, blir dette noe litt annet! "Ekte" granola med smak av kokos, vanilje og kanel. Tagatesse, som oppfører seg likt sukker under steking, gir også et deilig hint av karamell. Sammen med kokosmelet gjør det denne granolaen søt og god, knasende sprø, og litt mindre "frøete" enn de vanlige oppskriftene. Nydelig sammen med yoghurt, kesam, creme fraiche, etc...
Dette blir en stor porsjon granola, du kan gjerne halvere oppskriften.
Du trenger:
150 g hakkede mandler
150 g frø (f.eks. solsikke, sesam og linfrø)
100 g kokosflak (jeg knuste halvparten til mindre biter)
100 g kokosmel
20 g Fiberhusk
50 g Tagatesse
1 ts vaniljepulver
1 ts kanel
100 g nøytral kokosolje
1.5 dl vann
Slik gjør du:
Sett ovnen på 160 grader.
Bland de tørre ingrediensene i en bolle.
Smelt kokosoljen, og bland oljen og vannet med det tørre.
La blandingen stå i et par minutter, og spre den utover et stekebrett.
Stek i ca. 40-50 minutter, midt i ovnen. Rør om et par ganger underveis.
Når granolaen har begynt å bli gyllen er den ferdigstekt. Obs, det går fort fra gyllen til brent!
Vent til granolaen er helt avkjølt før du har den over i et tett glass.
Hehe. Det går sikkert greit å bruke kokosmasse istedet (av typen 10 kr på Rema :D), ihvertfall med tanke på smak tror jeg ikke det har så mye å si... Men tipper at den kanskje ikke blir fullt så sprø da.
Tommelen opp for denne oppskriften! Ble fantastisk god! (Og du hadde helt rett i at det går fort fra brunt til brent...) :-D hadde ikke kokosmel for hånd, så brukte litt mandelmel i stedet, og det var veldig godt :-) og så måtte jeg erstatte litt av de hakkede mandlene med hasselnøtter. (Som "kokk" har jeg store problemer med å følge oppskrifter til punkt og prikke, noe jeg har et inntrykk om at jeg ikke er alene om) :-) takk skal du ha!
Denne er så god.
Har dilla med litt gresk yogurt og litt Lerums Sukkerfritt syltetøy
Har gjort om litt på oppskriften da. :o synes mandelmel er bedre enn kokosmel, ble litt mye kokkos for meg det. Denne gangen prøver meg med peanøttmel og mandelmel blandet.
Har også mere frø blanding, og bruker en del soyaflokker.
Jeg har lagt frokostblanding med kokosmasse fra Rema og det fungerer utmerket, men kokosmassen blir raskere brent enn alt det andre så vær forsiktig eller tilsett senere. Kokosmassen blir heller ikke skikkelig sprø, men personlig synes jeg det ikke gjør noe :)
Brukte også kokosmasse denne gangen, men må si at kokosflak som blir sprø hever smaken av granolaen. Men jeg bruker uansett litt mindre enn i oppskriften her av kokos.
Denne var veldig god :) Lagde halv porsjon, og det ble ganske mye :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.