< Tilbake til oversikten

En litt annerledes granola *med bilder*

#1

shailene sa for siden:

Hvis du også er lei smakløse og tungspiste frøblandinger som erstatning for müsli, blir dette noe litt annet! "Ekte" granola med smak av kokos, vanilje og kanel. Tagatesse, som oppfører seg likt sukker under steking, gir også et deilig hint av karamell. Sammen med kokosmelet gjør det denne granolaen søt og god, knasende sprø, og litt mindre "frøete" enn de vanlige oppskriftene. Nydelig sammen med yoghurt, kesam, creme fraiche, etc...

Dette blir en stor porsjon granola, du kan gjerne halvere oppskriften.

Du trenger:

  • 150 g hakkede mandler
  • 150 g frø (f.eks. solsikke, sesam og linfrø)
  • 100 g kokosflak (jeg knuste halvparten til mindre biter)
  • 100 g kokosmel
  • 20 g Fiberhusk
  • 50 g Tagatesse
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 ts kanel
  • 100 g nøytral kokosolje
  • 1.5 dl vann

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 160 grader.
  • Bland de tørre ingrediensene i en bolle.
  • Smelt kokosoljen, og bland oljen og vannet med det tørre.
  • La blandingen stå i et par minutter, og spre den utover et stekebrett.
  • Stek i ca. 40-50 minutter, midt i ovnen. Rør om et par ganger underveis.
  • Når granolaen har begynt å bli gyllen er den ferdigstekt. Obs, det går fort fra gyllen til brent!
  • Vent til granolaen er helt avkjølt før du har den over i et tett glass.

#2

babydoll sa for siden:

Det så fortreffelig ut! Hvor kjøper du kokosflak?



#4

babydoll sa for siden:

Det ante meg ja. Hadde håpet du skulle si at de kostet en tier på Rema :P


#5

shailene sa for siden:

Hehe. Det går sikkert greit å bruke kokosmasse istedet (av typen 10 kr på Rema :D), ihvertfall med tanke på smak tror jeg ikke det har så mye å si... Men tipper at den kanskje ikke blir fullt så sprø da.


#6

kaffedamen sa for siden:

Jeg så tilfeldigvis at de hadde kokosflak på Life helsekost i går. :) Sjekket ikke prisen.


#7

ekenna sa for siden:

Tommelen opp for denne oppskriften! Ble fantastisk god! (Og du hadde helt rett i at det går fort fra brunt til brent...) :-D hadde ikke kokosmel for hånd, så brukte litt mandelmel i stedet, og det var veldig godt :-) og så måtte jeg erstatte litt av de hakkede mandlene med hasselnøtter. (Som "kokk" har jeg store problemer med å følge oppskrifter til punkt og prikke, noe jeg har et inntrykk om at jeg ikke er alene om) :-) takk skal du ha!


#8

Tiki sa for siden:

Denne er så god.
Har dilla med litt gresk yogurt og litt Lerums Sukkerfritt syltetøy

Har gjort om litt på oppskriften da. :o synes mandelmel er bedre enn kokosmel, ble litt mye kokkos for meg det. Denne gangen prøver meg med peanøttmel og mandelmel blandet.

Har også mere frø blanding, og bruker en del soyaflokker.

Og litt stevia vanilje sammen med tagatessen.


#9

kennygirl sa for siden:

Denne så god ut! Må prøves :)


#10

Lillemy71 sa for siden:

Jeg har lagt frokostblanding med kokosmasse fra Rema og det fungerer utmerket, men kokosmassen blir raskere brent enn alt det andre så vær forsiktig eller tilsett senere. Kokosmassen blir heller ikke skikkelig sprø, men personlig synes jeg det ikke gjør noe :)


#11

Tiki sa for siden:

Brukte også kokosmasse denne gangen, men må si at kokosflak som blir sprø hever smaken av granolaen. Men jeg bruker uansett litt mindre enn i oppskriften her av kokos.


#12

Mate sa for siden:

Blir det omtrent 10 g. karbohydrat per 100 g. av denne? Eller har jeg regnet/tenkt feil? :)

Edit: Har lagt blandingen nå, og det var snadder sammen med gresk yoghurt. :)


#13

Lilibird sa for siden:

Dette høres ut som en granola jeg gjerne vil lage.
Men kan den lages med annen søtning enn tagatesse?

Det vil eg tru, ja. Eg brukar tagatesse fordi det ikkje har så mykje bismak, slik som canderel og sukrin gjerne har.


#14

Butterfly83 sa for siden:

Denne var veldig god :) Lagde halv porsjon, og det ble ganske mye :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.