nellie sa for siden:
På Fire stjerners middag klokka 19.30.
nellie sa for siden:
På Fire stjerners middag klokka 19.30.
Dolsi sa for siden:
Måtte jo se det :)
nellie sa for siden:
Så ut som god mat.:) Men.. Er maizenna uten karber eller bedre enn mel på noen måte?
Rin sa for siden:
Næ, men det er glutenfritt, om ikke annet. Jeg så ikke programmet, men selv stiller jeg meg generelt passe likegyldig til maizenna, siden det ytterst sjelden er snakk om større mengder enn typ en teskje i en diger soppstuing. Har det dog ikke i hus selv.
Kitt sa for siden:
Maizenna inneholder jo ikke gluten og trenger dessuten ikke koke i 8 min for å bli kvitt "melsmaken"!
Dolsi sa for siden:
Fikk inspirasjon da :)
smgj sa for siden:
Vi bruker alltid maizenna som jevning siden jeg er striktere på "glutenfritt" enn jeg er på "lavkarbo". Og det skal ikke store mengdene til. ;)
Dolsi sa for siden:
Nå for tiden er det jo så mange matprogrammer på tv. Nesten rart at ingen, eventuelt Fedon, ikke tenker på å lage et konsept med lavkarbomat. :)
nellie sa for siden:
Kjekt med maizenna. Har aldri tenkt over det.:)
Så på Hellstrøm rydder opp hjemme i går også. Med Jørgen Foss. (Mr. Herlig latter.:p)
Handlet vel mest om slankeopererte, men det var interessant.
Kitt sa for siden:
Desverre mye feilinformering og svartmaling, men ellers bra! Gleder meg til å prøve kylling- varianten!:sikle:
nellie sa for siden:
Likte spesielt godt forståelsen av dumping.:p
Hva mente du var svartmaling forresten? Fikk inntrykk av at dette var en positiv historie om tiden etter slankeoperasjon, i forhold til veldig mange andre jeg har hørt.
Kitt sa for siden:
Dette med nedsatt matglede og alt man ikke kan spise osv er jo slett ikke sant for de fleste! Ikke tror jeg så mange går rundt og leser innholdsfortegnelsen på alt mulig heller. Man skal prioritere proteiner, ikke spise knekkebrød mange ganger om dagen eller fylle tallerkenen med grønnsaker! Vet man ikke det, har man verken gjort leksa si elle rfulgt med i timen! ;)
Husk at de man hører mest om, er som regel de det ikke går så bra med, som Marit Kristensen. Svært mange forteller ikke omverden at de er operert en gang og det er nå faktisk slik at det går bra med de aller fleste på sikt! Mange ville jo ikke levd en gang om de ikke hadde blitt operert!:eek:
Jeg og mange med meg tåler alt mulig i små mengder og det gjelder også fett og sukker! Jeg elsker fortsatt god mat og stortrives like mye på kjøkkenet nå som jeg gjorde før! Eneste forskjellen er at nå har jeg ikke mulighet for å overspise selv om maten er aldri så god! ;)
nellie sa for siden:
Okei, ja. Jeg har hørt flere som har fortalt om manglende matglede, og syntes ikke det ble negativt fremstilt. Men man legger kanskje merke til sånn litt ekstra, når man lever den realiteten selv.
Dolsi sa for siden:
Jeg så også programmet til Hellstrøm og først så tenkte jeg også at det med mat etter vektoperasjon ble feil fremstilt. Men nå handler jo dette om Foss som på dette tidspunktet var relativt nyoperert og med det så ble maten litt ensformig.
Etterhvert så skal jo også vektopererte innføre mer grønnsaker i kosten igjen og spise ganske så normalt :)
Kitt sa for siden:
Klart jeg er litt mer "hårsår" på området.;) Er jo så fornøyd med absolutt alt etter operasjonen selv og opplever ikke at det er så ille som han skal ha det til. Så vidt jeg har skjønt er Jørgen og jeg sånn ca like langt i løypa, men min hverdag er nok ikke så masete som hans. Selv om jeg har 3 barn, 2 hunder, mann, hus og hage, er jeg jo mest hjemme og ikke så mye på farten, noe som gjør matlagingen litt enklere!:)
Tenker at mange trenger en påminnelse om at det ikke er så vanskelig å ordne seg "ta-med-mat"- fremfor å ty til lettvinne, usunne løsninger, ikke bare vektopererte eller lavkarbere!;)
Leyyda sa for siden:
Jeg er ikke slankeoperert. Men har vurdert det. Jeg stusser over at noen synes det er så fryktelig vanskelig etter operasjonen. Det er vel verst de første ukene etterpå. Jeg vil tro at man kan spise litt mer fett etterhvert, men det er kanskje individuelt.
Kitt sa for siden:
Som sagt, de aller fleste av oss tåler det meste! :D
Det var ikke så vanskelig de førte ukene, for da fikk jeg ferdig meny fra sykehuset (Bærum, for min del)! Verre når man skal over på "vanlig" mat, men gikk seg fort til for min del i hvert fall! Ting blir fort en vane når man ikke har noe valg!
Om du er i tenke/vurdere- fasen, kan jeg anbefale vektoperasjon.no
Hamster59 sa for siden:
Jeg har hørt at maisstivelse er mange ganger søtere enn sukker. Hvis problemet er gluten, kan en jo bruke jyttemel, det inneholder heller ikke gluten. Bruker såpass små mengder av det at det blir lite karber.
Dolsi sa for siden:
Klart det er litt vanskelig i starten. Man kan jo spise så utrolig lite og man må bli vant til nye matrutiner. Det er jo også slik at man må bli kjent med mat på nytt og finne ut hva man tåler og ikke tåler.
Men så går tiden og man kan igjen spise mer normalt. For min del så tåler jeg det meste bortsatt fra sukker og for mye fett.
Snart 8 år siden min gpb da og livet går videre liksom
Carisma sa for siden:
De som mener man mister matgldeden av operasjonen burde kanskje jobbet med det psykiske først? Høres ut som de levde for å spise tidligere da....
Og fra det jeg har sett og hørt av han Jørgen før tror jeg han kunne kommet langt med å ta tak i endel issues.....
nellie sa for siden:
Mange som burde jobbe med det psykiske først. Til og med de som på mirakuløst vis blir kvitt alt som heter dårlig forhold til mat, fordi at de begynner å spise lavkarbo.
nellie sa for siden:
Eller underveis.;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.