Idag laget jeg noen helt fantastiske gode konfekt! Så ideen til dem på et russisk forum og laget min lavkarbo variant :) Det blei sånne Rafaello-lignende konfekt. Luftige og smakfulle :)
Dårlig mobilbilde, hehe.
1 beger Cottage cheese
1/2 boks kokosmelk (jeg bruker den tykke melka fra Rema, ev. bare det tykke fra kokosmelk fra andre merker)
ca 200-250 g kokosmasse
ca 1 dl kokosolje
søtning etter smak (jeg brukte 1 ss sukrin og flytende stevia og flytende natrin)
Varm kokosmelk til den er flytende. Rør sukrin i melka. Bland dette med CC og kjør det med stavmikser til det er luftig masse uten klumper. Tilsett smeltet kokosolje og søtning. Bland i 150 g kokosmasse. Tilsett litt mer kokosmasse om det ser flytende ut (kokosmasse fra ulike merker er så forskjellige, noen er tørrere enn andre og trekker mer veske til seg). Smak og se om du trenger mer søtning. Sett i kjøleskapet i ca 15 min så massen blir stivere. Rull massen til små kuler og rull de i kokosmassen. Legg på ett brett og avkjøl. De blir fine i kjøleskapet, men jeg legger alt i fryseren for da er de lettere å oppbevare når de blir helt stive. Men de smaker best temperert. Tiner på noen minutter. :)
Vi har også prøvd flere variasjoner:
*rulle dem i kakaopulver isteden for kokosmasse.
*rulle dem i hakkede nøtter
*dyppe i smletede sjokolade
*rulle dem i hakkede nøtter og dype i smeltet sjokolade.
Jeg har servert disse til mange ikke lavkarbere og mange har vert skeptiske, men alle likte de veldig godt etter å smakt :) Ungene her i huset spiser disse i rekord fart! Sunne og gode snaks, så hvorfor ikke? ;) Noen flere som tør å smake?
Ellers så har jeg tenkt at jeg må kanskje finne en mer passende navn på disse konfekt? Noe mer spenstig? Noen forslag?
1 beger Cottage cheese ca 5 g karbo
1/2 boks kokosmelk ca 3 g karbo
ca 200-250 g kokosmasse ca 13-20 g karbo
totalt maks 28 g karbo på hele røra. Jeg fikk ca 65 små kuler dvs ca maks 0,43 g karbo pr konfekt. Så de kan man godt spise noen av :)
ev søtning etter smak som man må regne på selv om det er søtning som gir noen gram karbo. Jeg har brukt sukrin og stevia og natreen som ikke gir noe nett karbo.
Prøvde meg på disse en dag, for å ha noe søtt da vi fikk gjester her tideligere. De var kjempegode! Men rullet dem ikke i kokos. Dyppet dem i smeltet sukkerfri sjokolade og smakte som Bounty! Mmm :) Synd jeg er Skaldemaner og ikke skal spise slikt! =)
Så artig at dere likte dem :) jeg bruker også å lage bounty, men disse blir faktisk enda mer smakfulle, syns nå jeg.
Hvorfor skal du ikke spise slike? Skal du unngå melkeprodukter?
Det går jo også an å ha en hasselnøtt i midten før du ruller dem sammen så ligner de enda mer på rafaello. Men da trur jeg man må nesten spise dem på en gang. Jeg likte ikke at nøtten blei liksom myk
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.