< Tilbake til oversikten

Hvordan gjennomføre eller hva gjør jeg nå?

#1

HC65 sa for siden:

Heisann. En liten presentasjon. 47 år, kvinne, ønsker gå ned 10 - 15 kg. Har tidligere gått på flere Grethe roede kurs, men føler det ikke har samme effekt nå. Tenkte jeg skulle prøve meg på lavkarbo, men synes at jo mer jeg leser om det jo mer avansert blir det!
Sliter med fibromyalgi og utmattethet, så de store prosjektene er vanskelig å få kontinuitet i.
Er det nødvendig med en matematisk beregning av hvor mye av hver matsort? I så tilfelle er det jo veldig tungvint? Eller går det an å bare prøve å holde seg unna raskere karbo som poteter, sukker, pasta og ris? Og ellers spise omtrent som resten av familien? Må vel legge til at jeg allerede nå spiser ganske Sundt, men virkningen uteblir... Og skal man følge en ren diett blir det jo både dyrt og tidkrevende så vidt jeg kan forstå? Noen som kan hjelpe med tips og råd? Trenger desperat gå ned noen kg grunnet både blodtrykk og form ellers :) Og - tilbake til familien - vanskelig å få med andre på ren diett, dyrt å lage to retter... Mulig å bare kutte de karborike varene for meg og spise normale måltider elles? Hadde vært flott med litt hjelp!:confused:


#2

Kitt sa for siden:

Dropp som du sier sukker, pasta, ris og poteter. Hold deg til grønnsaker som vokser over bakken (litt løk, hvitløk etc er lov) og spis ellers rene kjøtt/fisk/kylling- produkter.
Velg gjerne naturlig fete råvarer og spis deg passe mett hver gang du er sulten!

Man må ikke telle så mye, men da må man være obs på at det kan ta litt lengre tid å få resultater.

Les mer i vår fantastiske nybegynnertråd!

Lykke til!:)


#3

smgj sa for siden:

.. og brød. Om du "må" bruke brød så hold deg til lavkarbobrødene. :) Relativt mange har god effekt av å kutte mel 100% siden mel ikke bare er ren stivelse, men også høyinflammatorisk for mange av oss.




#6

Cyan sa for siden:

Å leve på lavkarbo uten at resten av familien gjør det er ikke noe problem. Dere trenger ikke å operere med to middager. Du dropper bare risen/pastaen/potetene og tar litt mer grønnsaker :)


#7

babydoll sa for siden:

Eller lage lavkarbovennlige retter til alle og koke opp litt ris eller potet til de andre som de kan ha ved siden om de vil. Det gjør jeg, og det er det ingen som har protestert på!


#8

Veronicakar sa for siden:

Hei. Hvordan går det med deg?
Gikk selv på GR, før jeg etter 3 år la om til lavkarbo fordi det stoppet litt opp, som du sier.
Hva syns du?
jeg syns lavkarbo er enklere, kjekkere og deiligere for kroppen. Hadet-bra sult og kcal telling. hehe! :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.