Snuskemor sa for siden:
Noen som har lyst til å skrive ned en typisk storhandlingsliste ? Hva pleier dere å ha i hus?
Snuskemor sa for siden:
Noen som har lyst til å skrive ned en typisk storhandlingsliste ? Hva pleier dere å ha i hus?
Yonah sa for siden:
Frossen brokkoli og wokblanding uten gulrot(rema)
frossen seifilet
Kjøttdeig, hamstrer gjerne den som er satt ned pga dato eller det billigste de har
Koteletter
Egg
Tunfisk i vann
Frossen kyllingfilet
Fløte/rømme/cottage cheese/tyrkisk yoghurt
Paprika/agurk/løk/hodekål/kinakål/tomater/asperges/purre
Hakkede tomater på boks
Ost, feks hvitost, brie, kremost, smøreost, blåmuggost
Smør/bremykt
Snuskemor sa for siden:
Takk.;)
Ziltoidia sa for siden:
Ettersom dette er min handleliste, har jeg farget det som ikke inngår i "streng" lavkarbokosthold med grått.
Ting som ofte finner vei til handlekurven min
Ting som handles innimellom
Maria29 sa for siden:
Smør
Creme fraiche+seterrømme
Grønnsaker:squash,brokkoli,løk,blomkål,sellerirot,selleristang,paprika,asparges,sopp
Avocado
Kjøttdeig,koteletter,biff,fisk,kyllingfileter,hel kylling,kyllingklubber
Hermetiske tomater
Kokosmelk
friske urter,sitron
Kremfløte
EGG!
Oliven
Og den viktigste: OSTER !!
synsegulla sa for siden:
synsegulla.wordpress.com/2012/10/01/handlelista-mi-og-gode-rad-pa-veien/ der var min!
Kitt sa for siden:
Om du scroller heeeelt nederst på siden, finner du flere tråder med handletips! :)
TrillTrall sa for siden:
Jeg pleier å holde et øye med kjøttdisken her på lokalsjappa for de har rett som det er kyllingfileter (enkeltpakket!), strimlet kylling og koteletter (+ andre kjøttvarer, men det er det jeg handler da) til halv pris siden siste forbruksdato er i morgen. :) Holder seg finfint i fryseren min lenge etter det! Så jeg har ofte mange middager til halv pris i fryseren. :)
Bonjævel sa for siden:
Det der syns jeg mange flere butikker burde tenke på å gjøre.. Jeg forstår at butikkene ikke kan legge ut lass med kjøtt og fisk til halv pris fordi da vil vel kundene bare kjøpe halvpris-varene når de kom ut :D, men litt av hvert av rester i en liten disk går utmerket godt an for alle butikker. :rolleyes:
... og for å bevege meg inn på trådspørsmålet :p, så signerer jeg alt som står over her.
I tillegg vil jeg ha:
*spinat
*reddik
*persille (i karbonadene)
*h-melk (ikke så lavkarbo da, men men)
*havrekli
*goji-bær
*fiberhusk
*fibrex (er noe til å ha i bakst)
*bakepulver
*gelatin
*natron
*mørk sjokolade eller sukkerfri sjokolade (70-80%)
*kesam, cottage cheese og creme fraiche, noen ganger yoghurt
*laks og ørret
*kokos, kokosolje (tja) og kokosmel, mandelmel, peanutmel - ja alt til oppskrifter
*frosne bær som jordbær, bringebær og blåbær
*bacon crisp
*sukrin og sukrin gold
*steviadråper vanilje og toffe
*soyaproteinpulver til pizzabunnbakst
*spekemat i mange varianter
*sjømatpålegg med lite karber til ingen karber i
*honning, og sirup fra helsekosten (det er vel ikke streng lavkarbo, men jeg finner det av og til i oppskrifter på proteinbarer og brødbakst f.ex.)
*rapsolje og olivenolje
*karbonadedeig helst, men jeg kjøper ikke dem til 50 kr pakken.
*kalkunpålegg, philadelfiaost
*ketchup uten tilsatt sukker - bruker i pizzaen (ikke helt lavkarbo, men bedre enn den med sukker)
*fun light saft
I frysern min nå for tiden ligger det kyllingfilet, svinestek, hvalkjøtt, torskefilet, frossent syltetøy (rips, bringebær, jordbær), frosne grønnsaksblandinger fra Rema, karbonadedeig og kjøttdeig, reinskav og reinfilet, pizzastykker, singelfrosne bær og isbiter til smoothie og ismaskinbøtta mi i tilfelle jeg får lyst til å lage is.
index sa for siden:
Er den brukbar altså? De gangene jeg har prøvd frossen broccoli så har den blitt så vassen og trist at det var bare ekkelt. Så jeg foretrekker å ha en fersk bunt i kjøleskapet til vanlig. Hvordan bruker du den frosne?
TrillTrall sa for siden:
Du må jo forvelle den først, ikke bare hive den i fryseren. Del den i ikke sp alt for store buketter, hiv dem i kokende vann, la vannet koke opp igjen om det slutter å koke, etter 2-3 min øses de over i iskaldt vann, gjerne med isbiter. La dem ligge i 2-3 min, la dem så renne godt av før du hiver dem i en pose eller annen beholder og rett i fryseren.
nellie sa for siden:
Hmmm. Hvorfor skal man kjøpe frossen brokkoli, forvelle den også fryse den ned igjen? Er det ikke like greit å bare slenge den frosne brokkolien i fryseren også forvelle den når man skal bruke den?
TrillTrall sa for siden:
Jeg trodde det var snakk om frisk brokkoli som var slengt i fryseren. :)
nellie sa for siden:
Åjaa Da skjønner jeg. :p Skjønte ikke helt poenget med all den jobben.:p
index sa for siden:
[quote=TrillTrall;1436824]Du må jo forvelle den først, ikke bare hive den i fryseren. quote]
Her forveller man ikke i utide:D. Kjøper heller en ny når den i kjøleskapet begynner å se litt trist ut. Siden det bare er meg i familien som spiser lavkarbo så har jeg en viss kontroll på råvarene...
TrillTrall sa for siden:
Jeg forveller heller ikke en brokkoli nei. :) Men om det er tilbud så hender det at jeg kjøper flere og forveller og hiver i fryseren, veldig praktisk da. Men jeg skal ikke skryte på meg at det skjer så veeeeeldig ofte nei... :o
Rin sa for siden:
Jeg handler stort sett for meg selv og finner det mer praktisk å handle hyppig, så det blir ikke noen "storhandel" - men dette er de varene jeg handler mest av i hverdagen:
Fra tyrkersjappa:
-Egg, store brett
-Kokosmelk
-Avocado (små avocadoer i nett, langt billigere enn andre steder)
-Gresskar av forskjellige slag
-Krydder (chili, hvitløk, ingefær, cumin, osv)
Fra slaktern (liten og renslig slakter i gata her):
-Oksehaler
-Skivet lammelår, lammekjøttdeig
-Kyllingvinger (tre kilo for under en hundrelapp, da er det liksom greit)
Fra normal dagligvare:
-Fett: Smør, rapsolje, kokosolje
-Kjøtt: Kjøttdeig (av "alt"), nakkekoteletter, høyrygg/bibringe/bog, kyllingklubber, kyllingfileter, røkt laks, laksefileter/salmalaks, koljefileter, seiblokk
-Grønnsaker: Hodekål/spisskål, paprika, vårløk, purre, squash, sellerirot, spinat, brokkoli, blomkål (og frosne bær - bringebær, jordbær, blåbær)
-Hermetikk: Tunfisk i vann, hakket tomat, minimais, skivet jalapeño
-Attåt: Mandler, valnøtter, kokosmasse, kakao (bruker det som krydder)
Meieriprodukter spiser jeg ikke så innmari ofte, men da blir det helst: Cheddar-ost, brie, tyrkisk/russisk yoghurt, kesam, seterrømme, kremfløte (laktosefrie varianter der det er mulig)
Pålegg trenger jeg heller ikke grusomt ofte, men da blir det helst: Leverpostei! Den fra Finsbråten uten gluten/melk. Roastbiff iblant, men styrer helst unna butikk-kjøttpålegg, bare fordi jeg blir sur av at det ikke nødvendigvis er 100% kjøtt.
Jeg gjør også det andre her nevner - hamstrer i store kvanta når jeg ser et godt tilbud/datorabatt og har et massivt matlager i fryseren. :p
Snuskemor sa for siden:
Takk:)
JohnFelipe88 sa for siden:
Jeg bor alene og handler alt hver tirsdag,føler at mandag så er ikke alle varene satt opp eller ikke like bra =).
Jeg lager alltid en ukesmeny, da kommer handlelsita automatisk. Bruker ca 600kr i uka. Jeg kjøper alle grønnsakene på en sånn tyrkisk butikk jeg har rett ved siden av der jeg bor. Helt ærlig mye mye billigere enn kiwi/rema og et stort utvalg! ser ofte ting jeg aldri har sett før. jeg havner alltid på ca 200kr på tyrkersjappa (2-3 bæreposer med grønt)
Min handle liste denne uken
Tyrkersjappa
-ferske urter,timian,rosmarin,gressløk,koriander 15kr stk,dette kjøper jeg annenhver uke=) klarer ikke p leve uten dem <3
-spinat 20kr for en finpakket pose med blader
-sjampingjong nesten hel plastpose til 25kr
-løkstrømpe 15kr
-purre 15kr
-brokkoli 10kr
-3sitroner 10kr
-avocado nett 25kr (ca 8 avocadoer)
-stor paprika 10kr
-squash 10kr tror jeg
Grønnsaker holder fint 1 uke <3
kiwi/rema1000/maxi
2xkokt skinke 40kr
ca 1kg frosne reker 30kr
ekte masjones 20-25kr
creme fraishe 20kr
seterømme 20kr
smør 20kr
jarlsberg ost ca50kr
lakseporsjoner fra maxi x2 (10kr stk)
hadde 500g brainflabb fra maxi denne uken 120kr(230kr/kg) besten fisken ever <3 (ekke hver uke jeg har dette, breinflabb er dyrt men digg <3)
Hadde også karbonadeig til middag 2 ganger denne uken. Har en søster som er i sverige 1 gang i måneden. Så biff,karbonadedeig,kylling,fun saft og andre ting kommer fra sverige 1 gang i måneden.
For meg har det alltid vært lettere å lage en ukesmeny av mat jeg har lyst på, så kommer handlelista automatisk =)
Klarer nesten alltid å holde meg innom 600kr. Sikkert fordi jeg lager all maten selv, har alltid vært interessert i mat =)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.