Er det forskjell på lys og mørk mandelmel? Eller er det bare fargen? Har to poser med vidt forskjellig farge. Dessverre har jeg klart å miste innholdsfortegnelsen på den ene, så får ikke sammenlignet 100%.
Prøvde med på noen rundstykker med det mørke melet siden den har kortest utløpsdato og de ble veldig mørke. Smakte helt ok.
Forskjella er at i den mørke er skallet tatt med og det lyse melet er uten skall.
Litt forskjell i smaken er det nok, men eg har brukt begge, og begge er grei.
Om det er Funksjonell Mat sine, har dei vel slutta å lage den mørke trur eg.
Er det den det lyse eller det mørke mellet du har innholdsfortegnelsen på? For det mørke er jo bare malte mandler, mens det lyse kan være to ting. Enten er det skåldete mandler som er malt eller så er det fettredusert mandelmel ;) Alle varianter er jo helt fine å bruke, men så vil jo fettredusert mel oppføre seg noe annerledes i baksten.
Som Mariann sier er forskjellen i om skallet er med eller ikke. Og er de fra funksjonell mat er de begge fettreduserte og er mandelmel og altså ikke bare malte mandler.
Takk for svar dere. Den mørke posen er fra funksjonell mat. Den lyse typen er fra bioterra, kjøpt i Sverige.
Jeg er faktisk også veldig usikker på utløpsdatoen på den lyse posen, den er ikke åpnet, men jeg vil kanskje kjenne det på lukten dersom den er gammel?
Åpne og lukt, evt smak litt. Kjenner fort om det er blitt harsk. Et lite tips er å hive nøtter og nøttemel i frysen dersom du ikke får brukt det opp raskt nok, da holder det seg lenge. Oppbevar det ihvertfall i kjøleskap etter at pakken er åpnet.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.