Dere som gir barna deres lavkarbo og sukrin istedenfor sukker. Hvordan gjør dere det med bursdagsselskaper etc. Jeg har en jente på snart 7 som allerede er litt for rund med veldig hoven mage og vurderer å la henne få bli med meg og spise et sundt kosthold uten kjappe karbohydrater.. Men jeg synes det er bursdagsselskaper i ett.. og er det ikke det, så er det tivoli, kino, lekeland eller besøk og godteri hos veninner..
Barna får moderat lavkarbo og litt sukker, men også sukrin, stevia og tagatesse i små mengder.
De får spise hva de vil i andres bursdager, det har vi ingen restriksjoner på.
Når vi feirer noe selv, lager vi gode lavkarbovarianter av kaker (som smaker mye bedre enn høykarbokaker). Vi har også ganske vanlige desserter, som en god fløteis med vanilje og bær oppå. Lagde gelé på fruktjuice, for eksempel. Ikke lavkarbo, men heller ikke "vanlig", og jeg vil ikke at barna skal føle noe savn overfor "høykarbomat". Eldstejenta liker for eksempel ikke non stop, og vil heller ha mørk sjokolade, noe jeg skjønner godt.
Alt i alt prøver jeg å la dem bli vant til sunt kosthold uten at det er noen restriksjoner overfor mat vi ikke spiser hjemme, så får de et godt grunnlag for å velge selv etterhvert, og det skal de jo.
Takk for svar:) Det var vel noe sånt jeg også hadde tenkt meg! Har absolutt ingen planer om å sette noen av barna min på diett på noen måte, bare kutte litt på brød og sukker.. Det blir fort mye av det :S Bare synd det er så mye utenfor huset selvom man prøver å være bevisst hjemme..
Noen tips på sunne snacks til barna? Og lørdagsgodt man kunne laget selv?
Mine spiser ulike lavkarbo-kaker (blant annet gulrotkake, ostekake, ulike sjokoladekaker), vaniljeis med bær og gelé av fruktjuice som nevnt, vi har en del bær (ferske og frosne), og de liker mørk sjokolade. De får også sjokolade med noe mer sukker iblant, og spiser en del frukt.
Ellers er det en del ting vi aldri kjøper inn, som brus og gelégodteri. Smaker jo ikke noe godt heller.
Vi pleier å ha dessert på lørdager, og unngå å spre godteri utover i uka, men som tidligere nevnt er det unntak for bursdager og diverse andre anledninger.
Gelegodter an du lage selv av saft og gelatin, bountysjokolade av kokoks,eggehvite og sukrinmelis, dyppet i sjokolade. Du kan riste og salte nøtter selv, lage potetgull av jordskokk, bare fantsien som setter begrensninger egentlig :)
Hei! Vi har alltid hatt et "utvidet gotteribegrep", fra da barna var små, og også før jeg oppdaget karbohydratredusert -kostholdsidèen. De valgte seg like gjerne en melon eller en kurv jordbær, ost og druer, eller roastbeef og reker til helgekosen:-) Gotteri behøver ikke bety noe som kommer fra løsvektgodisreolen! Taco var populært på fødselsdagene, og lavkarbo uten at noen tenkte over det. Underholdningen kunne være at ungene fikk seg en halvtimes trimtur rundt i nabolaget, med en rebus på et skattekart. Gullsjokoladepenger i skattekista, selvsagt! Og litt blankt bling, så var de happy uten mye søtt. Og sjokoladekake med mye egg og sjokolade, og dermed mindre mel og sukker, med smågodt til pynt, mens vi ventet på at ungene ble hentet. Yngsten hadde en tendens til å legge på seg, selv om han spiste fornuftig, og han var ganske lubben som 16-åring. Men da jeg hadde prøvd lavkarbo og så at det virket vektregulerende, så kurset jeg han forsiktig. Han har bodd 2 år på hybel nå, og spiser grønnsaker helt frivillig :-) og kjøper en pk kjøttdeig heller enn fryst pizza, og han drikker rødvin heller enn øl. Bare der sparer han mye carbs! Nå er han 19 år, rødruss i vår, og er normalvektig. Heldigvis. Jeg vet om unger som lager seg melisglasur og spiser det pga søtsug. Jeg tror ikke på noe forbud mot søtsaker og karbohydrater, man kan smake på alt, men ikke la det bli en hoveddel av kostholdet. Søtsug er jo ikke noe problem for EN LAVKARBER, er det vel? Bruk sukker som et krydder, ikke som en matvare, er vel rådet mitt..
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.