< Tilbake til oversikten

Kokosmel

#1

eliste77 sa for siden:

Hei. Jeg er forholdsvis ny på lavkarbo, og stortrives med vektnedgang. Men har ett lite problem. Jeg liker ikke egg, eller konsistensen... Så jeg sliter veldig med frokost/lunsj. Nå har jeg funnet 2oppskrifter, den ene er lavkarbo boller og den andre er lapper. Begge er med kokosmel. Kjempegodt og for meg LYKKE. Endelig noe jeg kan bruke som rundstykker. Så ser jeg næringsinnholdet på kokosmelet.. 20,8 karb pr 100. Det er jo myyyyye. Jeg har da fulgt det jeg har sett andre skrive 4karb pr 100... en vesentlig stor forskjell.... Noen som vet hvilket merke som bare har 4 pr 100?


#2

Yonah sa for siden:

Hva slags merke kokosmel er det du har? Om det er bestilt fra USA kan du trekke i fra fiber, men ikke hvis det er fra Norge, da dt allerede er trukket i fra fiber på karboinnholdet.


#3

eliste77 sa for siden:

Cocosa er det jeg har


#4

Rin sa for siden:

Ser at det ikke står næringsinnhold oppgitt for cocosa-kokosmelet i Soma sin nettbutikk (det er Soma som forhandler/promoterer cocosa-greiene), men siden dette er en etablert norsk greie så tipper jeg melet er korrekt merket.

Melet som er merket med 4g kh per 100g heter "Aman Prana" og selges også på helsekost, i brune papirposer.

Jeg ville dog brukt det jeg hadde - vet ikke hvor mye kokosmel du bruker i de lappene dine, men det kan da ikke være veldig mye?


#5

eliste77 sa for siden:

Hadde den du snakker om før, men min helsekost sluttet å ta inn disse, da cocosa sin var billigere.....

trodde kokos mel, var kokos mel.. Neida er jo ikke så mye jeg bruker.. 60g og da holder det til 3 dager ca. jeg får vel prøve å se, finner jo fort ut om vekta stopper..

Takk for svar :)


#6

Moogie sa for siden:

Forskjellen på karboinnhold kommer sikker av hvor avfettet er melet. Er den helt avfettet vil karboinnhold være noe høyere enn om det er bare malt kokos, på en måte. Men til gjengjeld så bruker man mye mindre avfettet kokosmel fremfor malt kokos. Så det er ikke de store greier i de ferdige lappene/bollene du ev. lager. Jeg baker ofte noen boller/muffins eller lager lapper med kokosmel og de ferdige lapper gir som oftest bare 1-2 g karbo pr. lapp. Så regn ut hvor mange karbo du har totalt i oppskrifta og del på antall lapper/boller du får ut av det og se hvor mye som er pr. bolle/lapp ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.