< Tilbake til oversikten

Brød ... Igjen ...

#1

Mariah38 sa for siden:

Hei og hå godtfolk:)
Nå er jeg SÅÅÅ lei av å bake det ene brødet etter det andre, som jeg ikke er fornøyd med. Det må da gå an å få et brød som har mer enn 2 cm høye skiver og som ikke er tungt og fuktig?? Vær så snill... orker ikke bake flere våpen,som resten av familien kaller det:)


#2

smgj sa for siden:

Hva med å spise noe annet? Her var både frokost og lunch omelett... Ellers baker jeg knekkebrød innimellom.


#3

Mariah38 sa for siden:

Det hadde vært det enkle ja, men jeg får ikke til å spise omelett eller annet pålegg uten brød. Får til gjør jeg jo, men for å kunne klare dette over tid, må det være et brød alternativ for mitt vedkommende. Men nå har jeg prøvd utallige oppskrifter og alle blir lave og tunge... :(


#4

Yonah sa for siden:

Må du ha brød da?

Jeg baker veldig sjelden brød, noen ganger knekkebrød og oopsier, men som regel spiser jeg ikke noe brød, kun egg i alle varianter, kyllingsalat, tunfisksalat, cottage cheese og tyrkisk yoghurt..


#5

Mariah38 sa for siden:

Ja jeg er fullt klar over alternativene:) Og ja, hvis ikke jeg hadde trengt en god brødoppskrift så hadde jeg jo ikke spurt damer:) Så igjen, jeg trenger ingen alternativer, jeg trenger et godt brød:)


#6

Furine sa for siden:

Etter mi meining er eit av dei betre alternativa innanfor godt lavkarbobrød Karins beste brød, men du kan ikkje forvente å få høgkarbobrødsmak eller konsistens ut av eit lavkarbobrød, det vil aldri bli heilt det same, slik er det berre.

Kva med å prøve å steike nokon av brødoppskriftene du har funne som "pitabrød" i staden for i vanleg brødform? Eg har hatt god erfaring med det. Deler dei i to når eg skal bruke dei, som eg ville gjort med vanlege pitabrød. Dei blir ikkje så blaute, synest eg. Eventuelt kan ein vel hive dei i ovnen litt etter at dei er oppdelte, for å få litt skorpe, og skjerpe dei litt.


#7

Mariah38 sa for siden:

Det hørtes jo ut som en idè ja! Og ja,er jo inneforstått med at det ikke blir det samme som ordinært brød uansett hvordan jeg gjør det,skulle bare så gjerne hatt litt mer luftig brød. Mulig mine bakekunstner er helt elendige, men vil så gjerne prøve å finne noe som ligner:) Men fin idè å lage de med andre fasonger, det skal prøves. Takk:) Prøvde sist nå å gi opp egne blandinger og prøvde easy living sitt lavkarbo brød.. ikke bra:(


#8

Furine sa for siden:

Har du prøvd Karins beste? Oppskrifta ligg her inne ein stad. Klapp ut som pitabrød og steik. Ha i frysaren, og ta fram når du treng. Så innmari luftig får du dei nok ikkje, er eg redd for.


#9

elien sa for siden:

Dette brødet er helt topp, lager det med Pecan nøtter i stede for Valnøtter.
Å smaker som brød:p


#10

Mariah38 sa for siden:

Fant det på tidligere innlegg ja...tusen takk:) Det ligger så masse oppskrifter,og mange er sikkert topp,det er bare å finne de:) Igjen, takk.... da skal det testes ut:)


#11

Furine sa for siden:

Flott! :) Lykke til!


#12

Vanii sa for siden:

Lavka rbo brødet til Rimi, det har vertfall fallt i smak hos meg :D


#13

Dolsi sa for siden:

Omelett er jo godt det, men ikke dag etter deg etter dag etter dag. Blir så utrolig lei av egg :(


#14

smgj sa for siden:

Jeg også. Men da spiser jeg gjerne middagsrester i stedet.

Vi er forskjellige, og for min del er det bedre med noe helt annet enn en dårlig erstatning. (Er nemlig helt enig i at lavkarbobrødene så langt smaker annerledes. :) )


#15

TrillTrall sa for siden:

Jeg ser det står lavkarbo i filosofiboksen din - om du tillater noe mer karber enn lchf så er kanskje Rimis lavkarbobrød et alternativ for deg? Det har store, fine skiver og smaker som vanlig brød, har mye mindre karber og mindre kalorier enn vanlig brød. 6,7 g kh / 100 g brød! :) Og er kjempegodt!

Jeg har også til gode å finne et lavkarbobrød som faktisk er godt.


#16

Yonah sa for siden:

Har du prøvd kokosloffen?

Det er flere varianter. Jeg laget en i går, første infall på brød på noen måneder.

5 egg-vispes til skum, trenger ikke å bli stivt.
50g smeltet smør-røres inn.
1dl kokosmel+1ts bakepulver og et par klyper salt- røres inn.

Stekes i ca 25 minutter på 175grader. Strø gjerne over frø før steking.

Dette brødet blir lite, vil si at dobbel porsjon gir et stort brød. Denne porsjonen vil gi et veldig lavt brød, men røren er som deig og en kan fint bare fylle halve forma i lengden. Om du liker det, så kan du lage dobbel prosjon neste gang.


#17

aslaug sa for siden:

Hos meg også,helt toppers!




#20

Tetra sa for siden:

Bra at du spurte om dette Mariah83.
Jeg har også bakt utallige brød, alle har gått i søppla!
Har bakt knekkebrød selv i ca 6 uker nå å kjenner også savnet etter brød. Jeg må også ha et brødalternativ rimlig fort om jeg skal klare å holde meg på lavkarbo til frokost/lunsj.
Joda, knekkebrød er godt det, men.... Trenger litt variasjon der også, toast og ostesmørbrød fesk :)
Denne tråden kommer jeg til å følge med på :)


#21

Ziltoidia sa for siden:

Jeg har prøvd å lage en aldri så liten ansamling brøderstatninger på bloggen min. Merk at det er andre som har funnet opp disse oppskriftene, og det er linket til originalen i bunnen av hvert innlegg. Originaloppskriftene er ofte mer detaljerte, så kan anbefale de. Når det er sagt så lager jeg ikke noen av disse særlig ofte. Har vent meg av brødvaner, men harfull forståelse for at det tar sin tid.
goodshiplollypoop.blogspot.co.uk/p/all-recipes.html

Disse to var gjengangere da jeg begynte på lavkarbo.
Oopsie-rolls
Lena BeatriceTekaker

Ellers hender det at jeg fortsatt lager
Kristine webers Loffeboller når jeg spiser "fin" frokost (til jul og påske f eks)
Nannahs knekkebrød som det er praktisk å ha stående.

To favoritter:
Nannahs frokostbrød - masse ost og nøtter og fløte og nammenam.
Lena Beatrices luftige brød. Beskyld meg gjerne for å ha gjemt det beste til sist her. Dette er godt, enkelt, raskt og billig.


#22

TrillTrall sa for siden:

Lena Beatrice's tekaker ja! De lagde jeg mye en periode, men det er liksom noe som mangler i smaken der... Antagelig sukker-vanen.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.