Lillemy71 sa for siden:
Jeg trengte noen gode kjeks til en ostekveld og etter å ha søkt litt på nettet fant jeg denne oppskriften som jeg gjorde litt om på, var forøvrig mange kjekke oppskrifter på disse sidene.
7 dl skoldede, finmalte mandler (ikke fettredusert mandelmel altså, selv brukte jeg de finmalte mandlene til Funksjonell mat)
1/2 - 1 ts salt
2 dl sesamfrø uten skall
2 egg
2-3 ss olje, jeg brukte god olivenolje
Grov salt til å strø på toppen
Stekes ved 175 grader i 20-30 min
Visp eggene godt sammen til de skummer lett.
Visp inn salt og olje (og evt krydderier).
Rør inn det tørre og bland godt sammen til du har en god deig. Blir litt tørr, så spar gjerne litt av oljen og rør inn mer dersom du synes den blir for tørr og jobbe med.
Del deigen i to og ha bakepapir på 2 brett.
Kjevle dette utover så tynt som du klarer, jeg klarte å få de mellom 3-5 mm (da gadd jeg ikke mer så de ble ikke så tynne som i originaloppskriften :D). Deigen sprakk litt opp men jeg gikk bare over med fingrene og lappet det sammen.
Rut opp i passende biter, strø over litt grovt salt og "klem" forsiktig fast.
Steik ved 175 grader i 15-20 min (litt etter tykkelse og ovn), de skal såvidt begynne og bli gyldne i kantene.
Avkjøl og nyt :D Og nei jeg har ikke regnet ut antal karber i dette ;)
Jeg tok mine ut, snudde alle bitene og hadde de inni noen minutter til for å få litt farge på baksiden også, men det er ikke sikkert det er nødvendig ettersom jeg jobba med en veldig lunefull steikeovn på den hytta vi var.
Kjeksene ble knallgode og vi holdt på og spise oss i hel for de ble også mektige. De fungerer også som salt snacks og var nydelige med guacamole på. Lurer også på om de kan fungere som oppskrift på krydderkjeks (f.eks pepperkakekrydder eller oregano) så det skal teste ut. Skal også teste ut og røre litt revet ost i en gang.