< Tilbake til oversikten

Sesamkjeks til ost

#1

Lillemy71 sa for siden:

Jeg trengte noen gode kjeks til en ostekveld og etter å ha søkt litt på nettet fant jeg denne oppskriften som jeg gjorde litt om på, var forøvrig mange kjekke oppskrifter på disse sidene.

7 dl skoldede, finmalte mandler (ikke fettredusert mandelmel altså, selv brukte jeg de finmalte mandlene til Funksjonell mat)
1/2 - 1 ts salt
2 dl sesamfrø uten skall
2 egg
2-3 ss olje, jeg brukte god olivenolje
Grov salt til å strø på toppen

Stekes ved 175 grader i 20-30 min

Visp eggene godt sammen til de skummer lett.
Visp inn salt og olje (og evt krydderier).
Rør inn det tørre og bland godt sammen til du har en god deig. Blir litt tørr, så spar gjerne litt av oljen og rør inn mer dersom du synes den blir for tørr og jobbe med.
Del deigen i to og ha bakepapir på 2 brett.
Kjevle dette utover så tynt som du klarer, jeg klarte å få de mellom 3-5 mm (da gadd jeg ikke mer så de ble ikke så tynne som i originaloppskriften :D). Deigen sprakk litt opp men jeg gikk bare over med fingrene og lappet det sammen.
Rut opp i passende biter, strø over litt grovt salt og "klem" forsiktig fast.
Steik ved 175 grader i 15-20 min (litt etter tykkelse og ovn), de skal såvidt begynne og bli gyldne i kantene.

Avkjøl og nyt :D Og nei jeg har ikke regnet ut antal karber i dette ;)

Jeg tok mine ut, snudde alle bitene og hadde de inni noen minutter til for å få litt farge på baksiden også, men det er ikke sikkert det er nødvendig ettersom jeg jobba med en veldig lunefull steikeovn på den hytta vi var.

Kjeksene ble knallgode og vi holdt på og spise oss i hel for de ble også mektige. De fungerer også som salt snacks og var nydelige med guacamole på. Lurer også på om de kan fungere som oppskrift på krydderkjeks (f.eks pepperkakekrydder eller oregano) så det skal teste ut. Skal også teste ut og røre litt revet ost i en gang.


#2

Anette_l sa for siden:

Takk for oppskrift :) Dette har jeg lengtet lenge etter!

Tips til å få de så tynne som mulig: Legg de på et bakepapir, og ta et bakepapir og dynk det i vann. Legg dette oppå og kjevle ut. Dra etter av bakepapiret! Tørk lett av vannet om det skulle bli for mye. Jeg gjør dette til knekkebrødene mine og det fungerer svært bra :)


#3

Lillemy71 sa for siden:

Kan være andre får det til, men jeg prøvde dette på det ene brettet uten hell (det som står i originaloppskriften), så derfor ga jeg bæng og gjorde det på vanlig måte og gadd ikke og stå så lenge og kjevle. Men tro du meg, de ble gode for de om de var litt tykkere enn originalen. Gode som ren salt snacks også :ja:


#4

Tiki sa for siden:

Spennende, må prøves, minner kanskje litt om Nannhas knekkebrødkjeks?
Jeg kjevler alltid ut med to tynne brødplastposer over deigen når jeg skal kjevle ut en langpanne. Veldig greit.


#5

Yonah sa for siden:

Disse var gode og smakte ikke som Nannahs knekkebrødkjeks( min favoritt), men like gode altså. Kommer definitivt til å lage disse flere ganger!


#6

Lillemy71 sa for siden:

Er blitt en favoritt hjemme hos meg også og jeg bruker de mye som snacks. tar en sånn kjeks uten noe på når jeg har lyst på noe salt knask.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.