< Tilbake til oversikten

Saftige lavkarbonader i hånden

#1

Sir Tor sa for siden:

Hei

Jeg trenger å ha noe i kjøleskapet/frysen som smaker, og som er lett og raskt å ta i hånden når jeg plutselig blir sulten. Derfor steker jeg på forhånd disse lavkarbonadene som er saftige og gode, og som jeg kan ha lett tilgjengelig når sulten melder seg.

Her er oppskriften:

LAVKARBONADER (10 stk.)

800 gram karbonadedeig
2 egg
1 stor blomkål
1 purre
2 ts kanel
1 ts allehånde
Salt og pepper
Smør til steking

Fremgangsmåte:

  1. Finsnitt purre og ha i en stor bolle. Husk å vaske purren først da det kan være litt jord i den.
  2. Rasp blomkål på et rivjern. Ha det i en stekepanne sammen med en god klatt smør og tilsett 2 ts kanel og 1 ts allehånde. Rør godt om og la blomkålen stekes mør i pannen. Til slutt heller du blandingen opp i bollen.
  3. Tilsett karbonadedeigen og 2 egg i bollen, samt det du måtte føle for av salt og pepper. Jeg bruker minimum 2 toppede ts salt og 1 ts pepper, men ikke overdrive.
  4. Vask hendene godt og bruk fingrene til å blande deigen.
  5. Bruk en ren stekepanne, tilsett godt med smør og sett den på styrke 6 av 10. Form store boller av deigen og legg de i stekepannen og bruk en stekespade til å klemme bollene flate (skal være 1-1 1/2 cm tykke). Stek de gode og brune på hver side.
  6. La de kjøle seg i romtemperatur før du har de i kjøleskap eller fryser.

God appetitt :-)


#2

Festina lente sa for siden:

Disse så veldig gode ut - abonnerer :)

Har du forsøkt å lage dem med kjøttdeig i stedet for karbonadedeig? Hva ble evt. Resultatet?


#3

Sir Tor sa for siden:

Går sikkert bra å lage de med kjøttdeig, men det har jeg ikke prøvd selv.

Det som gjør de virkelig gode er å krydre blomkålrisen med kanel og allehånde.

Lykke til :)


#4

Yonah sa for siden:

Spennende å bruke blomkål i kakene. Blir litt som lunsjkaker dette, bare med karbonadedei og ikke medister.

Spiller vel ingen rolle hva slags kjøttdeig en bruker, smaken er kanskje litt forskjellig, men det funker og bare må bli bra uansett.
Jeg pleier å bruke 1ss fiberhusk pr 400g kjøttdeig, bruner de lett i panne og ettersteker i stekeovn= veldig saftige karbonader.


#5

Sir Tor sa for siden:

Ja, mulighetene er uendelige.

Poenget mitt er å ha noe lett tilgjengelig som smaker. Og da er de perfekte :-)

Jeg valgte å kalle de karbonader og ikke lunsjkaker - da mine "før lavkarbo" lunsjkaker var supergode, men helt annerledes :-)


#6

kamp sa for siden:

Kan jeg få oppskriften på lunsjkakene?


#7

Sir Tor sa for siden:

Sorry, jeg er psykisk syk og orker ikke skrive ned noe mer oppskrifter nå.

Men de inneholdt iallefall makaroni, erter, gulrøtter, mais, hvitløk og chili :-)


#8

Storemy sa for siden:

Hei! Nå har jeg prøvd karbonadene dine, og de var kjempegode :-) At jeg ikke har tenkt på å frese opp blomkål og ha i kjøttdeigen! Genialt.. Når jeg lager lunchkaker tar jeg 2 pk a 400 gr grov medisterdeig og sper den med salt, 1-2 egg, 2 ss fiberhusk, fløte og Farris, og krydrer med kvernet pepper og revet muskat, det er den klassiske lunchkakesmaken. Så tar jeg oppi edruelige mengder av fryst amerikansk grønnsaksblanding (erter/mais/gurot), og tenker som så at jeg ikke skal ha dårlig samvittighet for grønnsaker jeg har spist ;-) Dette blir 12 stk lunchkaker. Kan tenke meg at 2 pk svin- og 1 pk oksekjøttdeig vil bli bra..


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.