Dilly sa for siden:
Jeg har kjøpt et par kilo med jordskokker i Danmark. Det er mye billigere der. Nå har jeg tenkt å legge noen i vinduskarmen til spiring og planting. Tenk så gøy om jeg kunne klare å dyrke noen få :)
Jordskokker smaker godt og har lite karbohydrater, 3g? Jeg skjønner ikke dette, for det står at det er mer enn 14 g....
Suppeoppskrift fant jeg her og den er sånn:
Jordskokksuppe
- ca. 1 kg jordskokk
- ca. 1 l oksekraft (jeg brukte oksehalekraft, men kraft kokt på margbein funker også fint)
- 1 løk, delt i 4
- ca. 1 dl kremfløte
- litt sitronsaft
- salt og pepper
- sprøstekt bacon, krutonger og finstrimlet purre til servering
- litt olivenolje
Skrell jordskokkene med en potetskreller og legg dem fortløpende over i en bolle med kaldt vann og noen dråper sitron. Da blir de ikke brune mens du skreller resten. Del jordskokkene i mindre biter og ha dem i gryten sammen med løken. Hell over kraften. Den skal dekke jordskokkene med 1-2 cm. Kok til jordskokkene er møre, ca. 25 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Ha i fløte og smak til med salt, pepper og noen dråper sitron. Server med et dryss av bacon, krutonger og purre. Drypp litt olivenolje over.
Tips! Prinsippet her er at du legger det du har av jordskokk i en gryte, og heller over nok kraft til at det dekker. På denne måten er det ikke så viktig med mengdeangivelse, men oppskriften over gir deg et godt utgangspunkt
her er forresten flere fine oppskrifter med jordskokk
Oii :-) jeg fant en fin side med info om jordskokk her