< Tilbake til oversikten

Sukralose

#1

Bik sa for siden:

Hvordan er det med sukralose. Vil dette gi blodsukkerstigning eller er det ok å bruke?


#2

sylwester sa for siden:

Sukralose er mest kjent under det kommersielle navnet Splenda i norge.
Siden det er 400-800 ganger søtere enn sukker i konsentrert form blir inntaket av det i gram en del mindre så jeg vil si nei som svar siden det er lite sannsynlig du får i deg nok til å merke det.

Legg merke til at den granulerte utgaven på makedet er, som mange andre granulerte sukkererstatninger, er bulket med maltodextrose som ofte da står for 99% av karbohydratene i produktet. Dette taes opp omtrent som glycose, men igjen er det ofte snakk om lettere posjoner men lik volum sammenliknet med sukker.

Jeg bruker selv flytende varianter og splenda fåes og i det. Selv bruker jeg flytende natreen og den er så drøy at det er nytt design på flaska hver gang jeg kjøper og en flaske er 6g karber.


#3

Carisma sa for siden:

Hovedproblemet med sucralose er at det ikke brytes ned, og man har blandt annet kunnet spore det i fisk, selv etter såpass kort tid på markedet. Mao blir f.eks havet søtere av det, noe som forstyrrer økobalansen.


#4

nellie sa for siden:

Kort tid på markedet?


#5

Carisma sa for siden:

Da de begynte å finne spor hadde den være relativt kort tid på markedet ift hva som er vanlig tidsperspektiv på sporing av miljøgifter.


#6

Yrla sa for siden:

Kjøp sucralose liquid på ebay, så slipper du karbo og kalorier fra fyllmiddel. Smaker bra.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.