Det står ingenting om at det er tilsatt noe annet, kan man tro på at det er ren tagatose da? Jeg får litt luft av tagatesse, og kunne tenke meg å prøve om ren tagatose er bedre i så måte. Smakmessig synes jeg nemlig ingen sukkererstatning kommer opp mot tagatesse.
Isomalt er satt sammen av glukose (druesukker) og mannitol (som kommer fra fruktose og glukose) Så det er naturlig ja, men sukralose er ikke naturlig.
I tagatesse er det 39,9 % tagatose som er 100% naturlig, med en GI på 3 som er veldig lavt og lavt karbo innhold, så ren tagatose er et mye bedre valg!!
Tror jeg må bestille, ja! Jeg har begynt å venne meg til sukrin, men om jeg skal lage noe godt til både meg selv og andre, er det lite som slår tagatose smaksmessig.
Vibeke-67 Ikke så mye, men sukralose er 800 ganger søtere enn sukker, så det trengs ikke så mye. Men om man tåler det så er det jo bare å bruke det :)
Jeg kan ikke drikke 1/2 glass pepsi max engang, så holder meg unna tagatessen.
Leyyda: Tagatose karamelliserer seg og man bruker samme mengde som med sukker, er nesten like søtt (98% søtt som sukker)
Så bra! Prøver å ikke skru opp forventningene her. Ut fra det jeg har lest, kan noen reagere på selve tagatosen også, ikke bare på de andre ingrediensene i tagatesse. Men det må være lov å håpe ...
Jeg tenkte jeg skulle prøve å oppklare noen misforståelser rundt Tagatose og Tagatesse.
Ren Tagatose har 92% av søtsmaken til sukker, mens Tagatesse har 200%, altså dobbelt så søtt som sukker. Ingrediensene i Tagatesse er omtrent like "luftdannende" som ren Tagatose, og siden man bare trenger halv mengde av Tagatesse vil dette produktet i praktisk bruk gi mindre luft enn ren Tagatose (jeg har selv eksperimentert mye med begge). Et annet problem med ren Tagatose i baking er at det bruner veldig lett, og veldig mye. Disse to tingene er hovedgrunnen til at produktet Tagatesse ble laget. I Tagatesse er det brukt kun 40% ren Tagatose, og dermed er faren for overdreven bruning mindre, også siden man ved halv mengde i praksis bruker 20% Tagatose i en oppskrift. I tillegg er Tagatesse tilsatt inulin og FOS, som gjør at tarmfloraen lettere tåler Tagatose.
Pepsi Max er forøvrig søtet med aspartam og acesulfame-k, og ikke sukralose. Det er derfor ingen grunn til å unngå Tagatesse selvom man reagerer på Pepsi Max.
Ernæringsmessig sett er det lite som slår Sukrin, som har null GI, netto karbohydrater og kalorier. Men i søtt bakverk kan ren Sukrin noen ganger komme til kort, og da kan man kombinere Sukrin med Tagatesse eller andre søtstoff. Sukrin Gold inneholder også Tagatose og Stevia, og mange synes den gir en bedre søtsmak enn vanlig Sukrin.
Ellers vil jeg anbefale vår søtstoffguide, for de som er usikre på hva de skal bruke, eller bare vil lære mer om søtning :)
Veldig fint svar :)
Jeg vet at pepsimax ikke inneholder sukralose, var et eksempel på at jeg ikke tåler søtningsstoffer. Jeg kan ikke drikke cola light heller som inneholder sukralose. Så var bare for å få frem at jeg tåler tagatose, og at det er helt naturlig uten noe tilsetninger.
Jeg og resten av familien har brukt tagatose nå i noen dager både på grøten og i bakst og her liker alle smaken og ingen har reagert på det.
Kan ikke sammenligne med tagatesse siden jeg ikke har prøvd det.
Men jo renere et produkt er jo bedre er det i mine øyne. Og smaken har mye å si for barna mine. Jeg bruker fortsatt sukrin og stevia eller blander disse for best smak. Men barna mine like det ikke og da vil jeg gi de et bra alternativ til sukker.
Sukrin gold har jeg heller ikke prøvd, lager brunt sukker selv av sukrin og yacon sirup.
Her er det bare å smake seg frem til sine favoritter.
Måtte sjekke.. og det har du helt rett i. Inneholdt det antagelig for mange mange år siden da, for var sikker på at det var i cola light. Drikker ikke noen sorter for brus, men kanskje jeg tåler sukralose da?? Vet ikke om jeg vil prøve og risikere magevondt, like greit å holde seg unna.
Sukralose er det veldig greit å holde seg unna, det brytes nemlig ikke ned i naturen og er i ferd med å bli et forurensningsproblem faktisk. Man har funnet det i bl.a. fisk som har fått det i seg via vår kloakk antagelig. Skumle saker.
Nei. Ingen av dem inneholder sukralose. Cola light ble søtet med det i en liten periode for endel år siden, men det ble ingen suksess, så de sluttet fort med det.
Og to pakker til ankom for et par dager siden. Men jeg lurer på om dette gir meg mageknip. :o Får fortsette å teste. Andre som har reaksjoner eller lurer på om de reagerer på tagatose?
Tagatesse er jo Sucralose (Splenda) med Tagatose og isomalt som for å gi granulert volum istedenfor maltiodextrin som det er i vanlig Splenda. 1% eller mindre med sucralose er det som gjør at tagatesse er dobbelt så søtt som samme mengden sukker, i volum, mens både tagatose og isomalt er mindre søtt enn sukker.
Tagatose finns det ekstremt lite av i f.eks. melk vistnok. Så sant det ikke er de mengdene vi snakker om så vil jeg nok si at den tagatosen dere kjøper ikke nødvendigvis er mer sunn enn min kreftfremkallende flytende natreen selv om den er like "naturlig" som arsenikk og gir muligens de samme fiseegenskapene som maltitol.
Forresten. Når jeg søker etter tagatose så finner jeg ingen indikasjon på at det er tillatt som næringsmiddel. Det nærmeste jeg kom var dette.
jeg har enda ikke smakt på den rene tagatosen, men kjøpte en splenda som jeg har brukt litt. og jeg legger merke til at det er stor forskjell på søtsmaken fra splenda og tagatesse faktisk. tagatesse er mye søtere. og det er jo poenget, så jeg kommer nok til å kjøpe den igjen.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.