Jeg har fått litt dilla på kokosloff i det siste. Godt mulig at det allerede ligger oppskrifter på det her inne, og da beklager jeg for å gjenta det.
Oppskriften fant jeg her og det heter Cornelias Lavkarboloff. I går hadde jeg ikke smør i hus, men brukte i stedet en boks med creme fraiche til dobbel porsjon.
Dobbel porsjon, altså med tilsammen 12 egg! Det passet flott i en 2 liters brødform. (bakepapir i bunnen og valmuefrø på toppen)
Originaloppskrften: Cornelias lavkarboloff
6 egg
100 g smeltet smør
2 ss Sukrin
1/2 ts salt
90 g kokosmel
1 ts bakepulver
2 ts fiberhusk
Bland alt sammen til en "potetstappe-aktig" deig.
Stek i brödform på 180 grader i ca. 50 min.
Hmm, hmm. Jeg har ikke testet denne ennå, men tror du ikke den danner et ganske godt utgangspunkt for julebrød/vørterbrød? Med kardemomme, bittelitt ekstra søtt, og eventuelle andre "biter" - er ikke noe glad i rosiner selv, men jeg har en pose med små biter av valnøtter og fiken her. Kanskje feil sesong å tenke på sånt, men, tja, research for neste jul! :p
Nå har jeg laget kokosloff. :) (Enkel porsjon) - Jeg tror 90g kokosmel var litt mer enn nødvendig, både deigen og det ferdige brødet ble ganske smuldretørt (med "aman prana"-kokosmel og store egg) - jeg tror dette kan reduseres med ca 20 gram. Smaken, som følge av konsistensen, er på en måte mer "usøtet kake" enn "loff", synes jeg, så jeg tror kanskje at jeg ville gjort enda en endring og testet å bytte en tredjedel av kokosmelet med sesammel, feks - fortsatt hvitt og lyst, men kanskje mer nøytralt. :)
Men loffen etter originaloppskriften blir spist opp den, altså! Forslagene ovenfor er bare det jeg vil eksperimentere med om jeg lager denne igjen. :p
Har akkurat spist et stykke med smør, vossafår og jarlsbergost. Godt. Fint å ha med en kokosloff på påskefjellet :) Ser også at her er det rom for eksperimentering når jeg kommer hjem igjen :)
Kan ikke der som har lagd den ta bilde? :D
Jeg har voldsomt mye koksmel her som har gått ut på dato. Burde vel gi det et forsøk uansett.
Tror dere at det går an å lage i andre formater enn brødform? Bakeplate, klatter, muffins etc? Vi har litt traust kjøkkenutstyr her i kollektivet.
Ligger et loffebilde på instagramkontoen min, vaffal. Der er også en avbildet blåbærmuffins av denne oppskrifta med kokosmel, hvor jeg bytter ut fløte med kokosmelk - kan smakssettes i det uendelige, og er en utmerket måte å bruke kokosmel på. ;)
Angående kokosloffen så holder jeg fast ved min aller første impuls, nemlig at den er et utmerket grunnlag for julebrød/julekake. :) (Og jeg tipper at du kan lage den i "flatt" format i en stor form, men justér steketiden deretter)
Lagde loff for 2 dager siden,og hadde oppi hakkede mandler og appelsinskall.
Ikke så verst som formkake.Enig med Rin,ikke nødvendig med 90 gr.kokosmel,og neste gang skal jeg ha mer sukkrin ;)
Oh, den hadde jeg greid å overse gitt! Ser godt ut. Jeg prøvde å lage et kokosbrød for sikkert to år siden en gang, og det falt bare fra hverandre, så skal merke meg at mindre kokosmel trengs hvertfall. :p
Kjøpte meg nettopp sesammel for å teste ut i litt kjeks og slikt. Har du noen erfaring med hvor mye sesammel man trenger ifht til kokosmel? Er ikke så veldig begeistret for kokosmel nemlig og vil prøve noen oppskrifter der jeg bytter litt om.
Jeg ville prøvd meg med en tredjedel kanskje? Altså 60g kokosmel og 30g sesam-mel. Sesammelet suger ikke sååå mye væske som kokosmel, så da blir det kanskje ikke nødvendig å holde tilbake på kokosmelet. Vil tro at sesam-melet har omtrent samme egenskaper som mandelmel :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.