Janeymaleney sa for siden:
Jeg eeelsker supper,så derfor lurer jeg på:
Hvilken suppe er din favoritt? Gjerne med oppskrift og noe man kan lage masse av og fryse ned i porsjoner ;)
Janeymaleney sa for siden:
Jeg eeelsker supper,så derfor lurer jeg på:
Hvilken suppe er din favoritt? Gjerne med oppskrift og noe man kan lage masse av og fryse ned i porsjoner ;)
Maria29 sa for siden:
Jeg eeelsker også supper og lager det ofte. Mest glad i thaisuppe,skikkelig sterk og mettende. Tomatsuppe,fiskesuppe og kyllingsuppe er også favoritter.
Marias thaisuppe:
Jeg bruker ikke noe oppskrift,men slik pleier jeg å lage den..
Fres hakket hvitløk,ingefær og chili i ei stor gryte med olje/smør. Mengder her avhenger av hvor sterk du vil ha suppa. Jeg pleier å ha oppi 2 røde chilier,4 fedd hvitløk og en god rot ingefær,ca 2-3 cm.
Ha over kokosmelk,2 bokser+en halv boks vann og en skvett fløte+sitrongress. Sleng i en fond eller kraft om du har. La putre forsiktig,tja ca 10-15 min.
Ha i grønnsaker du vil ha (Jeg pleier å bruke paprika,løk,asparges,sukkererter,gulrot(i små mengder) du kan bruke det meste) Fint å bruke mandolin her.
Ha så i kylling,det enkleste er fileter i små terninger. Det beste er fra hel kylling som du har brunet med smakene i starten.
Kok opp og smak til med lime,salt og pepper,evt mer ingefær.
Beklager rotete oppskrift,hehe.
Holder til mange skåler:D
sylwester sa for siden:
Tomatsuppe:
Jeg starter med å surre løk/rødløk + et fedd hvitløk for deretter å tilsette 2 bokser hermetiske tomater og en buljongterning, muskattnøtt og koke opp. Tilsett olivenolje for å få opp fettandelen. kjør den glatt og tilsett kunstig søtning, salt og pepper. Alternativt kan du ha biter av stangselleri som "makaroni" og den kan være litt "al dente" :)
Jeg varierer med dette:
Meksikansk: Tilsett frisk Chilli og spisskumin, noe mindre søtning. (litt sorte bønner i ny og ne)
Indisk: Ikke buljong, men tilsett frisk Chilli, koriander, garam masala og erstatt olivenoljen med cocosa og fløte.
Italiensk: Ikke buljong, men bytt ut noe av olivenoljen med fløte og tilsett litt parmesan.
Som protein har jeg somregel enten kjøtt, fisk eller skalldyr til. Litt mer hvis det ikke er melkeprodukter i den fra før :)
Jeg lager også denne i hvit vaiant der jeg bytter ut tomatene med blomkål og vann. Indisken blir ganske kul sammen med Torsk og reker :)
Som du sikker forstår så måler jeg ikke så mye, men slumper litt. Jeg teller karber på grønnsakene mine etter hvor mye jeg har kjøp per uke og ikke per suppe.
Yonah sa for siden:
Det ligger mange gode oppskrifter her inne, bare å søke.
Noen tips fra meg: Fet tysk ostesuppe( den smaker ikke flytende ost, den er bare herlig), tomatsuppe med enten kokte egg, stekt bacon eller små kjøttboller trukket i suppa, kyllingsuppe med kokosmelk, rød curry og wokblanding eller blomkålsuppe. Dette er supper jeg spiser av nesten ukentlig. Som regel spiser jeg suppe minst en gang om dagen, lager flere liter og fryser ned og kan ta opp det jeg har lyst på og ikke bare spise det samme 3 ganger om dagen.
Klarer egentlig ikk å si en favoritt, jeg er suppoman og elsker supper:D Herlig varmt og mettende.
Carisma sa for siden:
Suppetråden: forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=11828
(selv om jeg syns suppe er noe tull, vann med klumper er ikke mat! :D)
TrillTrall sa for siden:
Vann med klumper? Min favorittsuppe inneholder ikke vann engang! :sikle:
Hexeberg sin Thaisuppe er en gjenganger hos meg! Nammenammenam! Lager en stor kjele og fryser ned i porsjonsbokser. Ca. 350 g servert med to skiver lavkarbobrød med smør på - holder meg mett kjempelenge!
Sivensvans sa for siden:
Har du oppskrift på den thaisuppa til Hexeberg?
TrillTrall sa for siden:
Thaisuppe
400 g kjøttdeig (evt. kyllingfileter / strimlet kylling i småbiter)
1 løk
1 paprika
1 chili
2 ts karri
1 beger creme fraiche
1 boks kokosmelk
( ½ - 1 dl vann om nødvendig, jeg bruker det ikke, liker suppa tykk!)
2 ts rød karripasta
2 ss kalvefond
3 ts gurkemeie
1 lime
1 ts salt
½ ts pepper
1 neve hakket frisk koriander
Stek kjøttdeigen i en stekepanne med smør sammen med hakket løk, paprika, chili og karri. Ha alt over i en gryte.
Tilsett creme fraiche og kokosmelk og bland alt godt sammen. Spe evt. suppen med vann til passe konsistens.
Tilsett karripasta, kalvefond, gurkemeie, reve limeskall og saften av en lime.
La suppen småkoke ca. 15 min. Smak til med salt, pepper og evt. mer karripasta hvis du vil ha den litt sterkere. Bland i frisk hakket koriander til slutt og pynt med litt korander og hakket chili ved servering.
Server gjerne med godt brød med smør på. Mmmm….!!!!!!
Den er bare utrolig god! Tror sannelig jeg skal ha den siste porsjonen jeg har i fryseren til kvelds i dag... :sikle:
Sivensvans sa for siden:
Å så flott, tusen takk!!
Gleeder meg til å prøve! Takk igjen og ha en fin søndag! :-)
TrillTrall sa for siden:
Pleier ikke å bruke koriander jeg da, den er kjempegod uten også. :) Men nå er det tomt i fryseren. :( Må lage opp en ny stoooor porsjon snarest!
Sivensvans sa for siden:
Lager du dobbel porsjon når du først er i gang, kanskje? Det er jo superlurt!
;)
Greit å vite at koriander ikke er et must, det er ikke alltid at butikkene har. Persille derimot er alltid tilgjengelig - det er okke som veldig godt med ferske urter i suppe, synes jeg:)
TrillTrall sa for siden:
Sist gang lagde jeg dobbel porsjon ja, ble vel 8-9 porsjonsbokser i fryseren. :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.