maeve sa for siden:
Dette ble den beste pizzabunnen jeg har smakt til nå, og jeg har testet et par ;)
Nøytral i smak (som vanlig bunn), og er spise-med-hendene vennlig. Må prøves :)
Til én stor langpanne trenger du:
- 6 egg
- 1/2 ts salt
- 1 ss fiberhusk
- 200 gr (en liten pk) philadelphiaost
- 1/2 ts bakepulver
- 6 ss sesamfrø som males til "mel" (jeg brukte en kaffekvern)
Start med å skille plommene og hvitene. Pisk plommene og salt godt så det blir litt luftig. Tilsett philadelphiaosten og fiberhusken og bland godt. La dette stå mens du pisker eggehvitene stive.
Når det er gjort vender du de piskede eggehvitene forsiktig inn i plommeblandingen med en slikkepott. Her tilsetter du også bakepulveret og de finmalte sesamfrøene. Bruk store bevegelser slik at du beholder luften i blandingen.
La det stå et par minutt slik at det får "satt seg".
Spre blandingen utover en bakepapirkledd stekeplate. Stekes midt i ovnen i 15-20 min på 200 grader til den er gyllen og fin. Den blåser seg opp i ovnen, men faller litt sammen når den blir tatt ut.
La den kjøles litt ned før du har på valgfritt fyll og stekes videre i ovnen til den ser ferdig ut ;)
Jeg brukte tomatsaus, kjøttdeig, purre, paprika, chorizo og maaaasse ost ;)
NAM!!