Jeg har gjort kunstykket, lånt bort Hexebergboka mi:lol: Men saken er at jeg vil øke litt på karbene, fra rundt 20-25 og opp til maks 50g.
Men jeg er usikker på hvilke kilder jeg skal bruke. Det ER vanskelig å ta de fra grønnsaker som vokser over jorden har jeg funnet ut.
Jeg prøver å øke på både energien i maten OG karbene, gi kroppen en måned med sommer før jeg går tilbake til ketogent.
Hvor mye nøtter ville du spist om dagen feks? Hittil er jeg oppe i 35g nøtter i dag, så jeg kan sikkert ta en neve til kveldskaffen.
Veldig mye grønnsaker er det ikke plass til i magen min, jeg spiste 200g kyllingfilet med 60g bacon på, 150g blomkål, 100g kinakål, 30g paprika og 30g agurk til middagen(her kunne jeg ha hatt i litt løk ser jeg). Og jeg er stapmett, ikke plass til mere i mengde enn dette, mere fett kanskje, men volum mat var litt i overkant.
Jeg vil heller ikke putte for mye frukt i kosten, det gir søtsug, og psykisk sug, lov til å spise litt frukt blir fort mye, selv om den spises med feks nøtter eller annet fett.
Kjenner meg plutselig novise igjen, etter flere år på ketogent.
Tenk nøtter, i hovedsak, og knaske grønnsaker ved siden av :) Kanskje litt gulrøtter? Flere cherrytomater? Butternut squash (hva heter nå dette på norsk)? Bittelitt potet nå og da? Kanskje bake et lavkarbobrød med litt karber i seg.
Ja, at du kan bestemme deg for å auke frå 30 til 50 g kh. Eg er meir der at det er ganske tilfeldig frå dag til dag, og eg er kjempeglad når eg har fått til ein ok dag.
Å, sånn ja. Tja, jeg har spist etter visse regler i noen år nå( eh, ja uten de sprekkene som gav meg 20+8kg da...) og ketogent kosthold sitter godt i fingrene. Men nå stanger jeg hodet i veggen og føler at vekta og målebåndet ikke helt følger med. Jeg har igrunn støtt på et platå. Platå er det ikke noe galt med, men akkurat nå passa det hemsk dårlig pga jeg så gjerne skulle nådd tosifra til juni og spaniatur( og derpå trange flyseter). Platåer kommer, slik er det bare, men jeg trenger heller et platå om 10kg og ikke NÅ.
Så om platået likevel er kommet, kan jeg likegod øke litt på karber og energi, jeg går ikke op i vekt av det.
Hva med litt belgfrukter til middag? Jeg blandet hvite bønner og sellerirot som mos, med litt fløte og smør... Ssynes det gir god metthet, men kun i små mengder. For mye belgfrukter funker ikke på meg.
Ellers får du lavkarbobrød i butikken du kanskje kan ta en skive av? Ica sitt har lite kh og smaker grovbrød. Mulig ingers eller fedons også går i små mengder?
Jeg hadde nok tatt det ut i grønnsaker med litt høyere karbohydratinnhold, samt erter/linser/belgfrukt - og bær (eventuelt frukt om det går bra for deg). BenteR har jo erfaring med å dempe frukt som f.eks kiwi med nøtter og det kan kanskje fungere for deg også?
Jeg hadde vært forsiktig med å øke via melkeprodukter siden disse kan ha relativt sterk insulinvirkning.
Grønne erter kom jeg akkurat på, ertesuppe uten dårlig samvittighet!
Tenker som så at jeg kan spise løk, rød paprika og hodekål uten å tenke på karbene. Coleslaw med litt gulrot blir en del karber pr porsjon. Rundt 10g karbo pr måltid tenkte jeg meg. Heller jevnt fordelt, enn et måltid med feks 25g karbo. For insulinutskillelsen er det i mitt hode bedre med jevnt fordelt, enn et stort.
Jeg holder jo på med det samme som deg nå - og jeg er helt enig, det er ganske utfordrende å prøve å tenke ut greie måltider/dagsmenyer med omtrent det dobbelte karbohydratinnholdet enn det som har vært vanen i 3-4 år. :cool:
Butternut squash = flaskegresskar, forresten. Én av tingene jeg har innført. :p
Jeg bruker ikke (eller minst mulig) meieriprodukter, og jeg er litt nervøs for belgfrukter. For meg og min kropp har det virket ok å fokusere litt mer på rotgrønnsaker - gulrot, pastinakk, persillerot, kålrot, osv. Hodekål og savoykål er også veldig godt! I likhet med deg har jeg rett og slett ikke kapasitet til å spise sånne kjempemengder som det blir om man heller bare øker på med de kjente, "trygge" over-jorda-grønnsakene. :o
I tillegg har jeg spist mer bær - blåbær! - og en del honning/kantalupemelon. I det hele tatt så prøver jeg meg frem med litt forskjellig god mat, og tar den vekk igjen umiddelbart hvis jeg opplever ubehag eller unormal sult.
Det er morsomt å utfordres med nye matvarer og måltider etter så lang tid med faste ketogene regler, da. Forfriskende. :p
Savoykål, det tror jeg at de hadde på mega. Men da kommer spørsmålet: Hvordan brukes den? Hodekål har jeg brukt nå og da, men nå kan jeg kanskje spise så mye jeg vil av den( begrenser seg poå mengden uansett). Surkål, coleslaw, stuet hvitkål, kål i salat, rå til å maule.
Butternut squash tror jeg ikke jeg har sett på mega i det siste, jeg vet hvordan den ser ut. angrer bittert på at jeg ikke kjøpte i høst, for både den og gresskar kan kan fryse ned og ta opp utover vinteren.
Bær har jeg tenkt på som min frukt nå, jeg har solbær i fryseren. Så de tenkte jeg å prøve å spise hele 100g av. Og jeg rpøver fortsatt å holde meg til syrnede melkeprodukter. Samme hva det står på boksen med creme fraiche, jeg nekter å tro at den faktisk inneholder nesten 3g karbo, samme som fløte. For hva skulle ellers melkesyrebakteriene har spist av for å syrnes om ikke noen av karbene fra laktosen blir borte?
Jeg har spekulert på om jeg skal være vill med melk i morgen og lage kakao på h-melk og sukrin og drikke en kopp av den. De karbene forbrenner jeg uansett fortere enn svint i slalombakken( skal kjøre hele dagen). Men melk hver dag har jeg ikke tenkt å bruke, men 2dl en enstaka lørdag nå og da. Selv om jeg vet at melkesukker er ikke det beste(snarere tvert i mot).
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.