:eek:I dag har DB krigsoverskriften: Sjokkfunn om LAVKARBO - 40% kolesteroløkning. (Norsk forskning advarer mot ekstremkur.)
Da må man jo kaste bort 20 kr på avisen, vel vitende at det neppe er dekning for krigfontene. Og det er det heldigvis heller ikke.
Ditta Valsdottir offentliggjør data mens "studien er fortsatt under arbeid og resultatene derfor foreløpige" Det er i seg selv bekymringsfullt.
Tilsynelatende har man satt 17 unge SLANKE jenter på LCHF med 20 gram karbohydrat pr dag. Det er uvisst om det er gitt vitamin og mineraltislkudd. Dernest har man sjekket kolesteroltall etter bare tre uker altså før ketosen er fullt etablert og før musklenes festtsyreforbrenning er tilpasset ketosen ( musklene dobler evnen til å forbrenne fettsyrer diekte) Studien viser angivelig økning av LDL kolesterol med 40% (dårlig kolesterol) og en økning av HdL på 11% (godt kolesterol).
LCHF er spesiellt velegnet til slanking hos personer med BMI over 30 hvor det ofte forekommer insulinresistens, noe som er uvanlig hos unge slanke jenter.
Hele studien bærer præg av å være konstruert for å vise negativ effekt av LCHF kurer.
Hexeberg imøtegår studien og det hele faller mere eller mondre på sin egen urimelighet, men de som bare leser forsiden av DB får jo ikke dette med seg.
At dagbladet begynner å nærme seg samme lavmål som VG er beklagelig. Men dette er neppe noe det er lett å gjøre noe med.
Heldigvis er det mye internasjonal forskning av høy verdi som viser at LCHF kurer ikke har negativ effekt på kolesteroltallene,snarere tvertimot.
At LCHF er meget effektiv som slankemetode for de tyngste nevnes ikke med ett ord og at fedme øker risikoen for hjertesykdom,kreft,gikt,depresjon, diabetes nevnes selvfølgelig ikke. Jeg er redd for at mange går glipp av en god og praktisk slankemetode fordi avisene ukritisk skremmer bort folk med feilaktig opplysning.
Vennlig Hilsen
Torkil P Andersen
Det blir ikkje meir krigsoverskrift om det virkelig blir krig :eek:
Kjøpte den eg og, ikkje fordi eg bekymra meg, men for å sjå kva dei hadde gulpa opp denne gangen
Jeg fatter ikke greia med denne negativiteten mot lavkarbo.
Det vi egentlig gjør, er å kutte ut halv og helfabrikata, spiser kjøtt og fisk i alle varianter, grønnsaker, smør og oljer. Kosten er omtrent som den
var for 100 år siden. Lavkarbo altså.
Eneste som vi kutter ut er vel poteter, ris og frukt (i mengder). Frukten er heller ikke som før,
den er sprøyta ned.
Min ldl gikk ned fra normalt til "såvidt innen normalområdet i bunnen" og hdl gikk opp. Triglyseridene falt ned ut av normalområdet.... Det ved en overgang til moderat lavkarbo med hovedvekt på naturlige råvarer og mat fra bunnen av (med vitamin- og mineraltilskudd - hvor jeg nok har hatt særskilte behov).
Jeg har også lavt stoffskifte, hvor det er vanlig å ha litt økt kolesterol...
Da etter drøyt ett år på dette kostholdet og ved ganske stabil vekt. (Såvidt jeg har fått med med er det også normalt å ha forhøyet kolesterol under vektnedgang..)
Veldig useriøst,men måtte jo kjøpe den selv for å se. Trodde det skulle være side opp og side ned,men to sider,der en liten tekst sto og ett svært hjerte. Bare tull!!
I tillegg når lavkarbo diskuteres i media på den negative måten, merker jeg meg at det alltid er bilder av bacon,snakk om ekstreme mengder fett og de nevner ikke at lavkarbo består av mengder med grønnsaker og ren mat.
Min mann sluttet med kolesterolsenkende medisiner etter at han hadde gått på lavkarbokost i et halvt år. Fastlegen hans er meeeeget fornøyd. Føkk Dagbladet ! :sint:
Skulle gjerne ha trykt "like" under alle innleggene her :)
Fikk sjølv tlf frå bekymra vennine, fordi ho hadde lest overskrifta. Ho tenkte på meg som er tilbake på lavkarbo igjen.
Flere og flere leger stiller seg bak bruken av lavkarbo, men det nekter øverigheta å sjå. Istaden er det bedre å kritisere lavkarbo.
Dei går heller for all ferdigmaten og posematen som er proppa av diverse tilsetningstoffer, og kor fettet er tatt ut og erstatta med karbohydrater.
Kjempesunt ironisk!!!! Heia Norge....
Bra Dagbladet ikke leser Dagens Medisin, så slipper de å oppdage en annen studie som har som hovedkonklusjon at jo lavere total kolesterolnivå, dess større er forekomsten av visse krefttyper (brystkreft, galleblærekreft, lymfekreft og hudkreft er nevnt i artikkelen). Hva skulle tabloidene da ha gjort? Laget en artikkel med overskriften: "Vi kommer alle til å dø en dag!"?
Jeg trodde først dette skulle handle om det Pål advarte mot... en "halveis" lavkarbo diett der man spiser en lavkarbo kur med mye fett ett måltid og så ett måltid med mye karbohydrat det neste... Den verste kombinasjonen er jo mye fett og mye karbohydrat slik jeg har skjønt det.
Men det var det ikke, istedet var det bare nok en villedende artikkel
Jeg gikk på lavkarbo i 3 måneder, og jeg var vel en av de som ikke spiste så sunt som jeg burde (masse grønnsaker o.l). Men ingenting i veien med verken vitaminer eller mineraler eller kolesterol.. Har aldri følt meg bedre heller:) Gikk ned 12 kg i vekt også :D
Ikke bare er en eller annen form for lavkarbo en praktisk slankekur, det er en finfin livsstil også!
Jeg tenker som så at det har gått så høy inflasjon i ord som "sjokk" at det har mistet all kraft og mening. Tabloid bruk av "sjokk" og "tragedie" har blitt redusert til et skuldertrekk for mitt vedkommende, selv om mange ser ut til å gå rett på limpinnen uten å ha åpnet avisen en gang. Jeg har ikke kjøpt en eneste avis utenom Morgenbladet og Gateavisa på sikkert fem år. Fint å bli påmint hvorfor. :D
Sjokkerende og alarmerende overskrifter i tabloidpressen vil alltid skrike mot oss,og for de siste år har det vært mye lavkarbo,men,om 5 år kan det være at lavkarbo er bra!!! vi må bare sile ut hva vi gidder å lese om ,og selvfølgelig kan det av og til være fristende å kjøpe blekka for å se hva tull de serverer denne gangen!
stay on folks
Bortsett fra en uvederheftig artikkel bygget på forskning, som ser ut til å være skreddersydd (ketogen diett til slanke jenter og prøver allerede etter tre uker) for å finne noe negativt, irriterer det meg at ketogen diett omtales som EKSTREM.
Frokost: 1 klikjeks med ost, skinke og tomat,
Lunsj: Blandet salat med agurk,paprika,løk, oliven, fetaost og kyllingbryst med en olje-sitrondressing
Middag: Laks med hollandaisesaus asparges og ristede tomater.
Kvelds: 1/2 avokado med reker, sitron og majones.
Jeg tipper klikjeks. Det må være Ekstremt tørt ? På den annen side. Den er sikkert fettfri akkurat som sukker og det er visst ikke ekstremt å leve fettfritt. Jeg har prøvd det selv og ingen reagerte nevneverdig.
Kanskje det var fraværet av industrifremstilt lettmargarin? Eller ordet magert?
Ikke bare er ordet magert fraværende. Men alle måltidene inneholder jo fett og proteiner. Temmelig ekstremt.
Kjenner jeg blir fortsatt irritert at jeg må forsvare at jeg spiser lavkarbo.
Får ofte høre fra de uvitende at de har hørt at lavkarbo er usunt :sint:.
Og at de ikke vil spise all det fette..
Prøver å forklare en typisk mat dag for meg.
Jeg holder meg unna både gluten og melkeprodukter.
Jeg spør av og til om det er usunt å holde unna sukker, pasta osv. De har ingen gode svar å komme med, men argumente er at de har lest i avisen at lavkarbo ikke er bra. Ja for de som kun spiser egg og bacon og ingenting annet er usunt.
Ramser opp alt det sunne jeg spiser.
Men heldigvis så er det flere og flere som har fått for øynene opp for hva lavkarbo kosthold heldigvis er. :p
( ser nå etter at jeg postet dette er at denne tråden ble opprettet for 1 år siden ;-) )
Jeg begriper ikke hvorfor noen tror at lavkarbo er farlig for friske mennesker, mens det samtidig aksepteres at det er bra og leve lavkarbo når man er syk.
I mitt tilfelle der jeg har en haug med sykdommer, bl.a. diabetes type 1 OG en eller annen merkelig form for insulinresistens (kan ikke bruke insulin til og regulere blodsukkeret), epilepsi, ei lang liste med autoimmune sykdommer, multiallergier, etc., så er lavkarbo redningen for meg, noe de fleste leger er enige i og da er lavkarbo plutselig ikke farlig.
Men er man frisk og rask og velger og leve av ren mat, ja da er det farlig :confused:
Jeg går med på at det finnes ikke forskning som garanterer at mye protein ikke vil slite på nyrer og lever på lang sikt, men de fleste lavkarboretningene fører ikke til at man øker opp proteinene ekstremt.
Jeg gidder rett og slett ikke kaste bort penger på og kjøpe aviser/blader som uttaler seg om lavkarbo når det helt klart er manglende kunnskap hos artikkelforfatteren.
Er det rart folk er skeptiske?
Har ikke tall på hvor ofte jeg må forsvare kostholdet mitt og er dritt lei!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.