< Tilbake til oversikten

Brelett?

#1

Venelite sa for siden:

Jeg har lest at man skal velge smør over margarin, men hva er det med margarin som er skadelig? Dette er ingrediensene i Brelett:

Ingredienser
Kjernemelk, skummet melk, fløte, vegetabilske oljer og -fett (raps, shea, kokos), modifisert stivelse, melkesyrekultur, 1,2 % salt, emulgator (mono- og diglycerider av spisefett), stabilisator (natriumsitrat og dinatriumortofosfat), surhetsregulerende middel (natriumhydroksid), konserveringsmiddel (kaliumsorbat), aroma, farge (betakaroten), vitamin A (retinolpalmitat), vitamin D (kolekalsiferol)

Hvilke ingredienser er det som ikke er bra? :confused:


#2

nellie sa for siden:

Hvis du skulle valgt annen mat, hva tror du er sunnest? Noe som har 21 ingredienser, som Brelett har, eller noe som har fire, som i smør? (Fløte, 1,5 % salt, melkesyrekultur, vitamin D (kolekalsiferol))

Vegetabilske oljer som er i Brelett og annet margarin er overbehandlet. Det er ødelagt og har en stor mengde med omega 6 i seg. Omega-6 er betennelsesfremkallende og har en haug med andre negative effekter.

Du kan lese litt om det her.


#3

Venelite sa for siden:

Tusen takk for svar! :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.