Er ny her, og ser for meg å begynne på ketolysekuren snart.
Min største bekymring er frokosten. Til nå har jeg spist veldig enkle frokoster, sånn som frokostblandinger (granola) med melk. Det tar jo liksom 20 sek å lage, og 2 min å spise. Så jeg kan ikke se for meg at jeg kommer til å steke egg og lage noe heftige greier ut av det. Det bør jo liksom være overkommelig i mitt dagligliv også.
Har tidligere drikket en måltidserstatter til frokost, nærmere bestemt denne fra Gymgrossisten. En porsjon (40g pulver) har holdt meg mett i 3 timer.
Sånn som jeg kan se innholder den ikke meget med karbohydrater. Hvordan vil denne egentlig være på en ketolysekur? Da har jeg blandet med 2dl laktoseredusert lettmelk (Tine-link), og 1dl vann.
Det er jo ikke spesielt mye fett i denne, så kan jeg blande den med fløte (eller vann + en advokado ved siden)? Er måltidserstatter "lov"? Ser det er aspertam i denne, og at den er laget på melkeproteiner.
Dette er sikkert en villt spørsmål for mange av dere, men hold ut!
Jeg er alltid kjempeskeptisk til ting det ikke står verken innholdsfortegelse eller næringsinnhold på... Mulig det står på pakken, men jeg kunne ikke finne det på siden der i alle fall. Dessuten mener jeg at ren mat er best uansett. Hvor mye karber er det i 100 g pulver eller 100 g ferdig drikk da?
Det er ikke vanskelig å blande en halv boks cottage cheese med 50g creme fraiche, eller 100g russisk yoghurt og strø over noen spiseskjeer med musli du lager av div frø, nøtter og kokosmasse( bland evt stek litt i ovnen til det blir lysebrunt)..
Ellers er eggekoker den beste investeringen vi har gjort, hell i vann, legg i egg, sett på lokk go trykk på knappen. Hopp i dusjen og eggene er ferdig. Oppskårne grønnsaker har du i kjøleskapet fra før(for det fikser du feks kvelden før el.l) og tar frem det du trenger.
Det er kjapt å lage en enkel frokost uten masse rare tilsetninger. Kun vanlig mat.
Du kan også sørge for å lage rikelig med middag og bruke restene til frokost/lunch. Avokadosmoothien som er så populære her inne holder seg 2-3 dager i kjøleskap, så lag en stor porsjon og del opp i passende beger og du har frokost i 2-3 dager Selv lager jeg meg noen muffins i ulike varianter som jeg har i frysen og som jeg tiner i mikroen på morgenen. Den spiser jeg sammen med en kopp latte laget med mandelmelk, en stor ts cocosa og espresso. Det holder meg mett og god til langt over lunchtid. Kokte egg holder seg også i flere dager i kjøleskapet så det er bare og koke opp og ha liggende klar.
Som andre sier søk på frokost her inne, det er mange muligheter. Noe krever nok litt mer planlegging enn andre, men dersom du gjør det til en vane og ordne til kvelden før, krever det minimalt om morgenen når man er trøtt og skal ut av døra i en fei.
Bulletproof kaffe/te (grøss), kokosmelk, egg&bær-smoothies (muligens for mye karbohydrater på ketolyse), middagsrester, hjemmelaget "fuglefrø" etter egne standarder med helmelk/fløtemelk... Ferdigkokte egg bruker vi mye av, eller hjemmelagede knekkebrød med masse frø. Russisk/tyrkisk youghurt med tilbehør... En boks makrell i tomat, spekepølse&grønnsaker, middagsrester, røkelaks&kremost ... Se i frokost"rommet" så kan du nok finne masse frokoster - og så sorterer du ut de som passer for din kostholdsretning. Her (også) er det mest fantasien som setter grenser.
Hei MongoJarle
Velkommen hit,håper du vil trives med all den gode maten!
Forstår godt at alt kan virke litt forvirrende.Spesielt om morgen når man står der og banner over at alt er så vanskelig.Men egentlig er det jo ikke vanskelig,det er bare uvant å tenke i nye baner.Vi er vane mennesker,det er slitsomt å legge om vaner.
Når jeg har dårlig tid om morgenen lager jeg magic bullet coffe,den er super god.Har jeg god tid så lager jeg mye forskjellig, eggerøre, frøknekkebrød, pannekaker , eller noe helt annet.
Tvi tvi du har god tid vet du,trenger ikke lære alt nytt i dag.:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.