< Tilbake til oversikten

Palmeolje frikjennes og har muligens positive egenskaper for helsa

#1

taraquin sa for siden:

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23406428 Palmeolje kunne verken settes i sammenheng med hjerte- og karsykdom eller kreft. Faktisk greide man ikke å se at kolesterolet økte i mange av studiene inkludert i metaanalysen heller.

I et forsøkt gjort gjort ved Universitetet for miljø- og biovitenskap så man at ved å tilsette uraffinert rød palmeolje i kyllingfor så sank kolesterolet sammenlignet med å bruke raffinert palmeolje, rapsolje, soyaolje og linfrøolje. I tillegg greide kyllingene å produsere mer av de "marine" fettsyrene DPA og DHA når de fikk rød palmeolje i foret.

Bare så det er sagt, det meste av palmeoljen som selges idag er noe dritt pga avskoging av regnskogen, men flere steder selges når bærekraftig dyrket rød palmeolje (ofte økologisk og) som gir god smak i mat, passer bra til å steke med og kanskje ser ut til å være bra for helsa og :) Personlig har jeg brukt denne: www.iherb.com/Jungle-Products-Red-Palm-Oil-14-oz-397-g/30274 en stund og synes den er ypperlig til matlaging. Desverre er den ofte utsolgt, men det finnes mange andre nettsider som selger ulike varianter av rød palmeolje og :)


#2

Chamomilla sa for siden:

Jeg har et glass av den samme palmeoljen stående - har hatt det samme glasset i over et år... Kjøpte den fordi den skal inneholde stoffer som er bra for synet - blant annet... men jeg klarer ikke smaken og glemmer glatt at den eksisterer. :o

Hva slags mat bruker du den til?


#3

taraquin sa for siden:

Hei, må innrømme jeg og at den har noe begrensede bruksområder. I en rekke gryteretter kan den imidlertid være super. TexMex-gryte med f.eks kjøttdeig, rikelig med krydder, hvitløk, hakka tomat, paprika, salsa osv kan den passe veldig bra i. Middelhavsgryte og grønnsakssuppe kan den også være suveren i :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.