taraquin sa for siden:
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23406428 Palmeolje kunne verken settes i sammenheng med hjerte- og karsykdom eller kreft. Faktisk greide man ikke å se at kolesterolet økte i mange av studiene inkludert i metaanalysen heller.
I et forsøkt gjort gjort ved Universitetet for miljø- og biovitenskap så man at ved å tilsette uraffinert rød palmeolje i kyllingfor så sank kolesterolet sammenlignet med å bruke raffinert palmeolje, rapsolje, soyaolje og linfrøolje. I tillegg greide kyllingene å produsere mer av de "marine" fettsyrene DPA og DHA når de fikk rød palmeolje i foret.
Bare så det er sagt, det meste av palmeoljen som selges idag er noe dritt pga avskoging av regnskogen, men flere steder selges når bærekraftig dyrket rød palmeolje (ofte økologisk og) som gir god smak i mat, passer bra til å steke med og kanskje ser ut til å være bra for helsa og :) Personlig har jeg brukt denne: www.iherb.com/Jungle-Products-Red-Palm-Oil-14-oz-397-g/30274 en stund og synes den er ypperlig til matlaging. Desverre er den ofte utsolgt, men det finnes mange andre nettsider som selger ulike varianter av rød palmeolje og :)