Kjøpte meg pølser i butikken i dag, nyhet, gilde spesial --> pølser for viderekomne. :_oy: 4 pølser, 2 løkpølser og 2 krydderwurst. De med krydderwurst hadde "bare" 3 g pr 100g med karbohydrater i seg! Det er jo ikke så aller verst hvis man får veeeeeeeeeeeeeeeeeeeldig lyst på pølser en dag vel!?! :smile:
hvor ille er det egentlig å spise en pølse på narvesen uten noe som helst verken oppå eller rundt.. ?? Hvilken pølse er det minst karber i, og evt hvor mange?? Er det noen som vet noe om dette ?? (sannsynligvis ;) )
jeg er usikker på hvilke pølser det er minst karber i, men personlig holder jeg meg til kylling/kalkunpølsene som har 5,3 karber per 100g = 2 pølser. Vanlige wienerpølser har nok litt mindre, men jeg innbiller meg at kylling/kalkunpølsene er bedre for meg. Når det gjelder pølsene på narvesen tror jeg du kan ta det rolig, det er nok ikke altfor mye i dem, men jeg ville ikke gått helt bananas og spist mange da.. Nå som det er snakk om pølser går det jo an å nevne at det ikke er så gale å spise pølse om morgenen, og det er spesielt godt å ha i omelett ;) kanskje du kan søke på gilde på nett.. de har sikkert næringsinnholdsliste over de forskjellige matvarene sine, kylling/kalkun er prior
Sjekka ut leiv-vidar's hjemmesider (er vel de pølsene som selges hos narvesen) Ostepølse har max 6 kh i seg per 100 gram. Vet ikke helt hva en sånn ostepølse veier, men under 100 gram vel :) Jeg pleier å spise en sånn med bacon surra rundt seg og rekesalat på som fast-food alternativ :sikle:
nå er ikke jeg kjent med pølsene fra narvesen, men en vanlig grillpølse veier i hvert fall 50g, og den er ganske liten.. jeg tipper på at narvesen ostepølse veier enten 100g el litt under
I Stavanger er det en slakter som lager all slags forskjellige pølser med null karbohydrater. Det er slakter Idsøe for de som er interesserte. Jeg har ikke fått prøvd de enda, men de skal være kjempegode. Idsøe er kjent for sin ypperlige kvalitet på kjøttvarene.
Hei
I Norge er det tilladt å tilsette 6 gram potetmel eller annen KH til pølser ( for å klistre dem sammen) derfor inneholder de fleste pølser nettopp 6 gram KH pr 100 gram pølse. ( potetmel er visst billigere enn kjøtt ) egentlig trenger man bare 2 gram potetmel for at pølsen skal henge sammen.
Ketolysepoølser fåt pr. i dag i Aust og Vestagder ( menybutikker). De inneholder 0,2 gram KH / 100 gram. De er klistret sammen med soyaprotein.
Jeg gjetter at Narvesenpølser inneholder - ja nettopp - 6 gram KH / 100 gram.
Hei jeg var på smart club her i oslo får en stund siden og der fant jeg en type pølser som het krakov disse hadde null karbohydrater. og smakte helt fotreffelig
Var innom ICA i dag (Bergensområdet). Der fant jeg pølser med bare 1g karbo pr. 100 g. Det var riktignok urte og hvitløkspølser (herregårdspøler fra SPIS) - og litt dyre var de også, men de smakte slett ikke verst.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.