Fant denne oppskriften fra Allers - disse er perfekt å fryse ned og bruke som lunch, eller som tilbehør til suppe eller salat! Ingredienser
80 g smeltet smør
120 g gulost
100 g bacon
4 store egg
120 g mandelmel
120 g hakkede valnøtter
1 ts bakepulver
Slik gjør du:
Smelt smør.
Kutt gulosten i terninger.
Kutt bacon i biter og stek den.
Pisk eggene
Bland alt
Fordeles i muffinsformer (10 -12 stk)
stekes på 180 grader i 15 minutter
Dette hørtes ut som toppers mat-i-farta muffins :) Men scones - er ikke det sånn tørt og kjeksaktig? Eller blander jeg sammen med noe annet nå? Har lissom ikke noe forhold til hva scones i høykarbversjon er heller :o
Da har jeg laget disse - ikke helt etter oppskriften siden jeg ikke hadde alt i skapet. Så det ble lik mengde sesam-mel (avfettet, i stedet for mandelmel) og malte mandler (i stedet for valnøtter). De er veldig gode varme :) Men litt tørre/kompakte og rare kalde, og jeg lurer på om det kan være fordi sesam-melet har litt andre egenskaper? Eller kanskje valnøtter er fetere enn mandler? Skal definitivt prøve igjen, og har akkurat gått til innkjøp av lyst, avfettet mandelmel. Valnøtter glemte jeg da. Kan ikke huske ALT heller :p
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.