En liten smakebit på en av de nye oppskriftene fra boken min... Nydelige saftige og gode småkaker, med kraftig sjokoladesmak... Perfekte til en herlig nytraktet kopp kaffe...
Oppskrift
50 g smør 6 - 7 ss sukrin 40 g kakao 3 ss kokosmel 2 ts bakepulver 1 ts vaniljeekstrakt 3 egg evt. hakkede nøtter og biter av 86 % sjokolade
Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett 1 egg og vaniljeekstrakt, og bland godt. Sikt inn det tørre og rør godt sammen. Tilsett til slutt de 2 siste eggene, og bland godt. Smak til med søtt, og bland evt. inn litt hakkede nøtter/sjokolade. Sett deigen kjølig en times tid.
Sett deigen med en spiseskje på en bakepapirkledd plate. Klem kakene litt flate. Stekes ved 180 grader i 8 - 10 minutter.
Oppbevar kakene kjølig i en tett boks, eller frys ned de du ikke spiser med en gang.
Disse skal jeg steke etterpå. Har en litt sånn teit dag, fikk mensen i går kveld, hele gårdagen var jeg sur og emosjonell, og i dag må jeg ha kakao av noe slag. Hadde kun igjen tagatesse, så da ble det det(også lukker jeg øynene litt for karbene i den).
Spent på smaken, føler at jeg aldri får til slike sukkerfrie kjeks.
Ja, det går helt fint an å bytte ut kokosmelet med mandelmel i denne oppskriften ;) Jeg ville prøvd med litt mer mandelmel - ca 5-6 ss vil jeg tro er passe :) Kokosmelet trekker til seg MYE væske, så du trenger derfor litt mer mandelmel. Prøv deg litt frem til du får passe konsistens på røren.
Må ærlig innrømme at jeg ikke talte kakene, men ca 20 - 25 stykker kanskje... Jeg bruker en spiseskje til å sette røren på brettet, og kakene blir ca 8 - 10 cm i diameter :) Men her lager du de selvsagt akkurat så store som du vil ;)
De var veldig gode! Og jeg ble lurt med til å gå på skøyer og da ble dagen så mye bedre. Så da ble kakene delt med en god vennine også, som likte de godt!
Jeg bagte dem i fredags og de blev rigtig gode og endnu bedre dagen efter.
Jeg byttede sukrin ud med stevia og tilsatte lidt nibs istedet for nødder.
Tak for opskriften som bliver en af mine favoritter :)
Herlighet! du har så mange gode forslag på så mye godt!! Enda en oppskrift til min "to do" lista:D Disse skal jeg definitivt prøve ut for de ser nydelige ut! Har du prøvd med noen sjokoladebitter oppi? Trur du det vil funke?
Jeg har bakt disse nå, og de var virkelig gode. Kommer til å bli bakt ofte her.
Jeg brukte smør i dag, men tror du at det går ann å bruke kokosolje i stedet?
Så flott at du ble fornøyd :):)
Det går nok helt fint an å bruke kokosolje i stedet for smør i denne oppskriften :) Har ikke forsøkt det selv, men ser ingenting i veien for det nei :)
Bakte disse og tok med meg på kaffebesøk og de blei godt likt! Nam-nam! Blir nok å bake flere slike. Men lurer på om det skulle gå an å bytte kokosmel med mandelmel/malte mandler? Jeg byttet foresten halvparten av sukrin med tagatesse for å få rundere smak og slippe sukrin ettersmakken og de blei fint :) hadde også satt ned temperaturen til 160 gr.
Du laget dem mye mindre i størrelsen enn jeg laget mine, hehe. Mine blei store og jeg fikk bare 9 ut av deigen min
Prøvde disse i helgen og de ble ikke gode. :( Blandet sukrin og vaniljestevia, men kakene fikk bare en tørr smak (selv om de ikke var tørre) og etter å ha tygget litt kom den ekle, kalde sukrin-smaken. Hadde håpet jeg kunne servere dem som et dia-alternativ i konfirmasjon til heglen, men de gikk i søpla gitt.
Kanskje de blei stekt for lenge? Hadde bakt en porsjon som smakte slik du beskrev og da trur jeg at de blei stekt litt for lenge. Ellers syns jeg at de fungerte enda bedre med mandelmel eller blanding av malte mandler og kokosmel
Jeg kan tenke meg at de blir bedre med mandelmel fremfor kokosmel (synes kokosmelet gir en litt tørr smak), litt mindre kakao og mer/annen søtning enn det jeg brukte. Kaaaanskje jeg gir dem et forsøk til.
Jeg bakte disse i går, da jeg venter tantebesøk og med det søtbehov. :p
Syntes de blei helt greie, men ingen høydare... Litt bittert, kanskje? Kan hende jeg prøver igjen med mindre kakao. :ja:
Men takk for en oppskrift som kommer til å stille det verste suget!
Hei,
jeg er ganske ny på lavkarbo, og har hittil bare holdt meg unna alle søtsaker og desserter og slikt. Men skulle gjerne prøvd å lage noe godt etterhvert slik at jeg har noe godt å tilby til kaffen når jeg har besøk. Lurer da på hvilken sjokolade dere bruker i de forskjellige oppskriftene. Ser mange skriver 86% sjokoade. Er det da vanlig 86% med sukker fra dagligvarebutikker? Eller sukkerfrie/steviasøtede o.l fra helsekost? :)
Jeg bruker vanlig Freia 86% fra dagligvarebutikken ja :) :)
Du kan selvsagt bruke steviasøtet, men jeg synes stevia har en litt spesiell ettersmak, så klarer ikke denne... Men, selvsagt er dette smak og behag :D
Lykke til med lavkarbosprisingen :) :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.