Jeg er på min 2.dag på lavkarbo (for å gå ned i fettprosent, ikke nødvendigvis gå ned i vekt, og grunnet andre helsefordeler :) )
Dag 1 begynte med at jeg følte meg veldig slapp/trøtt og hadde vondt i hodet, men fikk i meg en magnesiun, en krom og en kalium - pille før jeg la meg. Idag har jeg ikke følt på noe av dette!:)
Men; vil gjerne at dere ser på hva/hvordan jeg spiser og gir meg tilbakemelding, er litt usikker..
Frokost: Earl Grey te med en skvett fløte i + en liten dæsj steviosa.
Eggerøre med fløte og litt tørket gressløk, stekt i meierismør.
Lunsj: Salat(bladsalat+ruccola) med gravlaks, cherrytomater og egg. Dressing av; Creme Fraiche, majones, 1-2ss grov sennep, litt dijon-sennep, litt eddik og hakket dill. (Oppskrift fra boken matglede med lavkarbo av Annika Dahlqvist, smakte nyyyydelig!!)
Mellommåltid: Ca halv boks cottage cheese blandet med fløte, 4-5 paranøtter + noen få bringebær.
Skal trene etterpå, tenker å spise restene av salaten etter trening/til kvelds.
Og- drikker masse vann :)
Hva med middagen?
Eggerøre med fløte i stekesmør hørtes godt ut, men bare pass på fløtemengdene. Egg i seg selv er jo fet, så trenger kanskje ikke "drikke baconfettet" ;)
Ok.. Bruker en del fløte ja.. Hvorfor må jeg passe på mengden (med fare for å virke heeelt bak mål) , og hvor mye fløte bør jeg maksimalt bruke på en dag? Er det bedre å blande eggerøren med vann evt. melk? Middag hadde jeg faktisk ikke, glemte det helt bort.. Var ikke så veldig sulten før trening, samt at jeg jobbet og dro rett for å trene, så da ble det bare mellommåltidet... Men tok resten av salaten etter trening/på kvelden da..
Det kommer an på retning du legger deg på og antall gram karbohydrater pr dag. Husk at fløten også har karber... Ligger du på mer enn rundt 70g pr dag bør du kutte ned på fettet.
Anbefaler deg å bare prøve deg fram litt nå i begynnelsen, samtidig som du leser om det grunnleggende ved din retning. Jeg synes det er litt for tidlig å skulle vurdere menge fett etc. Jeg ser at du skriver egendefinert under retning, men det er lettere å velge en retning og følge den oppskriften og sammensetning og fordeling av fett, karbohydrater og protein. Her inne følger vi så mange ulike retninger, og det er lett å bli forvirret. Jeg følger fedon for eksempel, så jeg spiser noe mer karbohydrater og mindre fett.
Ok. Grunnen til at det står egendefinert er fordi jeg ikke visste helt hva jeg skulle velge. Vet det egentlig ikke enda.. Tenker at det vel er best med så lite karber som mulig? Synes det er litt vanskelig å holde styr på alt jeg får i meg.. Og hvis jeg både skal regne ut karber OG mengde fett per dag tror jeg det vil gå helt rundt for meg...:kadetgaar:
Ikke så lite karber som mulig, du bør uansett ikke gå under 15-20 gram per dag. Og du må nesten prøve deg litt frem, noen har bedre effekt av å ligge på 40 gram enn 20 for eksempel med tanke på vekttap. Så du bør legge litt energi i å veie og måle litt de første ukene, så du får en viss føling med hva du driver med...
Neida, ikke vanskelig:D
Vektned.no har jeg nettopp blitt anbefalt. Veldig god! Her fører du inn alle måltidene, også blir det regnet ut for deg. Enkelt, praktisk og ganske kjekt :ja:
Syns det ser bra ut, men ville kuttet litt på fløten (0,5 - 1 dl pr dag burde være max). I tillegg burde du legge til litt mer proteiner - som kjøtt, fisk, skalldyr etc. Et optimalt måltid består av en proteinkilde, en antioksidant kilde (grønnsaker) og en fettkilde. Om du spiser ketogent vil det si at ca. 70-75 % av kaloriene er fett, 25% protein og 5 % karber. Dess mer karber du spiser, dess mindre fett.
70-75 % fett betyr IKKE at 70-75 % av måltidet består av fett altså, men at det er 70-75 % av energiinntaket !
Det har vist seg at å ligge under 20 karber pr dag for de fleste har liten hensikt. Snarere tvert i mot. Sjansene for platåer øker om man ligger for lavt. Nå er det jo mange som MÅ under 20 karber for å gå ned, men det hører til sjeldenhetene.
Det er heller ikke likegyldig hvor karbene kommer fra. De skal helst komme fra grønnsaker. Og dess grønnere dess bedre. Issalat og agurk er godt og friskt, men inneholder mye vann og lite næring !
0,5-1dl?? Gud hjelpe meg! Nesten alle oppskrifter jeg lager mat etter (matglede med lavkarbo av Annika Dahlqvist) Inneholder ganske mye fløte. Og, sånn som her om dagen laget jeg en Chai Latte med oppskrift fra en av brukerne her på forumet (den var helt herlig forresten!) Så; da bør jeg ikke ha spist/drukket noe med fløte tidligere på dagen hvis jeg skal koose meg med en chai latte da...:høh: eller evt ha i mindre fløte da... ;-)
Åh, jeg som er så begeistret for fløte..! Suttern og..
0,5-1dl?? Gud hjelpe meg! Nesten alle oppskrifter jeg lager mat etter (matglede med lavkarbo av Annika Dahlqvist) Inneholder ganske mye fløte. Og, sånn som her om dagen laget jeg en Chai Latte med oppskrift fra en av brukerne her på forumet(den var helt herlig forresten!) Så; da bør jeg ikke ha spist/drukket noe med fløte tidligere på dagen hvis jeg skal koose meg med en chai latte da... Eller evt bruke mindre fløte i, men...:rolleyes:
Åh suttern... Jeg som er så begeistret for fløte..!:snurt:
Jeg bruker ganske mye fløte selv i maten, og tenker som så at om TS trives med fløtemengden og får i seg variert mat + oppnår ønsket effekt av lavkarbo, så hvorfor ikke?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.