< Tilbake til oversikten

Tacokjøttboller (bilder)

#1

Mat for sjelen sa for siden:

Linfrømel har flere fantastiske egenskaper, (fiberrikt, glutenfritt og rikt på Omega 3 fettsyrer bl.a.),
og i kjøttfarsen til disse kjøttbollene fungerte det utmerket som bindemiddel. Jeg har tidligere forsøkt fiberhusk i kjøttfarser, men det ble bare rot... Den smeltet når jeg begynte å steke kjøttbollene, og ble en slimaktig uappetittlig affære... :(
Linfrømelet derimot fikk farsen til å henge godt sammen, og gjorde den smidig og god å forme.

Oppskrift
ca 40 stk
500 g kjøttdeig
20 g linfrømel eller finmalte linfrø
1 egg
1 ss hjemmelaget tacokrydder

Bland sammen alle ingrediensene til en smidig og god deig.
Form små kjøttboller med en skje, fuktet i litt vann.

Stek kjøttbollene i stekepannen, eller er du litt lat som meg kan du steke de i stekeovnen. Legg kjøttbollene i en langpanne kledd med bakepapir, og stek på varmluft ved 200 grader i 10 - 15 minutter.

Server med litt hjemmelaget Salsa, rømme, en frisk salat og gjerne litt hjemmelaget Guacamole.

♥ Tove


#2

Vibeke-67 sa for siden:

Ser gode ut! Hvor får du kjøpt linfrømel? Jeg synes det er vanskelig å male frøene.

En annen ting; samboer og jeg undrer oss over hvorfor man bruker kjøttdeig i kjøttboller og lignende, og ikke karbonadedeig? Jeg har siden oppstarten på lavkarbo (fedon) bare byttet ut kjøttdeigen med karbonadedeigen. Men jeg husker ikke argumentene for å bruke karbonadedeig framfor kjøttdeig!


#3

Mat for sjelen sa for siden:

Jeg kjøper DETTE linfrømelet fra iHerb :) Men det går helt fint an å lage sitt eget linfrømel, ved å finmale linfrø i en blender eller kaffekvern f.eks.

Når en spiser lavkarbo bruker en gjerne kjøttdeig fordi denne inneholder mest fett :) Men, du kan helt klart bruke karbonadedeig i disse kjøttbollene :D


#4

Bønna200 sa for siden:

Dette hørtes godt ut. :ja:

Men jeg kommer nok til å bruke kyllingkjøttdeig, siden det er det jeg tåler best. Burde funke det vel?


#5

Mat for sjelen sa for siden:

Klart det :D:D Kyllingkjøttdeig er generelt litt mer klissete å jobbe med, men det går helt fint å bruke det i denne oppskriften :)


#6

Bønna200 sa for siden:

Da er det bare å få tak i linfrømel først. :) Så den du linket ikke var på lager, så får smøre seg med tålmodighet...


#7

Mat for sjelen sa for siden:

Eller du kan male linfrø selv og lage ditt eget mel :)


#8

Bønna200 sa for siden:

Det er Bønna det er snakk om her altså! :lol:
Men takk for tips, blir vel litt billigere også det. :ja: Kanskje jeg skal slå til og gjøre det.


#9

Ziltoidia sa for siden:

Mon tro om kikertmel hadde gått an o_____O Nå må jo det prøves. ...En gang.

Chopperen min nekter å ta for seg noe som er mindre enn solsikkekjerner.


#10

Vibeke-67 sa for siden:

Takk skal du ha! Tenker dette skal prøves ut i helgen, sammen med de andre gode taco- oppskriftene dine. Lefsene er jo geniale!

Tenkte forresten det hadde med fettet å gjøre, ja. Jeg begynte med Fedon i 2007 og har bare fortsatt med karbonadedeig etterpå.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.