< Tilbake til oversikten

Stenalderbrød grahamstype

#1

Drømmepie sa for siden:

Stenalderbrød grahamstype

Du trenger:

100 g gresskarkjerner
100 g solsikkekjerner
100 g mandler
100 g valnøtter
blendes/ hakkes til groft mel

100 g linfrø
100 g sesam frø
5 egg
1 dl oliven olje
1 tsk salt

Fremgangsmåte:

Bland alt sammen i en foodprocessor, og held blandingen i en godt smurt form. Bruk gjerne bakepapir i bunnen.

Stekes på 160 grader i ca 1 time.

Brødet ble kjempe godt og smakte utrolig godt med smør på! ;)

Godt for kroppen


#2

Tarato sa for siden:

Det ser utrolig lekkert ut! Jeg tåler ikke nøtter i det hele tatt, men kan sikkert bytte det ut med mer frø. Og så er det uten melk, glimrende! Egentlig er det veldig likt knekkebrødet mine, men der er det fiberhusk i. Må prøves...


#3

Drømmepie sa for siden:

Det ble kjempe godt ja :ja:


#4

Moogie sa for siden:

Skal prøve ut denne i helga, trur jeg, for det ser jo kjempe godt ut! Noen som har regnet på karbene? lurer på hvor mange det blir i skivene


#5

Yonah sa for siden:

Føler at denne oppskriften er lik hexebergs langpannebrød?

Uansett har jeg bakt et brød nå, jeg baker brød til meg selv sjelden, blir for ofte skuffet, for det smaker ikke melbrød uansett hva man gjør.


#6

Moogie sa for siden:

hehe, samme her. De lavkarbo brød jeg har bakt har som oftest smakt rimelig pyton! Men greit å ha noe å legge pålegg på i en travel hverdag når jeg ikke rekker å lage noe lekkert å ha med i matpakken til lunsj. Det meste går jo greit med et tykt lag smør på, hehe


#7

Jean1986 sa for siden:

Ser kjempe godt ut,men syns alle lavkarbo brød smaker eggebrød, pjuk! Har ikke funnet ei god oppskrift enda som smaker godt. Holder meg bare til lavkarboknekkebrød enn så lenge:)


#8

Tarato sa for siden:

Jeg bakte dette i dag, og måtte kaste det.... Det ble rett og slett rått. Jeg brukte solsikkekjerner og gresskarkjerner i stede for nøtter, men det kan vel ikke ha noe å si?


#9

Drømmepie sa for siden:

hmmm det var da merkelig! Mitt ble ikke rått i det hele tatt, men kjempe godt :)


#10

Tarato sa for siden:

Jeg skjønner det ikke. Kan det være at mandlene og valnøttene utgjør en så stor forskjell? Jeg hakket frøene med stavmikser; og kunne kanskje hakket det litt mer til litt mer mel. Hvor grovt vil du si at du hakker nøttene? Sammenlignet med for eks samalt mel?


#11

Drømmepie sa for siden:

I forhold til sammalt mel så er det mye grovere :ja:

Kjørte det noen runder i foodprocessor....

Kan tenkes at det er pga mangel på nøtter det ble rått, men det vet jeg ikke sikkert altså.


#12

Tarato sa for siden:

Jeg er usikker på om nøtter kan trekke veske mer enn frø. Men det så godt ut, så jeg prøver nok igjen ;)



#14

r.o sa for siden:

Brødet er kjempegod på smak! Måtte ta ut av formen etter en time og lot brødet ettersteke på 100 gr på rist i 40 min til. Smaker helt annerledes enn de andre lavkarbobrødene, selv om jeg liker mitt vanlige brød også:)


#15

paxifaxi sa for siden:

Dette skal jeg prøve i dag! Er generelt skeptisk til lavkarbobrød, siden alle smaker egg. Men det jo veldig godt ut! :D


#16

paxifaxi sa for siden:

Kan melde at førsteinntrykket var veldig bra. Beste lavkarbo brød jeg har smakt! God nøttete smak og ikke eggesmak i det hele tatt. Veldig godt med smør, ost og skinke på. Spent på hvordan det smaker i morgen.


#17

paxifaxi sa for siden:

Har regnet ut næringsinnholdet i brødet, og tror jeg har kommet fram til riktig:

pr 100 g

Karbo: 4 g
Fett: 42 g
Protein: 15 g
Kalorier: 462 kcal

1 brødskive har jeg funnet ut veier ca 33 g, så da blir det bare bare 1,3 g karbo per skive.

Har bakt det for andre gang, og dette er min store favoritt når det kommer til lavkarbobrød. Jeg skjærer det i tynne skiver, for så å fryse det ned. Når jeg skal ha et par skiver slenger jeg det i ovnen på 150 grader til det er varmt. Anbefales! Min høykarbo mann pluss svigermor syns det var veldig godt. :D

Jeg steker det forresten en halvtime ekstra ute av formen, pluss lar det ligge i ovnen uten varme og kjøle seg ned litt etterpå.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.